Attila Sassy: female nude!


38.000 HUF 103.79 USD

Guarantee: 1 year  
Item details
Listed: March 25, 2024
Item code: 3407262
Views: 4
Watchers: 7
Seller

JOLINENI54 (286)  
Bács-Kiskun county

Very responsive to messages
Positive feedback: 100%
Last login: Yesterday, 18:02
Member since: April 18, 2015
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
The seller has set the artwork as original and offers 1 year money back guarantee. Seller notes that the originality was confirmed by an expert.
Subject:nude
Painting surface:paper
Signature:signed
Condition:good for its age
Originality:original
Money-back guarantee on originality:yes
Originality confirmed by expert?:yes

Sassy Attila népszerű festőművész eredeti grafikája: női akt!

Nagyon élethű, anatómiai pontossággal megrajzolt ábrázolás.

Sassy Attila Elemér (Sassy-Szabó Attila, művésznevén Aiglon) (Miskolc,[3][4][5] 1880. október 17.[5] – Budapest, 1967. október 11.[5]) magyar festőművész, grafikus.

Szülei Sassy Árpád és Szirmay Terézia voltak,[5] bátyja Sassy Csaba költő, újságíró volt. Apai ágon a nemes sassi Szabó családleszármazottja volt. 1898-ban BudapestenFerenczy Károly magániskolájában kezdte művészi tanulmányait. Párizsban Anton Ažbeművésziskolájában tanult, 1904-ben Münchenbe utazott. 1905-ben a nagybányai művésztelepen dolgozott. 1906-ban visszatért Miskolcra, ahol a Kaffka Margit körül csoportosuló művésztársaság tagja lett, és illusztrálta Kaffka Ópium-álmok című kötetét. Neve ezzel vált országosan ismertté. A miskolci festők tárlatán 1905-ben mutatkozott be, és többek között Kaffka Margit is meleg szavakkal méltatta képeit. 1906-ban Münchenbe, majd Párizsba utazott; a Julian Akadémia hallgatója lett; itt Jean-Paul Laurensés Lucien Simon oktatta. 1908-ban Budapestreköltözött, és a Magyar Képzőművészeti Főiskolán Ferenczy Károlynál szobrászatot tanult. Kiállított Párizsban, majd 1910-ben a budapesti Művészházban tartott kiállítása is sikert hozott számára. 1910-ben Miskolcon is kiállított, a több mint száz alkotást bemutató tárlatot a Lévay József Közművelődési és Múzeum Egyesület rendezte. Az 1917-es, a Művészházban bemutatott Krisztus sírbatételecímű festményével elnyerte Lánczy Leó 500 koronás díját.

Tíz évig élt Pesterzsébeten, de nem tudta megszeretni a környezetet, a tájat. Később közös műterme volt az Ilona-lépcsőnél Medgyessy Ferenccel, majd az Alkotás, az Orlay, az Abonyi, a Mária és a Nádor utcában lakott, végül visszatért a Mária utcába. Változatos technikákat alkalmazott, készített olajképeket, szén- és tusrajzokat, temperákat, pasztellképeket, karikatúrákat ismert barátairól, írókról, művészekről, és még az alkalmazott grafikában is alkotott: nívós borcímkéket rajzolt, illetve tervezett. Témái is igen változatosak: szívesen készített aktokat, portrékat, önarcképeket, tájképeket, csendéleteket, szimbolikus és bibliai témájú táblaképeket. Utolsó kiállítása 1943-ban volt. 1963-ban a miskolci Herman Ottó Múzeumnakajándékozta 37 festményét és számos grafikáját.

Méret:33*48,5cm!

A grafika hibátlan, a rajlap oldalán kis beszakadás... külön fotóztam... abszolút nem zavaró.

Üveggel védett, eredeti fekete fa keretében.

Aukcionált!

A művész munkái aukciókon gyakran igen magas áron szerepelnek!

Eredeti szignóval!


Gyűjteménybe ajánlom.

Guarantee conditions

Guarantee: 1 year  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 3-5 workdays
Processing time shows how long it will take the seller after payment to package and dispatch the item. It gives the buyer an idea about when the package is expected to be dispatched after payment.
Local pickupNagykőrös
Mail4490 HUF
Mail as fragile5980 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these