Vissza

Kezdje itt - vásárlói útmutató

Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, amelyekre vásárlóként szüksége lehet:

Keresés

Találja meg könnyedén azokat a termékeket, amelyek érdeklik Önt és indítson keresést a Galéria Savaria bármelyik aloldaláról a fejlécben található keresőmező segítségével.

Ha nincs konkrét elképzelése vagy csak egyszerűen böngészne a folyamatosan bővülő kínálatban, kattintson a termékek gombra és használja a lapozás funkciót az oldalak közötti lépegetéshez. Amennyiben egy konkrét kategóriában lévő termékek iránt érdeklődik, a bal oldalon megjelenő kategórialistában választhat a felkínált opciók közül, amelyekre kattintva további alkategóriák segítségével finomíthatja a találati listát.

Amellett, hogy a több termékkel rendelkező eladók folyamatosan növelik a kínálatukban szereplő termékek számát, a Galéria Savaria közössége folyamatosan bővül új eladókkal és egyre több magánszemély, kereskedő és galéria dönt úgy, hogy a Galéria Savarián kínálják eladó termékeiket. Érdemes tehát sűrűn visszalátogatni.


Szűrés

Túl soknak találja a listázott termékeket? Használja a szűrő funkciót, amellyel kategóriához tartozó paraméterek, illetve további szűrési lehetőségek alapján pontosíthatja a találatokat.
További lehetőségként tudjon meg többet arról, hogyan működik a termékkód vagy az eladó alapján történő keresés.

Paraméterek

A kategóriákhoz további szűrést megkönnyítő terméktulajdonságok, úgy nevezett paraméterek tartoznak. Kizárólag art deco stílusú porcelánt keres? Vagy tájképet ábrázoló, kizárólag szignózott festményt? A termékek listázása mellett bal oldalon található paraméterek segítségével könnyedén szűkítheti a találatokat.

Kedvencek

Keresés mentése
Szeretne értesülni róla, ha olyan terméket kínálnak eladásra a Galéria Savarián, amelyet Ön keres? Mentse el a keresési feltételeket és kérjen értesítőt, hogy ne maradjon le a legjobb hirdetésekről.

Termékfigyelés
Ha talál egy olyan terméket, amely elnyerte tetszését vagy szeretne értesülni a termékkel kapcsolatos fontosabb eseményekről, használja a termékfigyelés funkciót.

Gyűjtemények
Rendszerezze kedvenc termékeit és ossza meg szenvedélyét, ízlését másokkal is. A gyűjtemények olyan Galéria Savariára feltöltött termékek csoportjai, amelyeket Galéria Savaria felhasználók válogattak össze valamilyen téma, jellemző vagy szenvedély mentén. A tartalmas és gondosan összeválogatott gyűjteményekkel a felhasználók segíthetik egymást abban, hogy új termékeket fedezzenek fel és akár a gyűjtemény alapján vásároljanak.

Kedvenc eladók
Mentse el a legszimpatikusabb eladókat, hogy később egy kattintásra megtalálja őket. Sőt, lehetősége van értesítőt is kérni az általuk feltöltött termékekről.

Kérdezzen az eladótól

Ha bármilyen kérdése van egy termékkel kapcsolatban, bátran kérdezzen az eladótól. A Galéria Savaria biztonságos üzenetrendszerén keresztül üzenhet a termék eladójának. Tegyen fel bármilyen kérdést a termékkel kapcsolatban és bizonyosodjon meg róla, hogy minden kérdésére választ kapott, amire szüksége volt ahhoz, hogy megvásárolja a terméket. Az elérhetőségeit saját biztonsága és adatainak védelme érdekében nem adjuk ki mindaddig, amíg a rendszeren keresztül meg nem vásárolja a terméket.


Kommunikáció

Online piacterünk egyik legfontosabb szabálya, hogy a Galéria Savariára feltöltött terméket a piactéren keresztül kell megvásárolni.
Annak érdekében, hogy a vásárlás a Galéria Savaria biztonságos rendszerén keresztül történjen, nem adhat meg vagy kérhet elérhetőséget vagy bármilyen kapcsolatfelvételre alkalmas információt a termék megvásárlása előtt.
A Galéria Savaria szabályzata értelmében a kommunikációt a Galéria Savaria rendszerén kell lebonyolítani, így a felhasználók a saját adataikat és biztonságukat is védik, valamint betartják a Galéria Savaria szabályait. A Galéria Savaria rendszerén keresztül történő vásárlás után az eladó és a vásárló számára lehetővé válik, hogy a biztonságos üzenetrendszeren keresztül pontosítsák a termék fizetéséhez és átadásához szükséges információkat

Vásároljon, licitáljon vagy tegyen ajánlatot

Az, hogy a Galéria Savarián miként vásárolhat meg egy terméket attól függ, hogy az eladó milyen eladási formát választott a termék feltöltése során.
Fix áras termék esetén könnyedén megvásárolhatja a terméket a terméklapon található Megvásárolom gombra kattintva vagy megteheti ajánlatát az Ajánlatot teszek gombot választva, ha az eladó alkuképesnek jelölte meg a terméket.

