Vissza

Mi az a minimálár?

A minimálár azt az összeget jelöli, amely alatt nem hajlandó eladni a terméket. Ha az aukció úgy jár le, hogy a legmagasabb licit nem érte el a minimálárat, a terméket nem kell eladnia.

Miért érdemes megfontolni a használatát?

Alacsony minimálár meghatározásával érdeklődést kelthet a vásárlókban és vonzóvá teheti számukra a hirdetést. Ugyanakkor a minimálár - amely rejtett a felhasználók számára - meghatározása egyfajta “védőhálót” jelent és megakadályozza, hogy esetleg túl alacsony áron kelljen eladnia a terméket.

Például ha 20.000 Ft alatt nem szeretne megválni a terméktől a következőképpen járhat el. Ahelyett, hogy a kikiáltási árat 20.000 Ft-ban határozná meg - ez valószínűleg visszavetné a licitálási kedvet az érdeklődőkben - 5.000 Ft-on indítja az aukciót, majd 20.000 Ft-ban határozza meg a minimálárat.
Amíg az aktuális licit nem éri el a minimálárat, a “minimálárat nem érte el” felirat jelenik meg az aktuális licit alatt. Amint valamelyik érdeklődő licitje eléri vagy meghaladja a 20.000 Ft-ot, ez a felirat eltűnik és az aukció befejeztével a legmagasabb licitet ajánló felhasználó lesz a nyertes. Ha az aukció úgy zárul, hogy legmagasabb licit nem éri el vagy nem haladja meg a 20.000 Ft-ot, nem kell eladnia a terméket.

A minimálár végig rejtve marad a felhasználók számára, azonban elképzelhető, hogy az érdeklődők rákérdeznek majd a minimálár összegére. Ebben az esetben Ön dönti el, hogy elárulja-e ezt az összeget, de saját belátása szerint akár a termékleírásban is feltüntetheti a minimálárat.

Hasznos információk a minimálárról:
- A minimálár opció kizárólag aukciós hirdetéshez vehető igénybe, fix áras terméknél nem elérhető
- A minimálár használata díjköteles szolgáltatás
- Csökkentheti vagy törölheti a minimálárat
- Ha már érkezett legalább egy licit, nem állíthat be utólag minimálárat

Tudjon meg többet a minimálár csökkentéséről

Továbbra is szüksége van segítségre?

Írok az ügyfélszolgálatnak