This item has been sold! To look for similar listings, use search or browse the related items.

1Q890 vintage vision corning French heat resistant glass dish pair


Would you like to see for how much it was sold?
To see the selling price, log in or sign up.

Interested in the price of other items? Go to Archive Catalog.
Sold on: May. 12, 2024 00:25

Guarantee: 7 days  
Item details
Listed: May 11, 2024
Item code: 5833032
Views: 33
Watchers: 0
Offers: 2 offers
Seller

retrozoli (2013)   
BUDAPEST

Verified user

Very responsive to messages
Positive feedback: 100%
Last login: Today, 20:59
Member since: November 27, 2012
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details

Szép állapotú, jelzett színezett hőálló sütő, főző üveg edény, nyeles füstüveg tál. Minőségi francia üvegek. - 1 darab kis méretű, 0.7L-es (8 x 14 x 25 cm) - 1 darab nagy méretű, 2.5L-es (11 x 21 x 37.5 cm) Rajta jelzés: VISION CORNING FRANCE

Súly: 2.22 kg

Vision (főzőedények)

A Visions egy átlátszó tűzhelyes edénymárka, amelyet a Corning France hozott létre , és az 1970-es évek végén vezették be Európába . 1983-ban mutatták be az Egyesült Államokban , és évekig az első számú edénykészlet lett. A Visions a Pyroceram üvegkerámia családjába tartozó átlátszó anyagból készült . Egyike azon kevés edénysoroknak, amelyek a tűzhelyen (gáz és elektromos), sütőben (hagyományos, légkeveréses és mikrohullámú sütőben) és brojler alatt használhatók. Akár 850 °C-ig (1560 °F) is ellenáll a hőnek, a Corning Ware-hoz hasonló termikus tulajdonságai mellett javítja a foltosodást, valamint a savak és tisztítószerek káros hatásait. A Visionst az Instant Brands világszerte értékesíti .

Előzmények

1953-ban S. Donald Stookey, a Corning kutatási és fejlesztési részlegének munkatársa felfedezte a Pyroceramot , amely egy átlátszatlan-fehér üvegkerámia anyag, amely magas hősokkállósággal rendelkezik. Későbbi szabadalmaiban is szerepeltek utalások ennek az anyagnak egy átlátszó változatára. Míg a Pyroceramot számos termékhez használták, beleértve a Corning Ware edényeket is, az átlátszó változatot is alaposan tanulmányozták a következő két évtizedben edényként való felhasználás szempontjából.

1963-ban George Beall, Stookey irányítása alatt, feltárt egy módszert az átlátszó edények elkészítésére. 1966-ra azonban Corning úgy döntött, hogy nem forgalmazza, mert attól félt, hogy kannibalizálja a Pyrex értékesítését.

1977-ben Andre Andrieu és Serge Renault, a Corning France-nál dolgozott, szabadalmaztatta azt az állítást, amely a borostyánsárga színű, átlátszó Vision edények alapját képezi. Franciaországban gyártották, és 1979-ben azonnali sikerrel adták ki az európai piacra.

Corning LeCLAIR (VISION) 2,5 literes párolóedény

Corning Le CLAIR (VISION) 2,5 literes párolóedény

1981-ben a Corning Glass Works a névvel kapcsolatos védjegyütközés miatt elkezdte tesztelni az edényeket az Egyesült Államokban, mint importterméket „Le CLAIR” néven, nem pedig VISION néven. Miután a védjegyekkel kapcsolatos akadályokat leküzdöttük, a termék végül 1983 második felében „VISIONS” néven hivatalosan is megjelent.

Az 1980-as évek közepén megugrott az eladások száma, amikor a Corning televíziós reklámsorozatot jelentetett meg, amelyekben egy hagyományos fém edénydarabot egy átlátszó Visions edényben olvasztottak meg, és a termékcsaládot hőállónak hirdették, amely "szósszá varázsolja a közönséges serpenyőket". A következő néhány évben ez lesz az első számú edénykészlet. A megnövekedett kereslet miatt a Corning további gyártósorokat nyitott az Egyesült Államokban és Brazíliában.

Az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején a Corning további Visions termékcsaládokat adott ki, beleértve a limitált "Sculptured" verziókat a csúcskategóriás üzletek számára, a tapadásmentes változatokat Silverstone bevonattal és további színeket.

Az eladások csökkentek az Egyesült Államokban az 1990-es években és a 2000-es évek elején, és a termékcsaládot ma már magasabb áron értékesítik a "CorningWare, Corelle, & More" outlet üzletekben és a Corelle Brands webhelyein. A Visions továbbra is népszerű a tengerentúlon, különösen az ázsiai-csendes-óceáni térségben, ahol kifejezetten erre a piacra hoztak létre egyedi termékcsaládokat.

Jellemzően borostyán árnyalatú, áfonya színű változata 1992-től 2004-ig volt elérhető. A fehér változat Európában "White Vision" néven, az Egyesült Államokban pedig korlátozott kínálatban "Pyromax" néven volt elérhető. A Visions 2004 és 2006 között átmenetileg nem volt elérhető az Egyesült Államokban, de egyébként közel 40 éve folyamatosan gyártják, és jelenleg az Instant Brands (korábban Corelle Brands, LLC ) értékesíti világszerte.

Forrás: wikipédia

Guarantee conditions

Guarantee: 7 days  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash
Cash on delivery

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Local pickup
Budapest IX.
MPL - parcel locker
1900 HUF
MPL - home delivery
2200 HUF
PostaPont
1900 HUF

Others searched for these