Vissza

Második vásárlási lehetőséget kaptam. Ez mit jelent?

A második vásárlási lehetőség aukció típusú hirdetések esetén használható. Ennek segítségével az eladó felkínálhatja a terméket - a nyertes licitálón kívül - bárkinek, aki az aukción licitált.

A második vásárlási lehetőség elküldésével az eladó lehetőséget ad a licitálónak arra, hogy megvásárolja a terméket azért az összegért, amelyet ő licitként megajánlott az aukció során.

Mikor használható a második vásárlási lehetőség?

Az eladó az alábbi esetekben küldhet második vásárlási lehetőséget:

  • Az aukcióra érkezett licit, de sikertelenül zárult, mivel a legmagasabb licit nem érte el a minimálárat.
  • A nyertes licitáló valamilyen oknál fogva nem veszi át a terméket.
  • Ha az aukción indított termékből több teljes mértékben megegyező darab is elérhető, ebben az esetben a nyertes licitálón kívül a további licitálók is lehetőséget kapnak arra, hogy megvásárolják a terméket.

Hogyan működik?

Amikor az eladó második vásárlási lehetőséget küld, Ön ajánlatot kap az eladótól abban az összegben, amelyet a licit során megajánlott a termékért.

Például: ha az Ön legmagasabb licitje 16.000 HUF volt, az eladótól 16.000 HUF-os ajánlatot kap és ezért az összegért megvásárolhatja a terméket.

Ön elfogadhatja, illetve elutasíthatja az ajánlatot, visszaajánlásra viszont nincs lehetősége. Az ajánlat érvényességi idejét az eladó határozza meg, ez lehet 1, 3, 5 és 7 nap.

Hasznos információk

  • Második vásárlási lehetőséget 60 napig küldhet az eladó.
  • Egy licitáló csak egyszer kaphat második vásárlási lehetőséget.

Továbbra is szüksége van segítségre?

Írok az ügyfélszolgálatnak