All items
All categories
advanced search

Crown Staffordshire Thousend Flowers süteményes készlet


16.500 HUF 53.02 USD

Item details
Listed: November 19, 2019
Item code: 1276549
Views: 132
Watchers: 0
Offers: 0 offers
Seller

angyalibolya (314)   
Baranya county

Authenticated user

Positive feedback: 100%
Last login: January 28, 2020
Member since: February 08, 2016
Type:dinnerware set
Manufacturer, brand:other english porcelain
Age:1900-1949
Style:antique
Marked:marked
Condition:flawless
Originality:original

Tisztelt érdeklődő!

Szeretném bemutatni önnek a kínálatomban szereplő Crown Staffordshire Thousend Flowers süteményes készletet.

A Crown Staffordshire China Co. Ltd., Anglia volt a gyártója minőségi porcelán étkészleteknek és figuráknak 172 évig. A porcelán gyűjtök ma is nagyra értékelik. A Crown Staffordshire védjegy és név megszűnt 1985 után, így termékeik még értékesebb a gyűjtők számára.
A Crown Staffordshire minden evőeszközt és ajándék terméket általában finom kézi festéssel készített. Virág és madár alanyok népszerű témák evőeszközökön, párhuzamosan a modellezett csoportokkal. Számos porcelán miniatúrák is gyártottak. Ezek gyakran tea készletek voltak, amelyek teáskanna, krém kancsó, cukortartó, két csészével és alátéttel és egy megfelelő tálcából álltak.

Jack Johnes volt a művészeti igazgatója a Crown Staffordshire-nek. 1898-ban született és 13 évesen csatlakozott a céghez, ahol 47 évig dolgozott. A cég jó hírét nagyrészt neki köszönheti, aki - amellett, hogy vezető igazgató volt- a valaha volt egyik legjobb tervező volt a porcelán asztali edények terén.

./.

A süteményes készlet az 1930-as években készült a márkajelzés alapján, és nagyon valószínű, hogy magán viseli Jack Johnes keze munkáját.

Elnevezése „Thousend Flowers” (Ezer Virág) nagyon is illik rá. Sokféle fajtájú, nagyságú és színű virág alkotja dús díszítését. Ez a sokféleség teszi igazán vonzóvá. Ha jobban szemügyre vesszük, láthatunk benne nyíló és bimbózó, rózsaszín, kék, sárga, lila, fehér színű virágokat, rózsát és más kerti virágokat, amelyeket összeköt a különböző alakú, nagyságú zöld levélzet. A középpontban rózsa van, amely elválaszthatatlan az angol porcelán festészettől.

A kínáló 27cm átmérőjű, míg a tányérok átmérője 16cm.

Szemet gyönyörködtető, gyönyörű készlet, amely éke lehet minden megterített asztalnak.

./.

Köszönöm megtisztelő figyelmét.

Kérem, tekintse meg az eladó összes terméke között megtalálható többi ajánlatomat is, mert biztosan talál olyat, amelyet szívesen mondana magáénak, vagy adna ajándékba.

./.

A Crown Staffordshire történetét itt olvashatja el.

Thomas Green, és fia 1801-ben megalapította a Churchyard Works-ot Burslemben, amely 1833-ban megvásárolja a Minerva Works-ot Fentonban. A cég itt gyártja a porcelánjait 1985-ig.

1889 és 1948. között a cég neve Crown Staffordshire & Porcelain Company. 1948-ban a cég csak porcelán termelés folytat, és megváltoztatja nevét Crown Staffordshire China Co. Ltd.-re.


1952-ben a Pottery Gazette and Glass Trades Review szerint a cég a legnagyobb gyártó a virágos díszítésű porcelántermelésben, Angliában, és több mint 200 iparost alkalmazott a díszítés terén. A termelés ¾-ét Kanadába és az Egyesült Államokba exportálták.

1965-től az alapító Green család már nem vesz részt a vállalatban.

1973-ban a Wedgwood csoport részévé válik, majd 1985-ben a Crown Staffordshire név megszűnik a porcelán készítésben.

Payment options

Wire transfer in advance
PayPal   PayPal

Shipping options

Shipping from: Hungary
FutárA pontos szállítási díjról érdeklődjön az eladónál.