Fk/205 - painter Mária Pátzay - still life with self-portrait


170.000 HUF 457.69 USD

Guarantee: 30 days  
Item details
Listed: July 28, 2023
Item code: 4319228
Views: 484
Watchers: 4
Offers: 0 offers
Seller

Hellboy1 (1418)  
Békés county

Verified user

Very responsive to messages
Positive feedback: 100%
Last login: Today, 16:39
Member since: August 03, 2019
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
The seller has set the artwork as original and offers 30 days money back guarantee. Seller notes that the originality was confirmed by an expert.
Subject:still life
Technique:oil
Painting surface:canvas
Largest size:medium (up to 80 cm)
Signature:signed
Condition:good for its age
Originality:original
Money-back guarantee on originality:yes
Originality confirmed by expert?:yes

Eladásra kínálom Pátzay Mária (1944-2017) festőművész – Csendélet önarcképpel című festményét. Az olaj/vászon kép egy színekben gazdag, kedves csendélet. Ami az érdekessége az a 2az1-ben, azaz a képen van egy portré is, ami egy önarckép. A kép hangulata ettől teljesen megváltozik, valahogy élettel teli lesz, mintha a festőnőt látnánk munka közben, mintha most festené a képet. Érdekes és izgalmas koncepció. A kép valamikor az 1970-’80-as években készült, jelenleg egy díszes, aranyozott szalagkeretben van, azonnal falra akasztható állapotban!

Téma: csendélet/portré

Technika: olaj

Hordozó: vászon

Kora: 1970-80-as évek

Szignó: jobbra lent

Keret: díszes, aranyozott szalagkeret

Méret: 60 x 55 cm (keret nélkül), 74 x 69 cm (kerettel)

Állapot: képeken látható, falra akasztható állapotban

A postázás a vevő igényével egyeztetve a mindenkor aktuális díjak szerint történik, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva.

Kérem, hogyha még van kérdése a termékről, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!

Néhány gondolat a művészről:

Pátzay Mária magyar festőművész, szobrász művész 1944-ben született Budapesten értelmiségi családban. 1964-1968 között végezte a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakját. Mesterei: Bernáth Aurél, Barcsay Jenő. A szobrászatot nagybátyjától Pátzay Páltól tanulta, akinek műveltsége, széles látóköre nagy hatással volt szakmai fejlődésére. 1970 óta csaknem minden évben önálló kiállításon mutatta be legújabb alkotásait. Bécsben, Bázelben és Párizsban járt tanulmányúton. Festőként végzett a főiskolán, de grafikát és szobrokat is készít. Kezdetben lemezdomborításokat, majd kisplasztikákat alkotott, később visszatért a festészethez. 1986-ban állította ki Penelopé című grafikai sorozatát. Művészetpedagógusi és művészetelméleti tevékenysége is jelentős. 1995-ben piliscsabai otthona kertjében galériát nyitott. Elsősorban festőnek vallja magát, de szobrászattal, grafikával és művészetelmélettel is foglalkozik. Fomborműveiből a győri bencés templomban Keresztút-sorozata, továbbá Mária életéről egy szárnyasoltár látható, mely 6 domborműből és egy festményből áll. Készült egy másik szárnyasoltára Bartók a „Kékszakállú herceg vára” című műve alapján készített domborművek és festmények kombinációja, jelenleg magántulajdonban van. Pénelopé címmel grafikai albuma jelent meg 1986-ban. Szakmai cikkeket publikál. Festményei, rajzai és domborművei eljutottak Bécsbe, Baselbe, Párizsba, Németországba, Rómába, Madridba, Japánba és az Egyesült Államokba. Alkotásainak nagy részét a magyar gyűjtők vásárolják. Figurális festő, elődeinek a XX. század eleji francia impresszionistákat és nagybányai festőket tartja. Az izmusok jövés-menésenem érdekli: úgy véli, ma már a „modernség” elavulttá vált, zsákutcába torkollt, de haszna is van, mert a sok kísérletezés új távlatokat nyitott a természetelvű festészet előtt. Ezeknek a lehetőségeknek a felkutatása igazi korszerű festői feladat. 2017-ben hunyt el.

Egyéni kiállítások:

  • 1973 – Balatoni Múzeum, Keszthely
  • 1975 – Rábaközi Múzeum, Kapuvár
  • 1977 – Balatoni Múzeum, Keszthely
  • 1981 – Goldmark Károly Művelődési Központ, Keszthely
  • 1986 – Perbál - Dürer Terem, Budapest
  • 1988 – Budafok, Budapest
  • 1992 – Művész Galéria, Budapest

Köztéri művek:

  • Kazinczy Ferenc (bronz portré, 1968, Sátoraljaújhely)
  • 14 Stáció, Szent Benedek (utóbbi vörösréz domborítás, Győr, Bencés templom)
  • Mária-oltár (középen egy 180x60 cm-es Mária-olajkép, kétoldalán 6 darab 60x60 cm-es vörösréz lemez domborítás, Győr, Bencés templom)

Guarantee conditions

Guarantee: 30 days  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 3-5 workdays
Processing time shows how long it will take the seller after payment to package and dispatch the item. It gives the buyer an idea about when the package is expected to be dispatched after payment.
Local pickupGyula
Other2500 - 5000 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these