11 ct and 13 ct original Madagascar ruby with star effect !!!!


55.000 HUF 148.22 USD

Guarantee: 3 days  
Item details
Listed: December 11, 2023
Item code: 1465795
Views: 1185
Watchers: 3
Seller

Bonitaa (762)    
Somogy county

Verified user

Very responsive to messages
Positive feedback: 99.31%
Last login: Yesterday, 16:04
Member since: December 02, 2014
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Shape:round
Color:pink
Surface:polished
Karat:10.00-

Nagyon szép darab, magas minőségű, fényre hozza a 6 csillagot! jellemzői: kaboson csiszolat magas front, pink szín, a rubin természetes növekedési sávjai látszanak a remek csiszolásnak köszönhetően! Nem hőkezelt! Természetes darab!Minden típusú drágakővel kapcsolatban alakultak ki mítoszok, legendák. Az évezredek során a rubin is kellőképpen fel lett ruházva az őt illető mágikus erővel.

Nagyon sok népcsoport úgy tartotta, hogy a rubin az élet tüzét hordozza magában. Például az indiaiak úgy gondolták, hogy rubin ékszer viselése révén életük végéig egészség és szerencse kíséri őket.

Ázsiai mítoszok szerint a rubin az istenek vérét zárta magába. Az emberek joggal hitték azt, hogy ha rubin köveket ajándékoznak Krisnának, akkor császári ranggal lesznek megjutalmazva következő életükben.

Sokan úgy tartották, hogy a rubin távol tartja a gonoszt. Az egészségmegőrzés egyik ősi formájának is tartották a rubin viselését, mivel némely hitvilág szerint a rubin megváltoztatja a színét, ha viselőjének megromlik az egészsége.

Nem véletlen, hogy az élet tüzének hívták, hiszen a legenda-töredékekből látható, hogy szerencsét, egészséget, vagyont, hosszú életet és boldogságot társítottak a rubin drágakőnek, illetve ezeket a „juttatásokat” várta el a tulajdonosa.

Rubin, a bátorság köve

Egyes népek körében a rubin – a fentiekkel ellentétben – a bátorság köve volt. Olyannyira hittek ebben, hogy a tehetősebb harcosok rubin köveket ültettek a bőrük alá, mert hitték, hogy ez elegendő bátorságot önt beléjük a csatában.A rubin a drágakövek drágaköve, még a királyok is sokra becsülték - a korund ásvány vörös változatát. A rubin vörös színárnyalatai - a rózsaszíntől a bíborig vagy a barnásvörösig - a kő króm, és vastartalmától függnek. A rubin a gyémánt után a legkeményebb ásvány, ezért, és csillogó fénye miatt igen alkalmas értékes drágaköves ékszerek díszítésére.
A legértékesebb kövek Burmából származnak, de nagyon szép, fényes vörös köveket bányásznak Madagaszkárban, Afganisztánban, Pakisztánban és Vietnamban is. A vörösbarnák Thaiföldről származnak. Az igazán szép rubinok olykor drágábbak még a gyémántnál is. A követ a történelem folyamán a szerelem, és a szenvedély szimbólumának tartották. A júliusi szülöttek hónapköve. A rubinon, de különösen a zafíron gyakran bizonyos irányban sajátságos fényjelenség látszik, ami különösen domborúan csiszolt felületen jut jól érvényre. Az ilyen köveket rubinmacskaszemnek nevezik.
A jelenség a bázislapon sokszor hatágú, ritkábban tizenkét ágú csillagalakban jelentkezik (aszterizmus) s e kövek közül különösen kedveltek azok, amelyeken a csillag határai elég élesen látszanak: csillagzafír és csillagrubin. A sajátságos jelenségek okai a kő belsejében levő különböző zárványok, így elsősorban rutil tűcskék, de okozhatja a színező anyagnak finom rostok alakjában való elhelyezkedése is. A korundot a savak, még a fluorsav sem támadják meg. A rubinok között a legértékesebbek a sötét kárminpiros, úgynevezett galambvérszínű. Különösen sok szép rubin van a perzsa sah birtokában. Sok régi híres kőről kiderült, hogy nem rubin, hanem spinell: III. Gusztáv svéd király galamb-tojásnagyságú híres köve pedig, amelyet II. Katalin orosz cárnőnek ajándékozott s így az orosz koronakincsek közé került, turmalinnak bizonyult. Sok szép rubin van a francia koronakincsek között is. A középkorban úgy vélték, hogy ennek a drágakőnek van a legerősebb kapcsolata a kozmikus térrel, főként a Holddal, éppen ezért hordjuk éjszaka, nappal pedig tegyük félre! A mágusok szerint megtöri a gonosz varázslatot, megerősíti a barátságot, hosszú életet, szépséget adományoz. A szerelem szimbóluma, megőrzi a testi-lelki szerelmet. Egyesek szerint a színét megváltoztatja akkor ellenségre, veszélyre hívja fel a figyelmet. Serkenti a szív csakrát, és átalakítja a haragot és a negatív energiákat, boldogságra bátorít.

Guarantee conditions

Guarantee: 3 days  

Payment options

Wire transfer in advance

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Processing time shows how long it will take the seller after payment to package and dispatch the item. It gives the buyer an idea about when the package is expected to be dispatched after payment.
Mail750 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these