Legújabb fejlesztésünkben a szállítási opciók és díjak megadásának módját egyszerűsítettük. Hosszú távú fejlesztési terveink miatt fontosnak tartottuk ezen opciók észszerűsítését, egyértelműsítését, ezért a következő módosításokat vezettük be:

  • Postázás – megszűnik a minimum/maximum díj
    Átláthatóbbá tettük a postázási díjak kezelését, így a korábbi minimum/maximum díj helyett egyetlen szállítási díj adható meg a postázás opció esetén.

  • Galéria Futár – díj megadása szükséges
    Ahogy a postázásnál, úgy a Galéria Futár esetén is meg kell adnia az eladónak a szállítás díját. Ezidáig erre nem volt lehetőség, így félreértésekre vagy további, az adásvételt bonyolító levelezésekre adhatott okot, hogy a Galéria Futárral milyen összegért vállalja az eladó a csomag szállítását.

  • Belföldi és külföldi szállítás különválasztása
    Korábban a Postázás opción belül volt lehetőség külföldi szállítási díjak feltüntetésére. Az átláthatóság jegyében különválasztottuk a belföldi és a külföldi szállítást a termékfeltöltő oldalon.

Miért tartottuk fontosnak a módosítást?

  • Ha a vevő egyértelmű tájékoztatást lát a szállításra vonatkozóan, az továbbnövelheti a vásárlási szándékot.

  • (Hamarosan) Az átalakítással lehetőség nyílik arra, hogy az adásvétel részletei oldalon a szállítás pontos díját is feltüntessük a vevő számára. Így minden szükséges információt megtalálhat az adásvétel lebonyolításához. A szállítási díjat csak abban az esetben tudjuk megjeleníteni, ha postázás esetén nincs kitöltve a „maximális díj” opció, illetve Galéria Futár esetén, az eladó az új kialakítás szerint adott meg szállítási díjat.

    Tipp: Vevőértesítő e-mail helyett
    Időnként olyan fejlesztési javaslatot kapunk eladóinktól, amely arra vonatkozik, hogy legyen lehetőség ún. vevőértesítő beállítására, amelyet vásárlást követően küldene ki a rendszer automatikusan, benne a fizetéshez szükséges információkkal.

    A Galéria Savarián ezt a funkciót már betölti az Adásvétel részletei oldal. Itt a vásárló megtalálhatja a lebonyolításhoz szükséges adatokat – amennyiben azokat az eladó megadta. A kiegészítéssel hamarosan lehetőség nyílik arra is, hogy a pontos szállítási díj is megjelenhessen ezen az oldalon.

  • A módosítás megteremti annak a lehetőségét, hogy a termék kifizetését a későbbiekben azonnal, bankkártyával vagy PayPal-lal rendezze a vevő, amennyiben ezt a fizetési módot az eladó aktiválja.

  • Lehetővé teszi a szállítási opciók későbbi bővítését.

Hogyan állíthatom be az egyértelműsített szállítási díjakat?

Új hirdetések
Az új hirdetések feltöltése esetén már az egyértelműsített tárolási módszer szerint kerülnek mentésre a szállítási módok és a hozzájuk kapcsolódó díjak.

Már feltöltött hirdetések
Amíg egy hirdetés nem kerül módosításra, addig a régi tárolási mód szerint jelenítjük meg a szállítási információkat a leendő vásárlóknak. Amint a terméket szerkeszti az eladó, már a fent ismertetett módosítások szerint adhatóak meg a díjak.

Ha a korábbiakban nem jelölt meg Galéria Futárt, illetve nem töltötte ki a postázás „maximum díj” mezőjét, Önnek nem szükséges módosítani a hirdetését.

+1 Frissítés

A módosítással az volt a célunk, hogy a Galéria Futár és a Postázás díját egyértelművé tegyük a vásárlók számára. Ugyanakkor tudjuk, hogy az eladók belföldön számos egyéb eltérő díjazású szállítási móddal is kínálhatják a terméküket. Emiatt elérhetővé tettük az „Egyéb” szállítási módot, ahol minimum és maximum ár meghatározását is biztosítjuk.

Hogyan módosíthatom tömegesen a termékeim szállítási adatait?

  • Lépjen az Én Galériámba.

  • Kattintson az Eladó termékeim menüpontra.

  • Jelölje ki a szerkesztendő termékeket, majd kattintson a táblázat felett megjelenő Csoportos szerkesztés gombra.

    Hasznos információk:
    – A csoportos szerkesztő használatáról, működéséről a Súgóközpontunban tájékozódhat.
    – A csoportos szerkesztőben egyszerre 500 termék módosítható.
    – A funkció asztali gépen érhető el.