Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Termékek feltöltése, kezelése

Hogyan tölthetem fel eladó termékemet?

A Galéria Savarián egy helyen találja meg saját hirdetéseit az Én Galériám Termékeim menüpontjára kattintva.

Itt könnyedén áttekintheti hirdetéseit, azok statisztikáit, valamint bármikor módosíthatja, szerkesztheti őket.

Új termék feltöltéséhez kövesse az alábbi folyamatot:

 1. Kattintson az Én Galériám Termékeim menüpontjára
 2. Kattintson az Új termék feltöltése gombra
 3. A termékfeltöltő lapon töltse ki a szükséges adatokat

Ügyeljen arra, hogy eladásra szánt termékét szép, mutatós fotókkal, illetve a fontosabb részletekre kiterjedő termékleírással mutassa be.
Fontosnak tartjuk, hogy a Galéria Savarián az eladók megfelelő minőségű és mennyiségű információval lássák el a leendő vásárlókat.

Mitől lesz sikeres a hirdetésem?

Eladó termékének feltöltéséhez kattintson a felső menüsáv Új hirdetés feltöltése zöld gombjára.
A termékének megfelelő bemutatása elengedhetetlen ahhoz, hogy felhívja az érdeklődők figyelmét és nagyobb eséllyel vásároljanak Öntől.

Az alábbiakban 6 tippet olvashat arról, hogyan készíthet jobbnál jobb terméklistázásokat és hogyan válhat Ön is sikeres eladóvá:

1. Készítsen tetszetős, jó minőségű képeket
A termékképek nagyban befolyásolják az éreklődőket a döntésben. Sőt, az antik, műtárgy, régiség kategóriájába tartozó termékek esetén még nagyobb jelentőséggel bír a megfelelő minőségű és mennyiségű termékfotó. Készítsen ízléses, minőségi fotókat a termékről.

2. A termékét megfelelő megnevezéssel lássa el
Adjon beszédes, ugyanakkor tömör megnevezést termékének. A megfelelő termékképek mellett a megfelelő megnevezéssel tudja a terméklapra csalogatni potenciális vásárlóit.
Ne feledkezzen meg arról sem, hogy az érdeklődők a kereső használatával a termékmegnevezés alapján találhatnak rá az Ön termékére, ezért is fontos, hogy a terméknek megfelelő kulcsszavakkal bővítse a termék megnevezését.

3. Mutassa be a termékét részletes leírással
Ne feledje, a vásárlók a termékképek mellett a leírás alapján tudnak tájékozódni az Ön termékéről. Szeretnék tudni, hogy pontosan mit kínál nekik eladásra, ezért segítsen nekik azzal, hogy röviden bemutatja a terméket. Kímélje meg az érdeklődőket a felesleges kérdésektől és törekedjen arra, hogy minden szükséges információt, adatot megadjon a terméket illetően. Ne hagyatkozzon arra, hogy a komoly érdeklődők majd amúgy is felteszik a kérdésüket.
A Galéria Savarián a hirdetések nemcsak a termékekről, hanem az eladókról is képet adnak. Az ízléses, igényes hirdetések meghozzák a várt eredményt.

4. Válassza ki a termékéhez illő eladási formát
Termékét fix áron vagy aukción is meghirdetheti. A megfelelő eladási forma kiválasztásának döntő szerepe van abban, hogy a legnagyobb sikerrel értékesítse termékét.

5. Határozzon meg versenyképes árat
Ha nem biztos abban, hogy mennyit ér a terméke, segíthet, ha a Galéria Savariára feltöltött termékek alapján tájékozódik. Keressen rá az Önéhez hasonló termékekre, ez segíthet abban, hogy reális árat állapítson meg.

6. Gyűjtsön minél több pozitív értékelést különböző vásárlóktól
Az értékelések lehetővé teszik, hogy leendő vásárlói mások tapasztalatai alapján kapjanak információt Önről. Az értékelések alapján tájékozódhatnak a felhasználók a közösség többi tagjának megbízhatóságáról és dönthetik el, hogy kivel kívánnak üzletet kötni.
Törekedjen arra, hogy pozitívan záródjanak az adásvételei, hiszen a semleges és a negatív, illetve a sikertelen értékelések száma nemcsak a vásárlókban keltenek bizonytalanságot, de a Galéria Savaria rendszere is ezen minősítések alapján korlátozhatja a felhasználók státuszát.

