All items
All categories
advanced search

Antik, 230 éves gouache! Ismeretlen francia festő – Vadászjelenet című festménye – 179.


190.000 HUF 624.32 USD

Guarantee: 7 days  
Item details
Listed: June 09, 2021
Item code: 3677120
Views: 153
Watchers: 2
Offers: 0 offers
Seller
 

Hellboy1 (545)   
Békés county

Verified user

Response time: 100%, in 17 minutes
Positive feedback: 99.66%
Last login: Today, 13:43
Member since: August 03, 2019
Seller set the originality of the item as unknown. If you see an artist's name in the listing, please note that the seller does not guarantee that the item is an original.
Subject:hunting, fishing
Technique:other
Style:rococo
Painting surface:paper
Largest size:medium (up to 80 cm)
Signature:unsigned
Condition:good for its age
Originality:unknown

Eladásra kínálom ezt az igazi ritkaságot, antik, francia gouache-t, amely egy vadászjelenetet ábrázol. Szigno nincs a képen, de színben, stílusban, még a keretben is teljesen azonos másik termékemmel, amin 1788-as dátum szerepel francia írással (182. sorszámmal). Ebből következtetek arra, hogy ez az alkotás is hasonló eredetű és korú. Picit később idézek magáról a technikáról, ami Franciaországban pontosan ebben az időszakban terjedt el és alkottak vele. Az életkép gouache technikával, kartonra kasírozott papírra készült, antik, egyedi, pácolt fakeretben, üveg alatt van. Az eltelt évszázadok és a (részlegesen tűző) napfény hatására némi elszíneződés látható a képen, de ez nem rontja a kép összhatását, inkább emeli és bizonyítja az antikvitás értékét. Csodálatosan precíz, részletes ábrázolás ezzel az igen nehéz technikával. Az alkotás azonnal falra akasztható állapotban van!

„A gouache (francia szó kiejtése kb. „guás”) egy vízfestési technika neve a festészetben. Ennél a festésnél a vízfestékhez közömbös töltőanyagot: baritot, agyagföldet vagy kaolint adnak, így a festék átlátszatlanná válik. A gouache-t fedőfestésként alkalmazzák, mivel több réteg festhető egymásra a színek keveredése nélkül. Maga a szó az olasz guazzo (vízfesték) szóból ered, és a 18. században a franciák kezdték használni, bár maga a technika már a 16. századi Európában is használatos volt. A festék megszáradva kicsit más színű, mint nedvesen, ezért nehezebb kikeverni a színeket. Ha túl gyorsan festik fel a színeket, a festék repedezésre is hajlamos. Ezt úgy lehet kiküszöbölni, hogy sűrítik valamivel. Ettől különböző vízfestési technika az akvarell.”

Téma: életkép/vadász

Technika: gouache

Hordozó: papír / karton

Kora: XVIII. század

Szignó: nincs

Keret: antik, egyedi, pácolt fakeret fém rátéttel (1 fémrátét hiányzik), üveggel

Méret: 35 x 24 cm (keret nélkül), 40 x 29 cm (kerettel)

Állapot: korának megfelelő

A postázás a vevő igényével egyeztetve a mindenkor aktuális díjak szerint történik, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva.

Kérem, amennyiben van még kérdése a termékről, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Amennyiben komolyan érdekli az alkotás, kérem bátran tegyen ajánlatot!

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!

Guarantee conditions

Guarantee: 7 days  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-3 workdays
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Local pickupGyula
Other2500 - 3500 HUF
Külföldi szállítás
Seller doesn't ship this item to your destination.


Others searched for these