Vissza

A licitálásról

A licitálás során azt javasoljuk, hogy ajánlataként azt a maximális összeget adja meg, amelyet hajlandó kifizetni a termékért, hiszen nagy valószínűséggel ennél csak alacsonyabb áron fog elkelni a termék.

Ahogy zajlik az aukció és licitek érkeznek a termékre, a beérkező ajánlatokat összehasonlítjuk az Ön maximális licitjével. Ha túllicitálják, rendszerünk automatikusan növeli az Ön aktuális licitjét a licitlépcsőben meghatározott érték szerint, annak érdekében, hogy továbbra is az Öné legyen a nyertes licit. Mindezt addig teszi, amíg az aktuális licit el nem éri az Ön által meghatározott maximális licitet. Ha ezt követően az Ön ajánlatánál magasabb licit érkezik a termékre, már a másik felhasználóé lesz a nyerő licit. Ebben az esetben értesítőt küldünk és lehetőség nyílik rá, hogy növelje maximális licitjét.

Hogyan licitálhatok?

A licitáláshoz el kell végeznie a biztonsági regisztrációt, azaz ellenőrzött vásárlói státusszal kell rendelkeznie.
A licitálás nagyon egyszerűen működik, az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb lépéseket:

Tekintse át a terméket, ellenőrizze a leírást, a képeket és tájékozódjon arról, hogy az eladó milyen szállítási és fizetési opciókat vállal. Ha bármilyen kérdése merülne fel, vegye fel a kapcsolatot az eladóval a Galéria Savaria biztonságos üzenetrendszerén keresztül.
Ha elégedett a termékkel, kövesse az alábbi lépéseket:

1. A terméklapon írja be a legmagasabb ajánlatát az “Én licitem” mezőbe, majd kattintson a Licitálok gombra.
2. A megjelenő ablakban ellenőrizze, hogy helyes összeget adott-e meg, majd kattintson a Megerősítés gombra.

Az aukció lejártát követően e-mailben értesítjük, hogy sikerült-e megnyernie a terméket, valamint a további teendőkről is olvashat.

Licittörténet, licitálók megtekintése

A licittörténetben bárki figyelemmel kísérheti az aukció alakulását. Hányan licitálnak a termékre, hány licit érkezett, valamint milyen összeget ajánlottak a felhasználók.

A licitálók felhasználóneve nem publikus, ezek kódolva kerülnek megjelenítésre. (Pl.: a***x)
Kizárólag az eladó számára ismert a licitálók felhasználóneve.

Licit utólagos módosítása, visszavonása

Általános szabályként nem tesszük lehetővé a licitek törlését, módosítását.

Milyen különleges aukciókkal találkozhatok?

Minimáláras aukció
Elképzelhető, hogy az eladó minimálárat határozott meg az aukcióra. Ez egy rejtett összeg, amely alatt az eladó nem értékesíti a terméket.
Ha a legmagasabb licit nem éri el ezt az összeget, az eladónak nem kötelessége átadni a terméket.

Fontos tudnivalók
A licitálás izgalmas folyamat, de ne feledje, hogy minden egyes elküldött licittel kötelező érvényű vásárlási ajánlatot tesz. Ha Ön nyeri meg a terméket, abban az esetben köteles megvásárolni a terméket.

Ne licitáljon azonos termékekre, ha csak egyet kíván megvásárolni. Ha mindkét terméket megnyeri, valamennyit meg kell vásárolnia.

Ha túllicitálták, várja meg az aukció lejártát, még mielőtt egy másik, hasonló termék aukcióján is részt venne. Ha a nyertes licitáló valamilyen oknál fogva nem tudja teljesíteni a tranzakciót, az eladó felkínálhatja Önnek a terméket és Ön lesz a nyertes licitáló.

Ha az eladó felvette Ön a blokkolt felhasználók listájára, más felhasználónévvel sem licitálhat a termékre.

Továbbra is szüksége van segítségre?

Írok az ügyfélszolgálatnak