Mi a különbség az aukciós és a fix áras hirdetés között?

A megfelelő eladási forma kiválasztása kulcsfontosságú, hogy a legnagyobb sikerrel értékesítse termékét.
Az eladó által meghatározott eladási forma határozza meg, hogy milyen módon lehet megvásárolni a terméket.

Az eladó az alábbi eladási formák közül választhat:
- aukciós hirdetés
- fix áras hirdetés

Aukciós hirdetés

Hogyan működik?

A vásárlók licitálhatnak a termékre és a legmagasabb licitajánlatot tevő felhasználó nyeri meg a terméket.
Aukciós hirdetés esetén úgy nevezett villámárat is meghatározhat az eladó, amely lehetővé teszi, hogy a vásárló az aukció lejárta előtt fix áron megvásárolja a terméket. Ennek a használata azonban nem kötelező.

Időtartam

Az aukciós hirdetés esetén meg kell határoznia az aukció idejét.
A következő opciók közül választhat: 1, 3, 5, 7, 10 és 14 nap

Kapcsolódó témák:

Fix áras hirdetés

Hogyan működik?

Fix áras hirdetés esetén a vásárló az eladó által meghatározott áron veheti meg a terméket, licitálás nélkül.
Az eladó engedélyezheti az alkuopciót is, amely lehetővé teszi, hogy az érdeklődők ajánlatot küldjenek a termékre, amelyeket eladóként Ön elfogadhat, elutasíthat vagy viszontajánlattal élhet.
Az érdeklődő által ajánlott összeg nem lehet magasabb a fix árnál.

Időtartam

A fix áras hirdetés a feltöltési dátumtól számított 12 hónapig marad elérhető a Galéria Savarián. Ezen idő alatt is bármikor újralistázható a tétel, amely új feltöltési dátumot rendel a termékhez és újraindul a 12 hónap számítása.

Melyik eladási formát használjam?

Meglehet, hogy eladóként nincs konkrét elképzelése a termék árát illetően, ezért dönthet úgy, hogy megméretteti a terméket és a piacra bízza az ár meghatározását. Ebben az esetben érdemes aukción indítani a terméket.
Szintén érdemes megfontolni az aukciózást, ha egyedi terméket árul, ami akár ritkaság számba megy vagy éppen különlegessége, egyedisége megkülönbözteti a terméket.
Összességében tehát akkor érdemes aukción indítania termékét, ha esélyt lát arra, hogy több érdeklődő is igényt tart rá, ilyen esetben a vásárlók versenyezhetnek a termékért, amely végül magasabb áron kelhet el.

Ha meghatározott áron szeretné kínálni termékét, érdemes a fix áras hirdetést választania. Ilyenkor az érdeklődő számára ismert a termék ára és azonnal megvásárolhatja a tételt.

Hogyan árazzam be a termékemet?

Ha nem biztos abban, hogy mennyit ér a terméke, segíthet, ha a Galéria Savariára feltöltött termékek alapján tájékozódik. Keressen rá az Önéhez hasonló termékekre, ez segíthet abban, hogy reális árat állapítson meg.

Ha nem járt sikerrel, igénybe veheti online értékbecslési szolgáltatásunkat is. Csatoljon néhány fotót és leírást, szakértőink segítenek az ár meghatározásában.

Ha bizonytalan a termék árát illetően, fontolja meg a termék aukciós eladási formában történő meghirdetését.
Tudjon meg többet a fix áras és aukciós eladási forma közti különbségről.

Több darabból áll a termékem. Hogyan töltsem fel?

A több darabból, tételből álló termékeket, amelyeket külön is értékesít, úgy nevezett többdarabos termékként kell feltöltenie. Ilyen esetben a feltöltés oldalon meg kell adnia az elérhető darabszámot, majd a termék áraként a darabonkénti árat kell feltüntetnie. Így a vásárlóknak lehetőségük van megadni, hogy hány darabot kívánnak megvenni a tárgyból.

Hogyan módosíthatom a termékemet?

