Nagy Béla : "Falusi táj" 1978


60.000 HUF 164.23 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 03.
Termékkód: 1041689
Megtekintések: 189
Megfigyelők: 2
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

festmenyesek (470)   
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban1 óra alatt
Pozitív értékelések: 97.22%
Utolsó belépés: Tegnap, 13:37
Regisztráció: 2012. november 27.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Téma:tájkép

FK3259

Cégünk Magyarország egyik legnagyobb kínálatú internetes festménykereskedését üzemelteti.
Ezernél is több festményt illetve képet kínál a galériánk folyamatosan.
-----------------------------------------------------------------------
Minden darabot gondosan megtisztítunk, az összes keretet felújíttatjuk, képeinket újra kereteztetjük.
Képeink azonnal ajándékba adható illetve falra akasztható állapotban vannak.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Minden kép eredetiségére a kínálatunkban élettartam- és pénz-visszafizetési garanciát vállalunk.
-----------------------------------------------------------------------
Nyugodtan rendeljen postai úton is, csomagolásunkat rendkívül körültekintő és precíz csapat végzi.

Minden galériánkban vásárolt kép után számlát, igény esetén garancialevelet állítunk ki.
Kérem nézze meg a további hatalmas festménykínálatunkat.

A kép mérete: 50 x 60
Készült: Olaj, Vászon
A kép Nagy Béla (1923, Cegléd) alkotása.
Jelezve Jobbra lent "Nagy B. 1978"
A festmény jó állapotban van. Keret: Új
A festmény hátoldalán a Képcsarnokvállalat raglapja látható.

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.
Festő, grafikus. A Képzőművészeti Főiskolát 1942-50 között végezte (közben katona és hadifogoly). Kontuly Béla, Kmetty János, Bernáth Aurél és Bortnyik Sándor voltak a tanítómesterei. A főiskola után tanárként dolgozott Hatvanban, majd a Gyöngyösi Gimnáziumba került, ahol az évkönyv rendszeres illusztrálásán kívül portrékat festett az ősi iskola hajdani nagy növendékeiről. A városban a képzőművészeti kört vezette, azonban keveset festett. A Népművelési Intézet tokaji művésztelepén kezdte el újból a rendszeres művészi munkát. 1968 óta Kazincbarcikán él. Rendszeresen szerepelt a Heves megyei és a borsodi kiállításokon, észak-magyarországi területi tárlatokon és országos bemutatókon. Munkái eljutottak Bulgáriába, Csehszlovákiába és Lengyelországba is. 1964 óta tagja a Művészi Alapnak. Két ízben nyerte el a Nemes Marcell-díjat, munkáit többször jutalmazták a Pedagógusok Orsz. Tárlatain. Több nemzetközi művésztelepen tevékenykedett (Sosnowiec, Ólubló, stb.). A látott és tapasztalt világ képi elemeit leginkább az Európai Iskola felfogásához közeli módon fogalmazza műalkotássá. Eleven kolorizmussal festett munkáin az ember alkotta táji motívumok szervesen épülnek be a természet látványába. Tokaj és vidéke, Gyula városa, a Balaton környéke jelenti számára az ihlető tájat. Munkái megtalálhatók a Kassai Galériában, a gyöngyösi Vak Bottyán Gimnáziumban és a miskolci Herman Ottó Múzeumban. (KIFB, Goda Gertrúd adatközlése nyomán, MÉ)

Magyar festők és grafikusok adattára
A Képzőművészeti Főiskolán Kontuly Béla és Kmetty János tanítványa volt. 1950-ben végzett. Tíz évig középiskolában tanított, utána óvónőképzőben rajztanár. Önálló kiállítása Tokajban volt. Természetelvű, impresszionisztikus festő, aki azonban a modern irányzatok eredményeit is beleépítette festészetébe. - Irod.: P. Sz. T.: Művész életrajzok. Bp.- 1985.

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve
A Képzőművészeti Főiskolát 1942-1950 között végezte. Kontuly Béla, Kmetty János, Bernáth Aurél, Bortnyik Sándor voltak a mesterei. Két ízben nyerte el a Nemes Marcell-díjat. A Főiskola után tanárként dolgozott Hatvanban, majd a Gyöngyösi Gimnáziumba került. Az évkönyv rendszeres illusztrálásán kívül portrékat festett az ősi iskola hajdani nagy növendékeiről. A városban a képzőművészeti kört vezette. A Népművelési Intézet tokaji művésztelepén kezdte el újból a rendszeresebb művészi munkát. 1961-ben a Pedagógusok Szakszervezetének Elnöksége a II. Országos Képzőművészeti Kiállításon jutalomban részesítette. 1964 óta tagja a Művészeti Alapnak. 1968 óta él Kazincbarcikán. Rendszeresen részt vett a Heves megyei és a borsodi kiállításokon, észak-magyarországi területi tárlatokon és országos kiállításokon. Munkái eljutottak Bulgáriába, Csehszlovákiába, Lengyelországba. Művei megtalálhatók a Kassai Galériában és a Miskolci Múzeumban. Természetelvű, impresszionisztikus festő, aki azonban a modern irányzatok eredményeit is beleépítette festészetébe. (KIFB, MÉ)

Művész életrajzok kortárs magyar képzőművészek
A Képzőművészeti Főiskolán Kontuly Béla és Kmetty János tanítványa volt. 1950-ben végzett. Tíz évig középiskolában tanított, jelenleg óvónőképzőben tanít rajzot. Önálló kiállítása Tokajban volt. Természetelvű, impresszionisztikus festő, aki azonban a modern irányzatok eredményeit is beépítette festészetébe.

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvétel
Postázás3300 HUF

Mások ezeket keresték még