Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

T. Winkler Attila.

ÉletrajzTermékek (0)
T. Winkler Attila.

T. Winkler Attila Kolozsvárott született, jelenleg Magyarországon él és dolgozik. Természet-inspirálta vászonképeinek feszültségét, mozgását és vibrációját a színek végtelen áradása teremti, műveivel az első pillanattól igyekszik hangulatokat teremteni és formálni, felületeket dekomponálni, összekötni és harmonizálni.

T. Winkler Attila már tizenévesen képzőművészeti tanulmányokat folytatott, néptáncosként bejárta Európát, hazai rockzenekarokban zenélt, mindeközben grafikákat, valamint bőr-, fa-, és fém ékszereket alkotott. Egy ideig Párizsban élt és dolgozott, majd hazajövetele után épületmaketteket készített, többek között a Margitszigeti Víztorony máig látható kicsinyített mását.

Festeni hozzávetőlegesen 20 éve kezdett, előbb cégek és irodák számára egyedi technikával előállított üvegképei lettek sikeresek, majd áttért a vászonfestésre. Erről később a következőket mondta: "A festészet az a végtelenség, amelyhez kötődöm, mindig újat és újat nyújt számomra, beláthatatlan változatossággal kifogyhatatlan bőséggel. Ennek a pillanatait próbálom meg elkapni, akkor készül el egy alkotás."

Művészetét nagymértékben meghatározza, valamint áthatja az a kicsattanó öröm, melyet a természet és az élet sodró ereje iránt érzett rajongásából merít, és ennek a lendületnek köszönhetően képein átragyog az a konvencióktól mentes szabad áradás, mely vakmerő színkezelését és akár vegyes technika alkalmazását is megengedi.

"A természet csodája, ami inspirál. Vásznaimon megjelenik mindaz az intuíció, amit a tájaktól, naptól, fényektől és színektől kaptam és kapok a mai napig. Amikor dolgozom, már csak az érzéseimre és ösztöneimre van szükség, hogy mindezt megörökítsem."

T. Winkler Attila személyiségéből fakadóan természetes, felszabadult, vidám, és kompromisszumoktól mentes stílusa üdíti műveinek közönségét, a nézőkből többnyire azonnali pozitív érzéseket kiváltva. Bár ez nem is olyan meglepő, ha tudjuk, a művész ars poeticája a következő:

"A festészet akkor tökéletes, ha a nézőben is sikerül hangulatot inspirálni, átadni a gondolatokat, formákat, színeket, lelkemet, szívemet, mindenemet. Akkor megérte, ezért érdemes alkotni, ezért érdemes ÉLNI!"


Alkotások a művésztől
A Galéria Savarián nincs eladásra kínált tétel a művésztől. Hirdetés feltöltése
Google+