Veress Sándor László : "Stratocumulus Lacoumous"


220.000 HUF 601.12 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 03.
Termékkód: 872681
Megtekintések: 181
Megfigyelők: 6
Ajánlatok: 2 ajánlat
Eladó adatai

festmenyesek (477)   
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban4 óra alatt
Pozitív értékelések: 97.18%
Utolsó belépés: Ma, 11:15
Regisztráció: 2012. november 27.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Téma:absztrakt

FK2682

Cégünk Magyarország egyik legnagyobb kínálatú internetes festménykereskedését üzemelteti.
Ezernél is több festményt illetve képet kínál a galériánk folyamatosan.
-----------------------------------------------------------------------
Minden darabot gondosan megtisztítunk, az összes keretet felújíttatjuk, képeinket újra kereteztetjük.
Képeink azonnal ajándékba adható illetve falra akasztható állapotban vannak.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Minden kép eredetiségére a kínálatunkban élettartam- és pénz-visszafizetési garanciát vállalunk.
-----------------------------------------------------------------------
Nyugodtan rendeljen postai úton is, csomagolásunkat rendkívül körültekintő és precíz csapat végzi.

Minden galériánkban vásárolt kép után számlát, igény esetén garancialevelet állítunk ki.
Kérem nézze meg a további hatalmas festménykínálatunkat.
A kép mérete: 95 x 70
Készült: Olaj, Farostlemez
A kép Veress Sándor László (1934, Heves) alkotása.
Jelezve Balra lent "Veress S L 79"
A festmény jó állapotban van. Keret: Ép
A festmény hátoldalán a Képcsarnokvállalat raglapja látható.

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.
Festő. 1962-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Főiskolán. Kmetty János és Domanovszky Endre tanítványa volt. Csoportos (Ernst Múzeum, Budapest Galéria, Kempinski Galéria, Brüsszel, Párizs) és egyéni (Műcsarnok, Barcsay Terem, Vigadó Galéria, Szolnok, Heves) kiállításokon szerepelt. 1986-96 között rendszeresen részt vett a Szegedi Festészeti Triennálékon. Tagja a Magyar Szépmíves Társaságnak. 1969-97 között a Képzőművészeti Főiskolán tanított alakrajzot és festészetet. Főleg alakos kompozíciókat fest. Néhány alkotásán a XVII. századi holland mesterek - elsősorban Adriaen Brouwer - kompozícióit gondolja tovább. A képfelületen néha valós tárgyakat is rögzít. Festészetének sajátossága: erős színvilág, expresszivitás. Szívesen fest olyan témájú kompozíciókat, amelyeken megragadja a mozgás dinamizmusát. Ilyen jellegű képein is mesterien állítja a színeket a jelent szolgálatába. Díjak: Derkovits-ösztöndíj; az FKS kiállítás I. díja; Stúdió-díj; az Ezüstgerely-pályázat fődíja; a szolnoki IV. Képzőművészeti Triennále díja; a szegedi Nyári Tárlat fődíja; a IX. Képzőművészeti Triennále Jász-Kun-Szolnok Megyei Önkormányzatának díja; az V. ker. önkormányzati díja. Műveit őrzi a Magyar Nemzeti Galéria, a szolnoki Damjanich J. Múzeum, a szombathelyi Savaria Múzeum és a kaposvári Rippl-Rónai J. Múzeum. (Sz.P.: Új Műv. 1998/10, Gyulai Gergely adatközlése nyomán)

Magyar festők és grafikusok adattára
1956-1962-ben végzett a Képzőművészeti Főiskolán Kmetty János, Fónyi Géza és Domanovszky Endre növendékeként. Jelenleg ugyanitt tanársegéd. A hatvanas évek óta szerepel a művészeti életben, önálló kiállítása 1976-ban volt a Műcsarnokban. 1967-ben kiállított a Párizsi Ifjúsági Biennálén. 1964-1967-ben a Derkovits-ösztöndíjban részesült. 1966-ban és 1969-ben díjakat nyert a Stúdió rendezvényein. - Expresszív, a festői eszközök kifejezőerejére épített képein főként a hazai táj, valamint csöndéleti, enteriőrt és figurális témák foglalkoztatják. Nagy gondot fordít a fölületek megmunkálására, a képszerkezet színharmóniájának kialakítására. - Irod.: P. Sz. T.: Művész életrajzok. Bp. 1985.

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve
Festő. A fővárosi Képzőművészeti Főiskolán Kmetty János, Fónyi Géza és Domanovszky Endre tanítványa volt, később ugyanitt hét évig működött, mint tanársegéd. 1962 óta szerepel hazai és külhoni rendezvényeken. 1967-ben kiállított a párizsi Ifjúsági Biennálén. 1964-1967 k. Derkovits-ösztöndíjban részesült. 1966-ban és 1969-ben díjakat nyert a Stúdió rendezvényein. Dinamikus, erőteljes színek, változatos témaválasztás, oldott képszerkesztés jellemzi műveit. Expresszív, a festői eszközök kifejezőerejére épített alkotásain többnyire a hazai táj, valamint csendéleti, enteriőr és figurális témák foglalkoztatják. Sok műve szerepel különböző közgyűjteményekben. (Műv.: 1976/5, MÉ)

Művész életrajzok kortárs magyar képzőművészek
1962-ben fejezte be főiskolai tanulmányait, mesterei Kmetty János, Domanovszky Endre és Fónyi Géza voltak. Jelenleg a főiskola adjunktusa. A hatvanas évek óta szerepel a művészi életben, gyűjteményes tárlata 1976-ban a Műcsarnokban volt. 1967-ben kiállított a Párizsi Ifjúsági Biennálén. 1964-1967-ben Derkovits-ösztöndíjban részesült. 1966-ban és 1969-ben díjakat nyert a Stúdió tárlatain. - Expresszív, a festői eszközök kifejezőerejére épített képein főként a hazai táj, valamint csendéleti, enteriőr és figurális témák foglalkoztatják. Nagy gondot fordít a felületek megmunkálására, a képszerkezet színharmóniájának kialakítására.

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest IX.
MPL - házhozszállítás6800 HUF
PostaPont4800 HUF

Mások ezeket keresték még