Vissza

Mik azok a minimáláras aukciók?

Elképzelhető, hogy az eladó minimálárat állított be az aukción. Ez egy rejtett összeg, amely alatt az eladó nem értékesíti a terméket.
Ha a legmagasabb licit nem éri el ezt az összeget, az eladónak nem kötelessége átadni a terméket.

Az eladók a minimálár segítségével alacsonyabb kikiáltási árat adhatnak meg, amellyel vonzóbbá tehetik az aukciót az érdeklődők számára és nagyobb kedvet adhatnak az aukción történő részvételhez. Ugyanakkor a minimálár meghatározása biztosítékot jelent, hogy a termék nem kel el túl alacsony áron.

A minimálár összege nem publikus, azonban az eladónak lehetősége van feltüntetni ezt a termékleírásban vagy tudatni az érdeklődőt, ha üzenetben a minimálár összege felől érdeklődik. Erre azonban az eladó nem kötelezhető.

Amíg a legmagasabb licit nem éri el vagy haladja meg a minimálárat, a "minimálárat nem érte el" üzenet jelenik meg az aktuális licit alatt.

Hogyan működik a licitálás minimáláras termék esetén?

Ha a maximáls licitje eléri a minimálárat, az aktuális licitjét a minimálárhoz igazítjuk, azaz az Ön aktuális licitje meg fog egyezni a minimálárral.

Példa:
Az eladó 1.000 Ft kikiáltási áron indítja a terméket, minimálárként 10.000 Ft-ot határoz meg. "A" felhasználó 1.100 Ft-ot ajánl a termékért, ezzel a termék jelenlegi ára 1.100 Ft lesz. Ez az összeg nem éri el a 10.000 Ft-ban meghatározott minimálárat, ezért ha nem érkezik új licit, az aukció sikertelenül zárul, az eladónak nem kell átadnia a terméket.

Tegyük fel, hogy "B" felhasználó 15.000 Ft-os licitajánlatot tesz. A termék jelenlegi ára 10.000 Ft lesz (a minimálár összege), így a minimálárat eléri a jelenlegi ár. Ha nem érkezik több licit, az aukción meghirdetett termék nyertese "B" licitáló lesz.
A fenti példából látható, hogy ha egy licitáló maximális licitajánlata meghaladja a minimálárat, akkor a jelenlegi ár nem a licitlépcső szerint emelkedik, hanem automatikusan a minimálár összegére áll be az aktuális licit.

Továbbra is szüksége van segítségre?

Írok az ügyfélszolgálatnak