Ha az eladó bekapcsolja az ‘Alkuképes’ opciót egy hirdetésnél, az érdeklődők ajánlatot tehetnek a termékre a terméklapon megjelenő narancssárga Ajánlatot teszek gombra kattintva.

Ezek az ajánlatok az úgy nevezett Ajánlataim oldalon jelennek meg, ahol az eladó elfogadhatja, elutasíthatja őket vagy viszontajánlattal élhet.

Tudta?

Tudta?

Az alkuopció használata sokkal hatékonyabb és áttekinthetőbb módja az alkudozásnak, mintha mindezt üzenetek formájában intéznék a felhasználók.

Egyrészt a felhasználó minden ajánlatot egy helyen, áttekinthető formában találhat meg és nem kell az üzenetekből kibányászni, hogy ki milyen ajánlatot tett egy termékre. Másrészt az ajánlat elfogadásával az adásvétel is egy kattintással létrejön és az eladónak nem szükséges módosítania a termék árát, hogy aztán a vevő ‘leüthesse’ azt a kialkudott áron.

Sőt miután az eladó átírta az árat a megbeszélt összegre, előfordulhat, hogy a több üzenetváltást követően kialkudott áron végül egy másik felhasználó vásárolja meg a terméket. Ebben az esetben az eladó hiába egyezett meg az érdeklődővel az üzeneteken keresztül, neki a tényleges vevőnek kell átadnia a terméket.

Az ajánlat funkció használatával ilyen nem fordulhat elő, hiszen az eladónak nem kell módosítania a termék árát, csupán a beérkező ajánlatot kell elfogadnia.

Újdonságok az Ajánlatok oldalon

Termékenként csoportosított új ajánlatok

Termékenként csoportosított ajánlatok

Ezidáig minden egyes beérkező ajánlat egy táblázatba ömlesztve jelent meg. Mivel egy termékre több ajánlat is érkezhet, egy olyan eladó, aki többszáz termékkel rendelkezik hamar egy teljesen átláthatatlan listával találhatta magát szemben.

Mostantól:

  • Az új ajánlatok termékenként csoportosítva jelennek meg. Így ha több ajánlat is érkezik egy termékre, nem kell kibogarászni a legmagasabb ajánlatot a többi közül.
  • Az új ajánlatok termékképpel jelennek meg, ami még átláthatóbbá teszi a beérkező ajánlatok kezelését
  • Ha egy ajánlathoz megjegyzés tartozik, az eddigieknél áttekinthetőbb módon fog megjelenni.

Eladók figyelem! Újabb ajánlatot küldene az érdeklődőnek?

Eladóként előfordul, hogy miután elutasított egy ajánlatot vagy miután elküldte viszontajánlatát, de az válasz nélkül maradt egy újabb ajánlattal szeretné megkeresni az érdeklődőt.

Erre régóta biztosítunk lehetőséget, de a visszajelzések alapján azt tapasztaltuk, hogy sokak számára nem ismert ez a funkció.

Mostantól a megválaszolt ajánlatok táblában közvetlenül elérhető a Visszaajánlás gomb, amire kattintva új ajánlatot tehet az érdeklődőnek az ajánlat beérkeztétől számított 16 napig.

Visszajánlás funkció