Képzelje el a következőt: az egyik webáruházban végre megtalálja a kiszemelt tárgyat, amit már régóta keresett, viszont még mielőtt megvenné, néhány kérdésre szeretne választ kapni. Elküldi az üzenetét. Eltelik néhány óra, nincs válasz. Eltelik egy nap, továbbra sincs semmi reakció a webáruháztól. Közben ugyanezt a terméket megtalálja egy másik webáruházban is. Felteszi ugyanazokat a kérdéseket, nemsokára meg is jön a válasz minden szükséges információval és megköszönik, hogy a termék iránt érdeklődött.

Ön melyik webáruházból rendelne a későbbiekben? Melyik webáruházat ajánlaná ismerőseinek? Biztosak vagyunk benne, hogy azt, ahol mielőbb és nem napok múlva kap választ kérdéseire.

A fenti egyszerű példából is látszik, hogy a vevők számára fontos az, hogy érezzék, hogy a másik oldalon egy aktív eladó áll, akinek fontos az, hogy a vásárlói megfelelő szolgáltatást kapjanak és visszatérő vevőkké váljanak.

Hasonlóan működik ez a Galéria Savarián is. Fontosnak tartjuk, hogy a vásárlók megfelelő képet kapjanak arról, hogy mégis milyen eladó áll a felhasználónév mögött. Erre való például az értékelési rendszer is, amely a biztonságos adásvétel egyik alapja.

Az értékelés mellett legújabb fejlesztésünkkel egy újabb mutató szerint is tájékozódhatnak a vevők az eladókat illetően: mostantól a hirdetésben és a felhasználói adatlapon látható lesz, hogy az eladó milyen arányban és milyen átlagos válaszidővel reagál az érdeklődők üzeneteire.

Válaszadás

Fontos tudnivalók a mutatókkal kapcsolatban:

  • A válaszadási arány és a válaszidő kiszámításához kizárólag a kezdeti üzenetre adott választ vesszük figyelembe. A beszélgetés további üzenetei nem befolyásolják a mutatókat.
  • A mutatók az utóbbi 2 hónap üzeneteit veszik alapul.
  • A mutatók 24 óránként automatikusan frissülnek.
  • vakáció alatt beérkező üzenetek nem számítanak bele a statisztikába.

A válaszadási arány és a válaszidő feltüntetésével:

  • Azok az eladók, akik a beérkező üzenetre rugalmasan válaszolnak megszerezhetik a ‘gyorsan válaszol az üzenetekre’ jelölést, amely egy újabb módja annak, hogy jelezzék leendő vásárlóiknak, hogy egy segítőkész, aktív eladóval van dolguk. Ezzel kitűnhetnek a többi eladó közül és még több vásárlóhoz juthatnak. Tudjon meg többet arról, hogyan szerezhető meg a gyorsan válaszol az üzenetekre jelölés. Ha az eladó teljesíti a feltételeket, ez a megkülönböztető jelölés lesz látható:Gyorsan válaszol
  • Ha egy eladó nehézkesen, lassan kommunikál leendő vásárlóival, a látogatók ezt a mutatók alapján egyértelműen láthatják és dönthetnek úgy, hogy inkább egy másik eladótól vásárolnak.