Real imperial topaz from Bolivia! Original 6.7 ct!


95.000 HUF 255.83 USD

Guarantee: 3 days  
Item details
Listed: December 11, 2023
Item code: 1781285
Views: 700
Watchers: 4
Offers: 0 offers
Seller

Bonitaa (762)    
Somogy county

Verified user

Very responsive to messages
Positive feedback: 99.31%
Last login: Today, 08:28
Member since: December 02, 2014
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Shape:round

imperial topáz
A napfény hihtetetlen energiája és csillogása van e kőbe zárva, a topázokat szokás nagy méretekben csiszolni és ékszerbe foglalni, ezek a darabok páratlanul szépek.
Az eredetiségre garanciát vállalok!Évszázadok óta ismeri az emberiség az Imperiál Topázt és világosan megkülönbözteti a közönséges Topáztól, amelynek általában fehér vagy világoskék színe van. Ezt a drágakövet, amelyről itt szó van, már az ókori uralkodók is fenntartották maguknak, mert ragyogó narancssárga színét a Naphoz hasonlították. Sok évvel késôbb az orosz cári család volt az, aki a narancsos barnás színű Topázt amit abban az idöben Oroszországban bányásztak, kisajátította magának és az “Imperiál” előnévvel jelölte meg. Egyes uralkodók az europai uralkodódinasztiákból, mint például Premysl Ottokar, Csehország királya is, Imperiál Topázt hordott. Az angol uralkodóhaz kedvenc diszítő dragaköve a mai napig..
Akkoriban Németországnak a “Schneckenstein” nevezetû hegyén volt egy saját, ennek a keresett drágakőnek, bányászható területe.

Kémia és optika:

Felépitését nézve az Imperiál Topáz, ugyanolyan érdekes mint optikailag. Keménysége, amely a Mohs- féle keménységi skálán 8-as, a világ negyedik legkeményebb és legridegebb drágakövévé teszi. Az Imperiál Topáz különbözö színei (aranysárga, narancssárga, cognac, barack, rózsaszín, cseresznyepiros és ibolyakék) bizonyára az ókorban is egy ritkaságnak számított. A különös színárnyalatok a foszfor kristalyrácsban való bekötésétôl keletkeznek. Ez az általános lelkesedés, ezután a drágakô iránt mégis más okokra vezethetô vissza. Ez a varázslatos fémes csillogás mással össze nem téveszhetô hangulatot ad a kônek. A magasfokú fénytörés (1,61-1,638) és a kémiai összetétel Al2 (SiO4) (F, OH)2 hivja elô ezt a tipikus optikai benyomást. A csiszolt köveknek gyengéd színekkel is, erôs piros mozgó tüze van. Ha az ember megváltoztatja a megfigyelése látószögét, akkor ez a drágakö különbözö színnüansszal és fényhatással mutatkozik.

Ezoterika:

Ennek az ásványnak az ezoterikus potenciálja szintén ismeretes. Az ókori Egyiptomban sokan amulettként aranyszínû Imperiál Topáz csipkét hordtak a nyakuk körül. Az egyptomiak ebben a kôben látták napistenüket Ré-t, akirôl azt hitték, hogy ezen az amuletten keresztül fogja különféle veszélytôl megvédeni viselöjét. A római és a görög ókorban pedig a csatákban viselték a harcosok ezt a követ, mert az a hír járta, hogy ésszel és bátorsággal ajándékozza meg a viselôjét. A párkapcsolatban, azt mondják, a kô szerelmet és szenvedélyt ébreszt. A gyógyászatban az Imperiál Topázt szintén régóta használják (a lelki problémákra, a depresszióra, a megtermékenyítésre, a test méregtelenitésére).

Guarantee conditions

Guarantee: 3 days  

Payment options

Wire transfer in advance

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Processing time shows how long it will take the seller after payment to package and dispatch the item. It gives the buyer an idea about when the package is expected to be dispatched after payment.
Mail750 HUF

Others searched for these