Az értékelések a Galéria Savaria egyik alappillérét jelentik. Online piacterünkön az eladók és a vevők visszajelzést írnak egymásról. Ha tranzakciót bonyolít a Galéria Savaria rendszerén keresztül, értékeléseket szerez, amelyek megjelennek a publikus adatlapján. Ezek az értékelések egyrészt azért hasznosnak, mert a közösség tagjai tiszta képet kapnak egy-egy vevőről vagy eladóról, másrészt azért, mert a Galéria Savaria ezen értékelések alapján tudja kiszűrni azokat a felhasználókat, akik szabálytalan tevékenységükkel bosszúságot okoznak másoknak és bizonyítják, hogy nincs helyük a Galéria Savarián. Az értékelési rendszer működéséről itt olvashat bővebben.

A Galéria Savarián a kézi moderálás mellett működik egy mindenkire kiterjedő szűrőrendszer, amely szükség esetén korlátozza a szabálytalankodó felhasználók fiókját. Célunk, hogy mindenben segítsük felhasználóinkat, és még hamarabb kiszűrjük és korlátozzuk a felelőtlen vásárlókat, és a szabálysértő eladókat. Ezért a szűrési folyamatot próbáljuk mindig egyre hatékonyabbá tenni.

Mi változott?

Jelenleg, ha egy új felhasználó érkezik a Galéria Savariára és az első 2 tranzakciója sikertelen (és ő a mulasztó fél), és/vagy sikeres, de negatív értékelést kap, azt rendszerünk automatikusan korlátozza. Ezzel elejét vesszük annak, hogy egy felelőtlen vásárló, vagy egy szabálysértő eladó tovább folytathassa tevékenységét. Erről a biztonsági intézkedésről bővebben itt írtunk.

Ezt a működést egy további opcióval egészítettük ki:

Ezentúl a Galéria Savaria rendszere automatikusan korlátozza azoknak a felhasználóknak a profilját is, akiknek egymás után 3 sikertelen tranzakciója van (és ő a mulasztó fél) és/vagy sikeres, de negatív értékelést kapott. Fontos megemlíteni, hogy a korlátozás akkor lép életbe, ha az értékelések különböző felhasználóktól érkeznek, így akkor is kap egy esélyt a felhasználó, ha egyetlen vevővel/eladóval kötött adásvételei zárulnak sikertelenül.

Miért 3 értékelést veszünk figyelembe?

A korlátozó rendszerünk célja nem az, hogy vétlen felhasználókat szankcionáljon, éppen ezért a szám meghatározásakor próbáltuk az ésszerűséget figyelembe venni. Úgy gondoltuk, hogy 3 egymás utáni sikertelen tranzakció – amely az adott felhasználó mulasztása miatt nem teljesült – már kellő bizonyíték arra, hogy egy felhasználó figyelmen kívül hagyja a Galéria Savaria szabályait és ezzel eladóknak és vásárlóknak okoz bosszúságot.

Rendszerünk ezentúl a fenti feltételeket is figyelembe veszi, amikor egy felhasználó korlátozásáról dönt. Ezzel szeretnénk azoknak a felhasználóknak a kihágásait szigorúbban kezelni, akik miatt több alkalommal meghiúsulnak az adásvételek és ezzel csalódást okoznak a Galéria Savaria közösségének. Emellett ez a funkció még hatékonyabbá teszi a moderátorok munkáját és biztosítja azt, hogy a Galéria Savaria továbbra is biztonságos és színvonalas adásvételi felület legyen.