All items
All categories
advanced search

Z. München – Férfi portré festménye – 79.


225.000 HUF 741.22 USD

Guarantee: 7 days  
Item details
Listed: March 29, 2021
Item code: 3542179
Views: 137
Watchers: 0
Offers: 0 offers
Seller
 

Hellboy1 (601)    
Békés county

Verified user

Response time: 100%, in 1 hour
Positive feedback: 99.7%
Last login: Today, 07:19
Member since: August 03, 2019
Seller set the originality of the item as unknown. If you see an artist's name in the listing, please note that the seller does not guarantee that the item is an original.
Subject:portrait
Technique:oil
Painting surface:canvas
Largest size:medium (up to 80 cm)
Signature:signed
Condition:good for its age
Originality:unknown

Eladásra kínálom ezt a nagyon szépen megfestett, valósághű portrét, amely egy szigorú tekintetű férfit ábrázol, - nekem valamelyik zeneszerző rémlik - de ha van valakinek ötlete, akkor kérem ne tartsa magába, tanuljunk együtt. Szakemberek szerint - vélhetően - a festője a müncheni iskola stílusában festette meg ezt a portrét, tehát valószínűleg egyike lehetett a Müncheni Képzőművészeti Akadémia tanulóinak. A képen van egy jelzés – Z. München, de ennél többet sajnos nem tudunk róla. Az olaj / vászon kép valamikor a XIX. század második felében készülhetett. Állapota alapján azonnal falra akasztható állapotban van. A vászon hátulján olvashatatlan bélyegző nyoma szerepel, valószínűleg a vászon forgalmazója lehetett.

Egy szakszerű tisztítás és egy pici restaurálás jól esne a festménynek, itt-ott a lakkrétegben hiányosság van, de egyáltalán nem feltűnő. A kerete széles, aranyozott, amely a kép pompáját hivatott tovább emelni.

Téma: portré

Technika: olaj

Hordozó: vászon

Kora: XIX.sz. második fele

Szignó: van (Z. München)

Keret: széles aranyozott díszkeret

Méret: 45 x 36 cm (keret nélkül), 55 x 46 cm (kerettel)

Állapot: korának megfelelő

A postázás a vevő igényével egyeztetve a mindenkor aktuális díjak szerint történik, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva.

Kérem, hogyha még van kérdése a termékről, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Amennyiben komolyan érdekli az alkotás, kérem bátran tegyen ajánlatot!

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!

Néhány gondolat a müncheni iskola magyar vonatkozásairól:

A múlt század második felében a müncheni Képzőművészeti Akadémia nemcsak Németország, hanem egész Európa egyik legismertebb és legtekintélyesebb művészeti intézménye volt egészen az első világháborúig. A bajor bőváros a Képzőművészeti Akadémia és művészeti gyűjteményei révén világhírű művészvárossá fejlődött. Münchenbe a tanítványok egész serege tódult a magasabb fokú művészi képesítés megszerzése céljából. Hogy honnan és hányan látogatták az akadémiát, egyik fokmérője lehet az intézmény népszerűségének. Magyarország 335 akadémistával a felsorolás élén állt. A müncheni akadémia főleg Közép-, Kelet- és Dél-Európa művészifjúságát vonzotta, valamint, hogy a müncheni művészképzésnek a XIX. században nemzetközi jellege volt. Münchennek igen nagy szerepe volt a múlt századi magyarországi festészet fejlődési irányának meghatározásában, s természetes azoknak a művészetszemléletét, ízlését, esztétikai tudatát is nagy mértékben befolyásolta, akik a mai Vajdaság területéről kerültek a bajor fővárosba. A képzőművészetünk múlt századi törekvéseit áthatotta az akadémia szellemisége, amit átörökített a növendékeire.

Guarantee conditions

Guarantee: 7 days  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-3 workdays
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Local pickupGyula
Other3000 - 6000 HUF
Külföldi szállítás
Seller doesn't ship this item to your destination.


Others searched for these