Madeline christine clavier (1913 - 2015) - l’arbre vert


250.000 HUF 643.00 USD

Guarantee: 30 days  
Item details
Listed: July 28, 2022
Item code: 4382037
Views: 36
Watchers: 1
Offers: 0 offers
Seller

Jasonstatham (587)   
Heves county

Verified user

Response time: 94%-ban3 óra alatt
Positive feedback: 100%
Last login: Yesterday, 19:03
Member since: November 11, 2017
The seller has set the artwork as original and offers 30 days money back guarantee. Seller notes that the originality was confirmed by an expert.
Subject:genre scene
Technique:oil
Painting surface:canvas
Signature:signed
Condition:flawless
Originality:original
Money-back guarantee on originality:yes
Originality confirmed by expert?:yes

MADELINE CHRISTINE CLAVIER (1913 - 2015)

L’ARBRE VERT

Olaj, vászonra festve

A festmény mérete keret nélkül: 33x41 cm

Szignó jobbra lent

Nagyon szép olajfestmény Madeleine Clavier, a francia művésztől, akit a „költészet és dal festője” néven ismertek. Széles körben kiállított az Egyesült Államokban és olyan rangos galériákban, mint a Bernheim Jeune Párizsban az 1970 -es években. Önmaga élvezetére, a saját művészetének kibontakoztatására festett, nem pedig haszonszerzés céljából, festményeit soha nem kínálta aukción. ennek ellenére igen elismert és kedvelt művész volt. Munkáit számos gyűjteményben őrzik az Egyesült Államokban, Európában és Koreában.
Madeleine Christine Clavier 1913 -ban született Saigonban, francia szülőktől, és ott élte át fejlődését.. Kamaszként visszatért Franciaországba, és festészetet kezdett tanulni. Munkássága gyorsan vers- és dalfestményekké fejlődött - egyedi és egyedi festési technikával harmonizálva.

A 1970 -es években széles körben kiállított az Egyesült Államokban Connecticutban és New Yorkban, különböző galériákban és kulturális központokban, számos egyéni kiállítása volt- nevezetesen a New York-i Maison Francais-ban, a New York-i Egyetemen és a Galerie Bernheim Jeune-ban Párizsban.

Munkásságával igen nagy elismerést nyert, többek között aranyérmet és Arany Pálmát. 1988 -ban a rangos művészeti kiadó, Leopard D’Or egy 88 oldalas hardbook könyvet készített életéről és munkásságáról - ekkor már gyakorlatilag feladta a festészetet. 102 éves korában, 2015 -ben halt meg.


Guarantee conditions

Guarantee: 30 days  

Payment options

Cash on delivery

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 weeks
Processing time shows how long it will take the seller after payment to package and dispatch the item. It gives the buyer an idea about when the package is expected to be dispatched after payment.
Postázás3000 HUF


Others searched for these