Azok a felhasználóink, akik már régóta tagjai a Galéria Savaria közösségének tudják, hogy folyamatosan kutatjuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel még biztonságosabbá tehetjük a Galéria Savarián történő eladást, vásárlást.

Ahogy azt a személyes adatokra vonatkozó irányelvünkben is megfogalmaztuk, a Galéria Savarián nagy jelentőséget tulajdonítunk annak, hogy a felhasználók valós adatokkal regisztráljanak. Ezt azért tartjuk fontosnak, mert tudjuk, hogy egy online piactér csak úgy lehet megbízható és hatékony, ha a felhasználónevek mögött valós személyek állnak.

Éppen ezért, ha a felhasználó hiányos, nem megfelelő vagy vélhetően nem a valós adatait adta meg, a felhasználó fiókját ideiglenes korlátozás alá helyezhetjük és adatainak módosítására, valamint adott esetben a megadott adatokat igazoló dokumentum csatolására is kérhetjük.

Ehhez az úgy nevezett adatellenőrzés folyamatához készítettünk egy átlátható aloldalt, illetve egy olyan háttérrendszert, amely még hatékonyabbá teszi számunkra a moderálást.

Mi történik akkor, ha egy felhasználó valótlan adatokkal regisztrál?

Az adatellenőrzés folyamata a következőképpen történik:

  • Moderátoraink beállítják, hogy mely adatok módosítására, áttekintésére kérik a felhasználót. Ez lehet név, cím, e-mail cím, illetve telefonszám.

  • A felhasználó bejelentkezést követően egy olyan oldalra jut, ahol módosíthatja a kért adatokat. Amíg az adatellenőrzés tart, a felhasználó nem használhatja a Galéria Savaria funkcióit.

  • A beérkező adatmódosítást ellenőrizzük, és ha mindent rendben találtunk jóváhagyjuk a felhasználó által megadott adatokat és újra aktiváljuk a felhasználó fiókját, amelyről e-mail tájékoztatót is küldünk. Ha a beküldött adatok továbbra is hiányosak, a felhasználót ismét értesítjük, hogy adatmódosításra vonatkozó kötelezettsége van és továbbra sem használhatja felhasználói fiókját.

A felhasználó ezzel a felülettel találkozik, amikor az adatainak áttekintésére kérjük. Az űrlapban azok az adatok jelennek meg, amelyek vélhetően nem felelnek meg a valóságnak vagy amelyek megerősítésére kérjük a felhasználót.

Miért tartjuk ezt fontosnak?

A Galéria Savaria vásárlói, illetve eladói pontos, teljes és valódi személyes adatokkal kell hogy rendelkezzenek.

Komolyan hisszük és valljuk, hogy ott, ahol áruk – gyakran komoly értékek – cserélnek gazdát, valós személyek kell, hogy álljanak a regisztrációk mögött. Ez az egyetlen módja annak, hogy probléma esetén esélyünk legyen arra, hogy segíteni tudjunk felhasználóinknak. Önmagában már ez jóval nagyobb garanciát jelent felhasználóinknak arra vonatkozóan, hogy más apróhirdetési felületekkel vagy hirdetőoldalakkal szemben a Galéria Savarián kötött adásvételeket biztonságosabb feltételekkel tudják lebonyolítani.

A valótlan adatokkal indított regisztráció gyanúra adhat okot és arra enged következtetni, hogy a felhasználó a valós személyazonosságát eltitkolva egy felhasználó vagy online piacterünk megkárosítására tesz kísérletet.

Ugyanezen oknál fogva online piacterünkön nem lehet regisztráció nélkül vásárolni. A Galéria Savarián csak akkor vásárolhat egy felhasználó, ha valós névvel és megerősített e-mail címmel regisztrált. Ezzel az alapregisztrációval csak 3 vásárlást engedélyezünk és több korlátozás is vonatkozik a felhasználóra. Például nem vehet részt aukción. Ahhoz, hogy a Galéria Savaria teljes jogú vásárlójává váljon, el kell végeznie a biztonsági regisztrációt, amely további adatok megadását jelenti.

Bár mindent megteszünk annak érdekében, hogy kiszűrjük azon felhasználókat, akik nem az irányelveink szerint használják online piacterünk szolgáltatásait, ebben a közösségünk segítségére is számítunk és várjuk jelzésüket.

Tudta?

A Galéria Savaria eladói beállíthatják, hogy nem engedélyezik a vásárlást az alapregisztrációval rendelkező vevőknek – őket hívjuk nem ellenőrzött vásárlóknak. Ilyen esetben csak akkor vásárolhat tőlük egy felhasználó, ha elvégzi a biztonsági regisztrációt, tehát ellenőrzött vásárlóvá válik.

Ez egy eszköz az eladó kezében, amellyel saját belátása szerint tovább szigoríthatja a leendő vásárlóival szemben támasztott feltételeket. Ez a funkció az eladói beállítások oldalon aktiválható a vásárlói követelmények táblázatban.