Aukciós hirdetés esetén tegye meg licitjét és kövesse figyelemmel az aukció alakulását. Javasoljuk, hogy licitálás során ajánlja meg azt a maximális összeget, amelyet hajlandó kifizetni a termékért. Így az automatikus licit segítségével az Ön által meghatározott összeghatárig növeljük a licitjét, ha más felhasználó is licitál a termékre.

A vásárlást követően a Galéria Savaria rendszere lehetővé teszi, hogy részletekbe menően megbeszéljék a termék szállításának, fizetésének részleteit.


Megerősítés

Akár vásárlásról, akár licitálásról, akár ajánlattételről vagy ajánlatok kezeléséről van szó, a gombra kattintást követően még meg kell erősítenie a vételi szándékát.

Fontos a kommunikáció

Ha bármilyen kérdése lenne a termékkel, annak szállításával vagy a fizetés módjával kapcsolatban, érdemes ajánlattétel, licitálás, illetve vásárlás előtt egyeztetni az eladóval. A Galéria Savaria biztonságos üzenetrendszerén keresztül felteheti kérdéseit az eladónak, ehhez kattintson a terméklapon található kérdezek az eladótól opcióra.

A szabályok fontosságáról

Ahhoz, hogy a Galéria Savarián vásároljon, elengedhetetlen, hogy mindezt az irányelvek és a szabályok ismeretében tegye. Csupán néhány, magától értetődő szabályt kell betartania és a Galéria Savariával egy teljesen új és izgalmas világ részese lehet. Online piacterünk egyik legfontosabb szabálya, hogy a Galéria Savariára feltöltött terméket a piactéren keresztül kell megvásárolni. Tudjon meg többet arról, hogy a felhasználók milyen információkat nem oszthatnak meg egymással az oldalon a termék megvásárlása előtt vagy hogy mi a vásárlás menete, illetve mit kell tennie akkor, ha egy eladótól több terméket szeretne megvásárolni.

Vásárlás után

A megvásárolt termékek oldalra kattintva tekintheti át a vásárolt termékek listáját és kezelheti a termékkel kapcsolatos teendőket. Tudjon meg többet arról, hogy mi a teendő vásárlás után.

Építsen ki jó hírnevet

Ne felejtsen el véleményt írni a tranzakcióról. Az értékelések a Galéria Savaria alappilléreinek egyike. Ha tranzakciót bonyolít, azaz elad vagy vásárol a Galéria Savaria rendszerén keresztül, értékeléseket szerez, amelyek megjelennek a publikus adatlapján. Az értékelések segítségével a felhasználók megoszthatják a másokról és a tranzakciókról alkotott véleményüket, illetve tapasztalataikat a közösség többi tagjával.


Bizalomépítés

Az online piactéren kötött tranzakciók alapja a bizalom. Az értékelések segítségével jó hírnevet építhet ki a Galéria Savarián, valamint a másokkal kapcsolatban leírt véleménye, tapasztalata segítheti a közösség többi tagját abban, hogy képet kapjanak a felhasználó megbízhatóságáról.

Őszinte és nyílt kommunikáció

A Galéria Savarián hiszünk a véleménynyilvánítás szabadságában, az őszinte és nyílt kommunikációban. Közösségünk alapja a bizalom, amelynek alapvető eleme az őszinteség. Ezért arra kérjük Önt, hogy olyan értékeléseket tegyen közzé, amelyek a valóságnak megfelelnek, a lényegre szorítkoznak és hasznosak a Galéria Savaria közösségének. A felhasználóról írt vélemények mindenki számára publikusak, a felhasználó adatlapján jelennek meg.
Legyen tárgyilagos, amikor megfogalmazza a felhasználóval, illetve a tranzakcióval kapcsolatos véleményét. A tényekre alapozott, hasznos értékelés segíti a Galéria Savaria közösségének többi tagját abban, hogy véleményt alkosson az eladóról, vásárlóról és segítse döntését arra vonatkozóan, hogy akar-e üzletet kötni a felhasználóval. Emellett az építőjellegű kritika az értékelt fél számára is értékes visszacsatolásként hat, amely segítheti a jövőben kötött tranzakciói során.

Az értékelések súlya

Az egyik legfontosabb cél tehát, amire a Galéria Savaria felhasználójaként törekednie kell, hogy pozitívan záródjanak az adásvételei. A sikertelen, negatív és a semleges értékelések száma nemcsak a vásárlókban keltenek bizonytalanságot, de a Galéria Savaria rendszere is ezen minősítések alapján korlátozhatja a felhasználók státuszát. A korlátozás további regisztrációk indítását sem teszi lehetővé.

Tudjon meg többet az értékelésekről.