All items
All categories
advanced search

Royal Crown Derby Imari mintával díszített angol porcelán tá


15.800 HUF 50.75 USD

Item details
Listed: November 19, 2019
Item code: 1232422
Views: 146
Watchers: 1
Offers: 0 offers
Seller

angyalibolya (314)   
Baranya county

Authenticated user

Positive feedback: 100%
Last login: January 28, 2020
Member since: February 08, 2016
Type:bowl, plate
Manufacturer, brand:other english porcelain
Age:1990-1999
Style:oriental
Marked:marked
Condition:flawless
Originality:original

Tisztelt érdeklődő!

Szeretném bemutatni önnek a kínálatban szereplő Royal Crown Derby Imari mintával díszített angol porcelán tálat.

./.

Ez a cég nagyon korai úttörője az angol porcelángyártásnak. Sok más hasonló régi hagyományokkal rendelkező gyárral együtt a gyár is csatlakozott 1960-ban a Royal Doulton céghez. 2000-ben azonban egy Hugh Gibson által vezetett csoport visszavásárolta a márkát, azzal a céllal, hogy - mint egy virágzó független gyártót - újra felvirágoztassák . Ennek eredményeként a Royal Crown Derby gyártja ma a legjobb minőségű angol finom porcelánt a 4,5 ha telkén Derbyben az Osmaston úton.

A márkajelzés alapján a Royal Crown Derby Osmaston Rood-on lévő Derby Works-ban készült 1977-ben. (A gyár története azonban az 1750 előtti évekre nyúlik vissza.) Ez az első márkajelzés, amely a Crown Derby-t összefűzi a koronával.

1773-ban elismerésként György király megadta a királyi korona használatának jogát. A cég ezután vált ismertté, mint Crown Derby. 1811-ben William Bloor - aki ravasz üzletember hírében állt- átvette a gyárat. Az ő vezetése alatt kezdték el tervezni a színes Imari mintákat, amely a kínálatban szereplő tálat is díszíti.

A leggyakoribb Imary paletta három fő szín körül forgott, a máz alatti kék, plusz rozsdás vöröses-narancs és a ragyogó arany.

Japánban Arita-porcelánoknak nevezik ezeket a kerámiákat, de nyugaton inkább Imaryként ismertek, annak a kikötőnek a neve után, ahonnan exportra szállították őket.

Aritai porcelán, japán kerámia, melyet a Hizen tartománybeli Arita műhelyeiben készítenek. A XVI. század végén fellendült a mázas kerámiák készítése, s ennek nyomán jelentek meg a porcelán típusú imari darabok is. Készítésüket 1616-ig vezetik vissza. Az aritai porcelánok eljutottak az egész országba, majd Imari kikötőjéből a Holland Kelet-indiai Társaság exportálta őket a világ minden tájára. Az Imari exportja Európába megállt a 18. század közepén, azonban ekkorra az Imari stílus már népszerű volt az az európaiak körében.

./.

A tálat, amely 27cm átmérőjű az előzőekben már említett Imari mintával díszítették.

A tál szélén 5mm szélességben kobalt kék sávban cikk-cakk motívum fut körbe. A kört négy negyedre osztják a kobalt kék egymás felé forduló, aranyszegélyű ívek által alkotott motívumok. Az ívek, és az ívek közepén lévő rozsdás vöröses-narancs vonallal kirajzolt háromszirmú virágminta közötti részt kék vonallal kirajzolt körök töltik ki. Az ívek találkozásánál aranyvonallal kirajzolt, csúcsával a tál közepe felé mutató díszítés látható. Szintén a tál közepe felé mutatnak a negyedek között a kobalt kék ágak között lévő rozsda vöröses-narancs motívumok. A külső motívumok a tál közepén lévő díszítés felé terelik a szemlélődő figyelmét. A fatörzset mintázó aranyszegélyű motívumot különböző nagyságú, alakú, rozsda vöröses-narancs és fehér virágok veszik körül.

A tál magán hordozza a régi imari minták megfogó szépségét és a díszítés gazdagságát.

./.

Kérem, tekintse meg mindet! Biztosan talál olyat, amelyet szívesen mondana a magáénak.

Köszönöm megtisztelő figyelmét.

Payment options

Wire transfer in advance
PayPal   PayPal

Shipping options

Shipping from: Hungary
FutárA pontos szállítási díjról érdeklődjön az eladónál.