A Galéria Savaria jelentős fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, ami nemcsak a felhasználók, az oldalon kötött adásvételek, hanem a feltöltött hirdetések számának növekedésén is megmutatkozik.

Az idei év egyik célkitűzése az volt, hogy megvizsgáljuk, milyen további kategóriabővítéssel tudjuk még hatékonyabbá és átláthatóbbá tenni az online piacterünkre feltöltött hirdetések böngészését.

A kategóriák és a hirdetések átvizsgálása során több olyan terméktípust is találtunk, amely bár a Galéria Savaria témájába illik, mégsem kínálunk olyan kategóriát, amelybe a termék besorolható lenne. Ezekről a termékekről listát készítettünk és segítségünkre lesz abban, hogy a kategóriarendszert vagy egy adott kategória termékjellemzőit bővítsük.

Mivel együtt, közösen hatékonyabban tudjuk feltárni a kategóriarendszer hiányosságait, felhasználóink segítségére is számítunk. Létrehoztunk egy űrlapot, amin keresztül megoszthatja velünk észrevételeit, javaslatait.

Ha elküldi javaslatát, kérjük, hogy kerülje az általános megfogalmazást (pl.: a porcelán kategóriát kellene bővíteni). Közös munkánkat leginkább úgy tudja segíteni, ha a lehető legpontosabban megírja milyen kategóriát javasol vagy melyek azok a termékek, amelyeket eladóként nem tud egyértelműen besorolni.

Az űrlap az alábbi gombra kattintva érhető el, előre is köszönjük az észrevételeit:

Elküldöm a javaslatomat

Hatékonyabb moderálás

A kategóriabővítés célja nemcsak a termékkínálat átláthatóságának növelése, hanem ennek velejárója a hirdetések hatékonyabb moderálása is.

A hirdetések és a kategóriák átvizsgálása során elkezdett munkát a jövőben is folytatni fogjuk:

  • Egyszerűsítettük annak lehetőségét, hogy moderátoraink áthelyezhessék azokat a hirdetéseket, amelyek nem megfelelő kategóriában szerepelnek. Az áthelyezésről értesítőt kapnak az eladók és felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a jövőben a javasolt kategóriába töltsék hasonló terméküket.

  • Moderátoraink a termék módosítására, áthelyezésére kérhetik azt az eladót, akinek a hirdetése valamilyen változtatást igényel. Ez esetben pontosan megjelöljük az indokot, illetve segítséget adunk, hogy a kért módosítás hogyan végezhető el. Ez a törlésnél barátságosabb módja az olyan hirdetések moderálásának, amelyek csak kisebb változtatást igényelnek ahhoz, hogy megfeleljenek oldalunk irányelveinek.

A kategóriabővítés mellett dolgozunk a Galéria Savaria témájához bár kapcsolódó, de szorosan nem illő hirdetések kérdésével is. Ilyen például az olyan ruhák és kiegészítők hirdetései, amelyeknek a „régi idők ruhái” kategóriába történő besorolásuk kérdéses. Olyan megoldás kialakításán dolgozunk, amely úgy ad lehetőséget ezen hirdetések megjelentetésének, hogy azok nem higítják a Galéria Savaria fő profilját.