All items
All categories
advanced search

RENATO GUTTUSO megejtően szép litográfiája!


81.000 HUF 275.63 USD

Guarantee: 30 days  
Item details
Listed: January 12, 2021
Item code: 3236642
Views: 14
Watchers: 0
Offers: 0 offers
Seller

Jasonstatham (359)   
Heves county

Authenticated user

Very responsive to messages
Positive feedback: 99.29%
Last login: Yesterday, 09:17
Member since: November 11, 2017
Az eladó originalként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 days pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Subject:still life
Technique:other
Painting surface:paper
Signature:signed
Condition:flawless
Originality:original
Money-back guarantee on originality:yes
Originality confirmed by expert?:yes

RENATO GUTTUSO

Litográfia

A litográfia motívum mérete mérete: 37x30 cm

Szignó a képen és a litográfián 

Renato Guttoso egy Palermo melletti kisvárosban született Szicíliában, apja Gioacchino Guttuso földmérő volt. Már 1925-ből származó festményei egy érett művészt mutatnak. Palermóban jogot és klasszika-filológiát tanult, ahol megismerte a festészet múltját és a legújabb irányzatokat. Milánóba és más európai városokba látogatott el, majd kiállított az 1931-es Kvadriennálén, ahol műveit a kritika üdvözölte. Palermóban műtermet nyitott a Pisani utcában, és Lia Pasqualino festőnővel valamint Barbera és Nino Franchina szobrászokkal művészcsoportot hozott létre, „Gruppo dei Quattro” (Négyek csoportja) néven. 1931-ben Rómába költözött, és ettől kezdve kisebb-nagyobb megszakításokkal Rómában élt, de művészetének stabil támpontja mindvégig Olaszország legszegényebb vidéke, Szicília maradt.

Művészi fejlődése során folyamatosan elvetette az akadémikus festészet szabályait, témáit szabadon kezelte és a színek harmóniáját kereste. Néhány év alatt megtalálta festői kifejezésmódját, amit az 1932-es Szent Sebestyén és az 1934-es Önarckép című vásznaival lehet szemléltetni. Művészetében és szemléletében a spanyol polgárháború hozta meg a végleges fordulatot: érdeklődése a társadalmi–szociális témák iránt egyre erőteljesebb lett. Csatlakozott a „Corrente” művészcsoporthoz, amely szemben állt a hivatalos kultúrával, és a spanyol polgárháború kapcsán egyre erőteljesebb antifasiszta nézeteket fogalmazott meg. 1938-ban készült Kivégzés (Garcia Lorca emlékére) című képén, goyai emlékeket idézve ábrázolja a szörnyű tettet. A fasiszta Olaszországban nehéz direkt társadalmi témát ábrázolni, ezért kritikáját olyan festményekbe fogalmazta bele, mint a Menekülés az Etna elől (1938). A Keresztrefeszítés (1941) című alkotása szinte guernicai emlékeket ébreszt (Picassót már több éve ismerte, barátságuk annak haláláig tartott). A festményért megkapta Bergamo város díját, de az egyház tiltólistára helyezte a művet.

Művei magas áron kelnek el aukciókon, rengeteg litográfiát is készített, amelyek nél nem ritka az 1000-2000 eurós értékesítési ár. Az ehhez hasonló k is ilyen áron kelnek el.

Élőben egészen lenyűgöző ennek a litográfiának a tökéletes kompozíciós egysége, harmonikus színvilága, élénksége és finomsága.

Remekműhöz juthat hozzá, ha megveszi!

Guarantee conditions

Guarantee: 30 days  

Payment options

Wire transfer in advance

Shipping options

Shipping from: Hungary
Postázás2500 HUF


Mások ezeket keresték még