Legyen antik, vagy bizsu, arany, vagy ezüst, de akár egy kézműves dolgos keze által készített tűzzománc, az ékszer ha viselőjével összhangban áll, öltöztet és kiemeli a szépséget.

Azt gondolom, minden nőnek megvan a sajátos stílusa. Ez leginkább akkor érvényesül, ha lényének bensője és külső szépsége összhangba kerül. Ha ez a harmónia megvan, a legapróbb kis ékszer is elegendő ahhoz, hogy érvényre juttassa, kiemelje a nő szépségét.

Az ékszerek fontos kiegészítői a mindennapoknak. De ugyanígy az ünnepi alkalmak elengedhetetlen darabjai is. Egy menyasszony varázslatos gyűrűje, egy ballagási emlékként ajándékozott nyaklánc, vagy egy a gyermekünktől meglepetésként kapott fülbevaló, karkötő örök emléket jelent viselője, tulajdonosa számára.

Minden ékszer más és más: nemcsak anyaga, vagy értéke miatt, hanem azért is, mert másként mutat, mert  másként érvényesül, ha egy fiatal szerelmes, vagy egy tinilány, vagy akár egy érett nő viseli.

Az arany ékszer valójában örök. Elsősorban a karika gyűrűhöz, a nyakláncokhoz kapcsolható, de egy-egy mesés fülbevaló, vagy bross tű is igazi éke lehet egy ruhának, vagy annak a hölgynek, aki viseli.

Az ezüst kissé talán hűvös, olykor hideg hatást kelt, de tiszta szépsége sokakat vonz. Ebből a nemesfémből sokféle kiegészítőt is készítenek, melyek igazán hatásosan érvényesülnek egy gondosan kiválasztott ruhán, táska mellett.

A bizsu egy extravagáns kategória. Valójában azért gondolom ezt, mert viselői, kedvelői maguk is legtöbbször sajátos egyéniségek, megvan a maguk számára kialakított stílusuk, amihez semmi mást nem tudnának elképzelni, mint egy gondos válogatás, keresés után megtalált és kiválasztott bizsu ékszert.

Míg az arany és ezüst ékszerek legtöbbször letisztultak, a bizsuk  sokszor kirívóan színesek, különlegesek, vagy egészen fura alakjukkal hívják fel magukra a figyelmet. Viselőik büszkék a stílusra, és merészen vállalják ezeket az egyedi kiegészítőket.

A kézzel készített bőr, tűzzománc, esetleg fából, parafából vagy más különleges anyagból készített egyedi darabok talán már nem is sorolhatók a hagyományosan  ékszernek tekintett kategóriába: ugyanakkor viselőik számára nagyon is azok: úgy hordják, ékesítik velük magukat, hogy azok kiemeljék stílusukat, ruhájukat, viselőjük egyéniségét.

Igazából nem is az a fontos, ki milyen stílust választ, képvisel, hanem az összhang, amit megteremt vele a ruhában, kiegészítőkben és külső-belső harmóniájában. Így lehet akár arany, ezüst, vagy bizsu, minden bizonnyal értéket képvisel viselője számára.

A Galéria Savaria online piacterén rengeteg csodálatos ékszer közül válogathatnak, akik rászánják az időt arra, hogy felfedezzék, megcsodálják és kiválasszák a maguk számára leginkább gyönyörű darabot.

Csodás felfedezéseket! https://galeriasavaria.hu/termekek/ekszer/