A leendő vásárlók az oldalra feltöltött képek alapján tudnak véleményt mondani Önről és termékeiről, hiszen ezeken a képeken keresztül találkoznak velük először. Az igényesen elkészített fényképek azt mutatják, hogy komolyan veszi és sokat foglalkozik online boltjával, ezáltal pedig jó első benyomást tud kelteni a látogatókban.

Ha nem fordít elég időt és figyelmet a képek készítésére, elszalasztja vele a potenciális vevőket. Nem éri meg néhány kattintással “letudni”… Ha valaki egy hasonló jellegű termékről látványosabb képet tud készíteni, a keresési találatok közül a konkurenciáét fogják választani. Így ezeken a fotókon tulajdonképpen az online boltja sikere is múlik.

Szerencsére nem kell hivatásos fényképésznek lenni a csodás képek készítéséhez. Épp elég, ha nyitott arra, hogy kipróbálja az új technikákat és a fényképezőgép megismerése is segíthet a fotózás magasabb szintre emelésében. Ezeket szem előtt tartva nézzünk néhány tippet, hogy többet ne legyenek rossz minőségűek a képei:

1. Mutassa meg a termékeit a legjobb fényben

A jó fényképkészítés kulcsa a jó megvilágítás. Ezáltal az érdeklődők egyrészt jobban látják magát a terméket, másrészt a megfelelő fényeknek köszönhetően mutatósabb lesz a kép is. Nem túl előnyös, ha minden kép más megvilágításban készül. Az eladásra szánt termékeket érdemes mind hasonló fényben, mind hasonló beállításban lefényképezni.
Ha jobban kedveli a természetes fényt és inkább kint fényképezne, várjon egy felhősebb napra. A durva napfénytől ugyanis nem kívánt árnyékok jelenhetnek meg a képen. Nehezítheti még a kinti fotózást, a túl erős vagy éles fény, kivéve, ha tudjuk irányítani. Ebben az esetben érdemes úgy fényképezni, hogy az ablakról lelógatunk egy fehér lepedőt, mert segít halványítani a fényeket.

2. Törekedjen arra, hogy a kép éles legyen

Ha azt látja, hogy a felvétel foltos vagy nem elég éles, győződjön meg róla, hogy az automatikus fókuszálás be van kapcsolva a fényképezőgépén. Az autofókusz, vagy másnéven automatikus élességállítás bekapcsolása után a téma általunk kívánt része élesen jelenik meg a fényképen. Ez látszólag egy kis apróság, mégis nagyon sokat tud javítani a fotó minőségén.

3. Spórolja meg a szerkesztési időt

Próbáljunk meg alapból is jó képeket készíteni mindenféle módosítás és szerkesztés nélkül. Mielőtt minden irányból egy komplett portfóliósorozatot készítenénk, inkább csináljuk egy-két próbafelvételt, hogy meggyőződjünk róla, hogy jók a fények, megfelelő a kompozíció és a beállítás. Ellenőrizze őket a számítógépen, hogy nagyobb méretben is olyan-e amilyet szeretne. Inkább szánjon rá az elején több időt, minthogy a fél napot fényképezéssel töltse és később szembesüljön vele, hogy milyen sokat kell még a képeken szerkeszteni. Könnyebb még ilyenkor módosítani a beállításon és a fényen, mint később a szerkesztőprogrammal állítgatni a megfelelő fényerőt.

4. A profik kedvenc trükkje – a “LIGHTBOX”

Minőségi képeket készíteni a termekről igencsak időigényes lehet, de megéri. A jó képek segíthetik az eladást, vagy újabb vásárlókat vonzanak.

Mesés képek készítéséhez érdemes  úgynevezett “lightbox”-ot, vagyis fénysátrat használni. Ennek a kis varázsdoboznak a használatával nem lesznek visszaverődések és nem kívánt árnyékok sem a tárgyon. Sőt a megvilágítás és a kompozíció módosítása nélkül könnyedén ki is cserélheti benn a termékeket.

Forrás: Reddit

5. Kísérletezzen, amíg nem azt látja viszont, amit várt

Tanuljon a profiktól és gyakoroljon!  Szerezzen inspirációt, nézegesse meg, hogy a legjobbak hogy csinálják. Kísérletezz bártran! Ha még mindig nem elégedett a képeivel, akkor próbálja meg újra.

Ha pedig már rendelkezik egy jó alappal, tökéletesítse képeit egy szerkesztőprogram segítségével. És ha nem is ért mindenki a Photoshop-hoz, használhat ingyenes és egyszerűbb fényképszerkesztőprogramokat is. Állítsa be a tökéletes színt, a kontrasztot, élesítse a kép szükséges részeit, és kész is a mestermű.