9017 Retro Space Age design dohányzó garnitúra 3 db


360.000 HUF 984.39 USD

Guarantee: eternal  
Local pickup
Item details
Listed: December 03, 2023
Item code: 3170045
Views: 207
Watchers: 10
Offers: 4 offers
Seller

stilusdesign (678)    
BUDAPEST

Verified user

Very responsive to messages
Positive feedback: 99.05%
Last login: Yesterday, 13:37
Member since: February 11, 2016
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details

Három darabos retro garnitúra üvegszálas gyantából készült design bútorok, formatervezett Space Age retro bútorok. Limitált darabszámban készültek. Ghyczy Péter formaterv. Rendkívül szép állapotú, gyűjteménybe való.

Asztal méretei: magassága 65 cm, szélessége 61,5 cm. A fotel teljes mérete: 69 cm, az ülőfelületnél 42 cm, ülőfelület mélysége: 45 cmMagyar származású német designer

1940-

Peter Ghyczy egy arisztokrata család gyermekeként született Budapesten. A Pannonhalmi Bencés Gimnázium tanulója volt 1954-től, de 1956-ban családja elhagyta Magyarországot. 1960-ban építészetet kezdett tanulni az Aachen-i Műszaki Egyetemen. 1961-ben Rudolf Steiner német építészprofesszor asszisztense lett. Később a műanyag kutatási intézetnél kapott állást. Egy UNESCO projekt részeként Egyiptomban is járt, ahol antik romok megmentésén dolgozott. 1967-ben diplomázott az egyetemen, szakdolgozatát rendhagyó iskolai épületekről írta. 1969-ben lett német állampolgár.  Peter Ghyczy egyike azoknak a fontos 20. századi tervezőknek, akik bevándorlóként - mint Henry van de Velde, Breuer Marcel, Hans Gugelot, és Peter Maly - jelentős hatást gyakorolt a német és nemzetközi designra. 1968-ban vezető pozícióba került az Elastogran cégnél, ahol a poliuterán termékek fejlesztéséért volt felelős. 1968 és 1972 között Peter Ghyczy számos innovatív tervet készített, amellyel ezeknek az éveknek az egyik legtermékenyebb tervezője lett. 1970-ben avatták fel a Lemförde-i Design Centert, ami Ghyczy tervei alapján készült poliuteránból, ami a maga nemében az első volt a világon. Ebben a stúdióban rengeteg moduláris elem terve született, többek között: székek, kagyló székek, kanapék, asztalok, polcok, konyhai és irodai műanyag bejárati ajtók. A Design Center 1972-ben zárta be kapuit. Még ebben az évben Peter Ghyczy megalapította a Ghyczy + Co Design-t Viersenben, és bemutatta az első bútorkollekcióját. Sok fejlesztését szabadalmaztatta, köztünk is jelentős az üveg és fém rögzítésének technikája. Ezt a módszert alkalmazta a “keret nélküli” üvegasztalnál is, amely végül egy termékcsalád alapja lett. Peter Ghyczy számos lámpát is tervezett, például a MW (MegaWatt) sorozatot és a 17 MW asztali lámpát. Egyik leghíresebb alkotása a Garden Egg szék. Ez a szék elérte az ikonikus státuszt, és bekerült a világ számos múzeumának gyűjteményébe, beleértve a Vitra Design Museumo-t és a Victoria and Albert Museum-ot Londonban.

Forrás: http://designmuzeum.webceruza.hu/magyar-tervezok/ghyczy-peter

Guarantee conditions

Guarantee: eternal  

Payment options

Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1 workday
Processing time shows how long it will take the seller after payment to package and dispatch the item. It gives the buyer an idea about when the package is expected to be dispatched after payment.
Local pickupBudapest

Others searched for these