Csillagrubin!!! 5,86 ct!!! Madagaszkárról


db x 65.000 HUF 174.72 USD
Available: 4 pieces

Guarantee: 3 days  
Item details
Listed: July 21, 2023
Item code: 1452777
Views: 164
Watchers: 1
Offers: 0 offers
Seller

Bonitaa (762)    
Somogy county

Verified user

Very responsive to messages
Positive feedback: 99.31%
Last login: Yesterday, 16:04
Member since: December 02, 2014
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Shape:oval
Color:pink
Surface:polished
Karat:5.00-9.99

A látvány önmagáért beszél, a növekedési sávok is szépen látszanak ebben a tekintélyes 6 ágú csillag rubin drágakőben. Ékszerbe foglalható és drágakő gyűjteményben is ott a helye!Minden típusú drágakővel kapcsolatban alakultak ki mítoszok, legendák. Az évezredek során a rubin is kellőképpen fel lett ruházva az őt illető mágikus erővel.

Nagyon sok népcsoport úgy tartotta, hogy a rubin az élet tüzét hordozza magában. Például az indiaiak úgy gondolták, hogy rubin ékszer viselése révén életük végéig egészség és szerencse kíséri őket.

Ázsiai mítoszok szerint a rubin az istenek vérét zárta magába. Az emberek joggal hitték azt, hogy ha rubin köveket ajándékoznak Krisnának, akkor császári ranggal lesznek megjutalmazva következő életükben.

Sokan úgy tartották, hogy a rubin távol tartja a gonoszt. Az egészségmegőrzés egyik ősi formájának is tartották a rubin viselését, mivel némely hitvilág szerint a rubin megváltoztatja a színét, ha viselőjének megromlik az egészsége.

Nem véletlen, hogy az élet tüzének hívták, hiszen a legenda-töredékekből látható, hogy szerencsét, egészséget, vagyont, hosszú életet és boldogságot társítottak a rubin drágakőnek, illetve ezeket a „juttatásokat” várta el a tulajdonosa.

Rubin, a bátorság köve

Egyes népek körében a rubin – a fentiekkel ellentétben – a bátorság köve volt. Olyannyira hittek ebben, hogy a tehetősebb harcosok rubin köveket ültettek a bőrük alá, mert hitték, hogy ez elegendő bátorságot önt beléjük a csatában.

Guarantee conditions

Guarantee: 3 days  

Payment options

Wire transfer in advance

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Processing time shows how long it will take the seller after payment to package and dispatch the item. It gives the buyer an idea about when the package is expected to be dispatched after payment.
Mail750 HUF

Others searched for these