All items
All categories
advanced search

Ruzicskay György eredeti fametszete


25.000 HUF 83.08 USD

Guarantee: 60 days  
Item details
Listed: July 27, 2021
Item code: 2357854
Views: 58
Watchers: 3
Offers: 0 offers
Seller

Jasonstatham (451)   
Heves county

Verified user

Very responsive to messages
Positive feedback: 99.39%
Last login: Yesterday, 10:18
Member since: November 11, 2017
The seller has set the artwork as original and offers 60 days money back guarantee. Seller notes that the originality was confirmed by an expert.
Subject:genre scene
Technique:other
Painting surface:paper
Signature:signed
Condition:good for its age
Originality:original
Money-back guarantee on originality:yes
Originality confirmed by expert?:yes

Ruzicskay György eredeti fametszete

A kép mérete: 24x31,5 cm

Szignó a metszet jobb sarkában

Rendkívül expresszív, kifejező alkotás

Ruzicskay GYörgy művészi tanulmányait Münchenben kezdte, majd több európai országban tanult és alkotott. Kiállításai voltak Nagyváradon, Párizsban, New Yorkban. Pályája során több rajciklust készített, melyek mappákban, könyvekben sokszorosítva is megjelentek. Párizsban két alkalommal kapott nagydíjat (1959, 1961). Munkásságáért 1973-ban Munkácsy-díjjal, 1986-ban a Magyar Népköztársaság Zászlórendjével jutalmazták. Elnyerte az Érdemes művész (1976) és a Kiváló művész (1982) címet. 1960-ban szülővárosától alkotóházat kapott, ettől kezdve felváltva dolgozott Párizsban és Magyarországon.

Ruzicskay György az új irányokat követő festőművészet egyik legkiemelkedőbb reprezentánsa volt. Témái: az alkotás, a termelés, a mozgás, a gép ás az ember viszonya. Pasztelljei és olajfestményei lenyűgöző erőt és életet árasztanak, színei gyönyörűek és mesések. Amit velük kifejezett, az már nem csak festészet, hanem iskola. Kirugaszkodás a formák. s régi iskolák avult vonalvezetésének gúzsából. Az ösztönös absztrakciótól kezdve, a mai ún. biofestészetig úgyszólván minden formai lehetőséget is kiaknázott. Hol klasszikus példák nyomán járt, hol expresszionista közlésmódhoz folyamodott, máskor pedig egyes absztrakt kompozíciói szürrealizmusba hajlottak. 

Teljes pénzvisszafizetési garnacia!

Guarantee conditions

Guarantee: 60 days  

Payment options

Wire transfer in advance

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 3-5 workdays
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Postázás3000 - 3500 HUF


Others searched for these