Az értékelési rendszer átalakítása után minden eddiginél nagyobb rálátásunk van a sikertelen tranzakciókra és az azokat előidéző mulasztásokra.

Ha az interneten hirdet, az egyik legbosszantóbb eset amivel találkozhat, hogy az érdeklődő végül nem jelentkezik a megvásárolt termékért és megalapozott indok nélkül eláll a vásárlástól.

Mivel az értékelési rendszerünkben az eladók ilyen esetben a sikertelenség okaként a vásárló nem jelentkezik, nem fizeti ki a terméket opciót jelölik meg, figyelemmel tudjuk kísérni, hogy kik azok a vásárlók, akik nem vették át a megvásárolt tételt.

A mai napon egy újabb lépést teszünk afelé, hogy a Galéria Savaria minden más hirdetési felületnél hatékonyabb és biztonságosabb online piactér legyen antik tárgyak, régiségek adásvételéhez.

Mától a vásárlói követelmények funkció egy újabb opcióval bővül. Az eladók mostantól az át nem vett termékek száma alapján is meghatározhatják, hogy mely felhasználók számára nem engedélyezik a vásárlást.

Mit jelent ez pontosan? Ha egy vásárló az utóbbi 6 hónapban részt vett olyan adásvételben, amelyben nem jelentkezett a megvásárolt tételért, a jövőben nem tud vásárolni attól az eladótól, aki aktiválta ezt az opciót. Az eladó döntheti el, hogy hány át nem vett termék esetén nem engedélyezi a vásárlást. A felhasználó ebben az esetben is tud üzenetet írni az eladónak, de vásárolni nem tud tőle.

Úgy gondoljuk, hogy ez a megoldás hatékonyabb, mint a más online piactereken használt értékelési arányhoz kötött korlátozás. Ismerjük a korábbi értékelési rendszer hátrányait: „semmitmondó” semleges értékelések sikertelen tranzakció esetén, bosszúból adott negatív értékelések, hogy csak néhányat említsünk. Ezért is gondoltuk újra és alakítottuk át a sikertelen tranzakciók értékelését. Bővebben erről itt írtunk

Ha egy értékelési rendszer lehetővé teszi a jogtalan minősítések leadását, alkalmatlan arra, hogy mutatóit vásárlói korlátozáshoz használjuk fel. Ugyanakkor az át nem vett termékek számát alapul véve egyetlen vevőtől sem vesszük el jogtalanul a vásárlás lehetőségét.

Fontos kiemelnünk, hogy biztonsági rendszerünk automatikusan korlátozza azon vásárlók fiókját, akik több alkalommal megsértették irányelveinket és szabályainkat. A fenti lehetőséggel az eladók egy további lehetőséget kapnak arra, hogy azon vásárlók körét szűkítsék, akik nem érték el a korlátozáshoz elegendő kritikus határt.

Bővebben itt olvashat arról, hogyan állíthatja be eladóként, hogy kivel kíván üzletet kötni: vásárlói követelmények és azok beállítása

Találkozott már olyan vevővel, aki vásárlást követően eltűnt? Hogyan kezelte az esetet? Írja meg a Galéria Savarián vagy más piactéren, hirdetőoldalon megélt tapasztalait.