Örömmel jelentjük, újabb mérföldkőhöz érkeztünk: a Galéria Savaria már angol nyelven is böngészhető. Jelenleg a publikus oldalak, a kategóriák, a termékjellemzők, illetve az adásvétel lebonyolításához szükséges oldalak (vásárlás folyamata, üzenetrendszer) érhetőek el angolul. A fordítás azonban folyamatosan zajlik, hamarosan a további oldalak is sorra kerülnek.

A nyelv kiválasztását a fejlécben megjelenő zászlóra kattintva teheti meg, ugyanez az opció a láblécben is elérhető (mobilon kizárólag a láblécben váltható nyelv).

További segítséget vezettünk be a külföldi látogatóknak: a Galéria Savaria érzékeli, ha vélhetően külföldről keresik fel az oldalt. Ebben az esetben egy felugró sávban hívjuk fel a figyelmét arra, hogy a Galéria Savaria angolul is elérhető.

Miért hasznos az angol nyelvű oldal?

Az utóbbi időben egyre több külföldi látogató keresi fel a Galéria Savariát. Mivel a nagyszámú magyar felhasználók mellett már a külföldi vásárlók jelenléte sem elhanyagolható, így elengedhetetlen, hogy online piacterünk az angolul beszélő látogatók számára is átláthatóbb, illetve könnyen használható legyen.

Annak ellenére, hogy a Galéria Savaria eddig csak magyarul “beszélt”, folyamatosan nő azoknak az adásvételeknek a száma, amelyet külföldi vásárlók bonyolítanak le magyar eladókkal. Felismerve ezt a trendet, elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy hozzálássunk az angol nyelv bevezetéséhez, hogy ezzel eladóinkat még több sikeres adásvételhez segítsük.

Biztosak vagyunk benne, hogy ez a kiegészítés hatalmas lehetőségeket rejt mind az eladók, mind a vevők számára. Az angol nyelvű piac hatalmas. Az oldal lefordításával az a célunk, hogy elhárítsuk azokat a nyelvi akadályokat, amelyekkel ezidáig a külföldi látogatók és a magyar eladók találkozhattak. Onnantól kezdve, hogy a látogatókat nem csak a magyar anyanyelvűekre korlátozzuk, világszerte egyre több régiség és műtárgy kedvelő vásárló számára tesszük lehetővé, hogy eligazodjanak a Galéria Savarián és elősegítsük annak lehetőségét, hogy a külföldi vásárlók rátaláljanak a magyar eladók termékeire és online piacterünk segítségével könnyedén meg is vásárolhassák azokat.

Itt a lehetőség tehát, hogy eladóként még eredményesebb legyen és még többet hozzon ki a Galéria Savariás online boltjából! Hirdetését akár rövid angol termékleírással is kiegészítheti, ezzel segítve a külföldi vásárlók tájékozódását.

Szállítás külföldre?

Néhány eladóban felvetődhet a kérdés, hogy is lehet a külföldre történő postázást probléma nélkül megoldani. Egyeseket aggodalommal tölthet el, hogy a csomag vajon épségben odaér-e a külföldi vásárlóhoz. A külföldre történő postázás egyáltalán nem nehéz. A nemrégiben elkészült ‘Hogyan csomagoljunk biztonságosan?’ csomagolási útmutatónk megfelelő segítséget nyújt nemzetközi szállítás esetén is.

Én csak magyar vásárlóval szeretnék üzletet kötni. Mit tehetek?

Azt tapasztaljuk, hogy egyre több külföldi vásárló fedezi fel online piacterünket és folyamatosan nő azoknak a külföldi látogatóknak a száma, akik nemcsak nézelődnek, hanem sikeres adásvételeket is lebonyolítanak a Galéria Savaria biztonságos felületén keresztül.

Az internetes kereskedelem óriási előnye, hogy az eladók és a vásárlók közötti távolságok eltűnnek. Magyarországi példával élve, egy debreceni eladó ugyanolyan kényelmesen elérheti a győri vásárlókat is, mint azokat, akik Debrecen vonzáskörzetében élnek. Magyarországon bármely régiségkedvelő számára elérhetővé válik az Ön kínálata, függetlenül attól, hogy az ország mely szegletében lakik. Ez hatalmas előnyt jelent azokkal az antik kereskedőkkel szemben, akik még nem fedezték fel az online kereskedelem nyújtotta lehetőségeket.

Az angol nyelv bevezetésével egy újabb nagyobb lépést teszünk és nemcsak Magyarországra korlátozzuk az adásvételek lebonyolítását, hanem külföldi vásárlók számára is elérhetővé tesszük a magyar eladók kínálatát. Mi valamennyi eladónkat arra bíztatjuk, hogy éljen azzal a nem mindennapi lehetőséggel, hogy nemcsak a magyar, hanem világszerte bármely régiségkedvelő számára nyitva áll a vásárlás lehetősége.

A fentiek ellenére azonban megértjük, ha van olyan eladó, aki kizárólag hazai vásárlóval szeretne üzletet kötni. Eladóként természetesen mindenki saját maga döntheti el a Galéria Savarián, hogy kinek engedélyezi a vásárlást. Ha valaki továbbra is csak magyar vásárlóknak szeretne árulni, ezt ezután is egyszerűen megteheti. Csupán annyi a teendő, hogy a termékfeltöltés során továbbra is megjelöli, hogy külföldre nem vállal szállítást. A Galéria Savaria rendszere így kizárólag csak magyar felhasználók számára engedélyezi majd a termék megvásárlását.