Vissza

Hogyan történik a jutalék felszámítása?

A Galéria Savaria a sikeres eladás után jutalékot számít fel az eladónak. A jutalék mértéke az eladási árból számított 5%.

A felhasználók minden egyes Galéria Savarián kötött tranzakciót értékelnek. Az értékelés segítségével a felhasználók megoszthatják a tranzakcióval, illetve az eladóval vagy vásárlóval kapcsolatos véleményüket, tapasztalatukat. Ezek lehetővé teszik azt, hogy a Galéria Savaria közösségének többi tagja véleményt alkosson az eladóról, vásárlóról és segítse döntését arra vonatkozóan, hogy akar-e üzletet kötni a felhasználóval.
Az értékelés során a felhasználók bejelölik, hogy a tranzakció sikeresen vagy sikertelenül zárult. Sikeres tranzakció esetén a rendszer az eladó értékelése alapján felszámítja a jutalékot.

Amennyiben egy adásvétel sikertelenül zárul, ezt az eladónak vagy a vásárlónak 21 napon belül kell jeleznie az értékelés leadásával, így jutalék nem kerül felszámításra az adásvétel után. Ezen időtartam támpontként is szolgálhat az eladó és a vásárló számára, amely jelzi, hogy legkésőbb a határidő lejárta előtt el kell rendezni az adásvétellel kapcsolatos teendőket. 21 napot követően is lehetősége van értékelni az adásvételt, ebben az esetben az értékelés leadása már nem befolyásolja a jutalék felszámítását.
Tudjon meg többet a sikertelen tranzakciókról és azok esetleges következményeiről.

Az egyik legfontosabb cél, amire a Galéria Savaria felhasználójaként törekednie kell, hogy pozitívan záródjanak az adásvételei. Ez fontos, hiszen a semleges és a negatív értékelések száma nemcsak a felhasználókban keltenek bizonytalanságot, de a Galéria Savaria rendszere is ezen minősítések alapján korlátozza a felhasználók státuszát. Amennyiben egy felhasználó a tranzakciókat monitorozó rendszerünk értelmezése szerint jelentős számú sikertelen tranzakcióban vesz részt vagy a jutalékfizetés elkerülése céljából megtévesztő értékelést ad, a felhasználói státusza végleges korlátozásra kerül. A korlátozás további regisztrációk indítását sem teszi lehetővé.

A Galéria Savarián hiszünk a véleménynyílvánítás szabadságában, az őszinte és nyílt kommunikációban. Közösségünk alapja a bizalom, amelynek alapvető eleme az őszinteség. Ezért arra kérjük Önt, hogy olyan értékeléseket tegyen közzé, amelyek a valóságnak megfelelnek, a lényegre szorítkoznak és hasznosak a Galéria Savaria közösségének.

Továbbra is szüksége van segítségre?

Írok az ügyfélszolgálatnak