Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

H. Molnár Attila

ÉletrajzTermékek (0)
H. Molnár Attila

„Úgy szeretnék festeni,
Ahogy a madár énekel”
Claude Monet

A nagy francia impresszionista festő szavai csengenek a fülembe, valahányszor ecsetet veszek a kezembe. Megtapasztalni a természet nyugalmát, érezni ősi erejét, meglátni és megláttatni a szépet mindenben, legyen az egy apró fűszál vagy a bömbölő vulkán látványa.

A szépségkeresésben és festői kifejezésben segítettek a Nyíregyházi Tanárképző Főiskolán mestereim, Bényi Árpád és Valkovits Zoltán festőművészek. Hét évi tanítás után végleg a festészetnek szenteltem az életem.

Több éven keresztül rendszeresen látogattam a mártélyi művésztelepet, ahol a Tiszát és a vásárhelyi tanyavilágot festettük.

Utazásaim hatására témáim kibővültek a mediterrán világ szépségeivel. Vonzódom Velence színes kavalkádjához, Egyiptom, Marokkó, Itália, Törökország varázslatos emlékeihez, Portugália, Franciaország, Görögország sziklás partjaihoz...... és az ott élő emberekhez.

Az itt szerzett élményeimet 2005-ig 40 önálló hazai kiállításon mutattam be az érdeklődőknek. Kollektív bemutatókon és gyűjtőkön keresztül munkáim eljutottak Olaszországba, Svájcba, USA-ba, Japánba, Erdélybe, Belgiumba, Izlandra….


Alkotások a művésztől
A Galéria Savarián nincs eladásra kínált tétel a művésztől. Hirdetés feltöltése