Komolytalan vevő, 0-ás vásárló, „aki csak szórakozásból vásárolgat”. Aki az interneten hirdet találkozhatott már ezekkel a megnevezésekkel. Ilyen nevekkel illetik a meggondolatlan vásárlókat, azokat a vevőket, akik annak ellenére, hogy jelzik vásárlási szándékukat, végül nem jelentkeznek a termékért. Milyen lépéseket tehet a Galéria Savariás eladó, hogy ne találkozzon ilyen vevőkkel?

Általános védelem

A Galéria Savarián működik egy alapvető, mindenkire kiterjedő szűrőrendszer, amely szükség esetén korlátozza a szabálytalankodó felhasználók fiókját.

Nincs regisztráció nélküli vásárlás
A Galéria Savarián nincs regisztráció nélküli vásárlás, tehát minden felhasználónak mindenképpen meg kell adnia valamilyen elérhetőséget. Ahhoz, hogy egy felhasználó vásárolhasson, legalább egy alapszintű regisztrációt el kell végeznie. Az alapregisztrációval rendelkező vevők korlátozottan vehetik igénybe a Galéria Savaria szolgáltatásait, például csak 3 terméket vásárolhatnak és nem vehetnek részt aukción.

A felhasználók értékelést írnak egymásról
A Galéria Savarián a vevők és az eladók értékelést készítenek egymásról, tehát folyamatosan szűrjük és szankcionáljuk a szabálytalan felhasználókat, beleértve a komolytalan vevőket is. Az eladók értékelése alapján rendszerünk egyértelműen azonosítja a komolytalan vevőket.

Mivel a Galéria Savarián egy nem teljesült adásvétel esetén a  sikertelenség okát kell megjelölni, ezért más értékelési rendszerekkel összehasonlítva sokkal pontosabban tudjuk azonosítani a meggondolatlan vásárlókat és szükség esetén tiltani azokat, akik sorozatosan bosszúságot okoznak a Galéria Savaria eladóinak.

A kitiltott felhasználó nem jöhet vissza új névvel
Biztonsági rendszerünk figyeli, hogy egy regisztrációhoz kapcsolódnak-e további felhasználói fiókok. Erre azért van szükség, mert máskülönben egy kitiltott felhasználó egy meglévő vagy egy újonnan indított regisztrációval folytathatná szabálytalan tevékenységét és tovább bosszanthatná a Galéria Savaria közösségét.

Hogyan szigoríthatja az eladó az általános védelmet?

Az általános védelmen felül lehetőséget biztosítunk arra, hogy az eladó saját belátása szerint korlátozza a vevőkörét és tovább szigorítsa a vevőkre általánosságban vonatkozó szűrési beállításokat.

Az opciók kattintásra lenyílnak:

A személyes tiltólista használatával konkrét felhasználónak tilthatja a vásárlást, illetve azt, hogy kapcsolatba léphessen Önnel. A tiltólistára felvett felhasználó semmilyen formában nem tud kapcsolatba lépni az őt tiltó féllel.

A funkció a beállítások oldalon a Tiltólista és engedélyek fülre kattintva érhető el.

Akinek takargatnivalója van – ilyen a komolytalan vagy a rosszindulatú vásárló – gyakran megpróbálja más csatornára terelni a beszélgetést, hogy a Galéria Savarián ne derüljön ki a szabálytalan tevékenysége.

Online piacterünkön az eladónak és a vásárlónak is lehetősége van arra, hogy elrejtse a további elérhetőségeit a partnere elől – ez a telefonszámot és az e-mail címet jelenti -, ezzel elérve, hogy a másik fél ne tudja más felületre elterelni a már megvásárolt termék átadásának, átvételének részleteire vonatkozó beszélgetést. Ha ezt az opciót aktiválja, a tiltás odavissza érvényesül, tehát Ön sem kérheti le a partner kapcsolatfelvételi adatait.

A funkció a tranzakciós beállítások oldalon aktiválható.

Ellenőrzött vevő az, aki elvégezte a biztonsági regisztrációt, tehát megerősített telefonszámmal rendelkezik és megadta a címét. A Galéria Savaria eladói beállíthatják, hogy kizárólag ellenőrzött vásárlóknak engedélyezik a vásárlást.

A funkció az eladói beállítások oldalon aktiválható a vásárlói követelmények táblázatban.

A Galéria Savaria eladója át nem vett termékek alapján is szűrheti a vásárlóit, és megtilthatja a vásárlást azoknak a felhasználóknak, akik az általa megadott mennyiségnél több át nem vett termékkel rendelkeznek.

Ez a jelző azokat az adásvételeket figyeli, amelyet az eladó sikertelenként értékelt a ‘vásárló nem jelentkezik / nem fizeti ki a terméket‘ ok megjelölésével. Ezek azok az esetek, amikor egy felhasználó meggondolatlanul vásárol, eltűnik és nem jelentkezik a termékért. Ezzel a funkcióval tehát hatékonyan ki tudja szűrni a komolytalan vásárlókat.

A funkció az eladói beállítások oldalon aktiválható a vásárlói követelmények táblázatban.

Az eladók beállíthatják, hogy az új vevők számára, akik még nem vagy csak kevés pozitív értékeléssel rendelkeznek, előzetes jóváhagyást követően engedélyezik a vásárlást. A beállítási lehetőség 0-3 pozitív értékelésig terjed, így az előzetes jóváhagyási rendszer a legalább 4 pozitív értékeléssel rendelkező vásárlók esetén már nem érvényesül.

A funkcióval egyben lehetőség nyílik arra is, hogy az eladó a vásárlás előtt felvegye a kapcsolatot az érdeklődővel és meggyőződjön a vásárlási szándék komolyságáról. Ez – különösen a nagyobb értékű vásárlások esetén – hasznos opció, amellyel elkerülhetők az esetleges későbbi kellemetlenségek.

Ha a beállítás aktív és a vevő nem éri el az eladó által beállított pozitív értékelés számát, a vásárlás, az ajánlatküldés és a licitálás során egy felhívás jelenik meg számára, amelyben arról tájékoztatjuk, hogy az eladó előzetes jóváhagyáshoz köti a vásárlást. Vásárlási kérelem egy kattintással küldhető, amelyről az eladó értesítőt kap. Üzenetet természetesen ettől függetlenül tud küldeni a vásárló az eladónak.

Tudjon meg többet a funkcióról

A funkció az eladói beállítások oldalon aktiválható a vásárlói követelmények táblázatban.