A termék eladási formája nagy mértékben meghatározza, hogy milyen adatok módosítására van lehetősége.

Fix áras hirdetés

A termék feltöltését követően bármikor szerkesztheti a feltöltéskor megadott adatokat.

Aukciós hirdetés

Az aukciós termék módosításának lehetősége két tényezőtől függ:

- mennyi idő van hátra az aukcióból
- érkezett licit a termékre

Tudjon meg többet az aktív aukciók módosításának korlátozásáról

A termék módosításához kattintson a termékeim menüpontra, majd kattintson a módosítani kívánt termék további opciók legördülő menüjére és válassza a szerkesztés opciót.

Hogyan törölhetem a termékemet?

A termék törlését befolyásolja, hogy milyen eladási formában kínálja a terméket.

Fix áras termék esetén

A termék törléséhez kattintson a termékeim menüpontra, majd kattintson a törölni kívánt termék további opciók legördülő menüjére és válassza a törlés opciót.

Aukciós termék esetén

Az aukción meghirdetett termék törlését az befolyásolja, hogy érkezett-e rá licit. Ha a termékre nem érkezett licit, az aukciót bármikor törölheti.
Aktív licittel rendelkező terméket nem tud törölni, azonban lehetősége van arra, hogy az aukciót idő előtt befejezze. Az aukció lezárása funkcióval 24 órára csökkentheti a termék lejárati idejét.
Az aukció lezárásához kattintson a termékeim menüpontra, majd kattintson a termék további opciók legördülő menüjére és válassza az Aukció lezárása opciót.
A funkció használatával e-mail értesítőt küldünk a licitálóknak, valamint a termék megfigyelőinek, hogy az aukció 24 óra múlva lejár.

Milyen adatokat nem szabad megadnom a terméklistázásban?

Online piacterünk egyik legfontosabb szabálya, hogy a Galéria Savariára feltöltött terméket a piactéren keresztül kell megvásárolni. Tudjon meg többet a vásárlás menetéről.

Annak érdekében, hogy a vásárlás a Galéria Savaria biztonságos rendszerén keresztül történjen, a felhasználók számára nem engedélyezett az elérhetőség vagy bármilyen kapcsolatfelvételre alkalmas információ megadása, kérése vagy az, hogy az oldalon kívül történő tranzakciólebonyolításra tegyenek utalást.

Valóban komolyan vesszük ezt a szabályt. Szabálysértés esetén a Galéria Savaria gyakorolhatja a termék törlésére vonatkozó jogát, illetve az eladó vagy adott esetben a vásárló hozzáférését is korlátozhatja ideiglenesen vagy akár véglegesen is.

Mit jelent az alkuopció?

Fix áras eladási forma esetén jelezheti az érdeklődőknek, hogy ajánlatokat is vár a meghirdetett termékre.
Ha bejelöli az alkuopciót, az érdeklődők a fix áras vásárláson kívül (Megvásárolom gomb) lehetőséget kapnak arra, hogy elküldjék Önnek a termékre vonatkozó ajánlatukat, ezt az Ajánlatot teszek gombra kattintva tehetik meg. A beérkező ajánlatokról e-mail értesítőt küldünk, így azonnal értesülhet arról, hogy terméke komoly érdeklődőre talált.
Az alkufolyamatot az ajánlatok menüponton belül követheti és a beérkező ajánlatokat is itt kezelheti. Az ajánlatok kezelésére 48 óra áll a rendelkezésre, válaszadás hiányában az ajánlat lejárt státuszba kerül.
3 lehetséges választ adhat egy ajánlatra: elfogadhatja, elutasíthatja vagy viszontajánlatot küldhet.

Ügyeljen arra, hogy reálisan árazza be termékét: az ajánlott ár nem lehet kisebb a termék áraként meghatározott összeg 50%-nál, vagyis amennyiben az érdeklődő ajánlata nem haladja meg ezt az összeget, az automatikusan elutasításra kerül és a Galéria Savaria rendszere nem továbbítja az eladó felé.

Mire való az automatikus ajánlatkezelő funkció?

Tegyük fel, hogy ajánlatot vár egy termékére, viszont biztosan tudja, hogy egy bizonyos összeg alatt semmiképp sem fogadja el az ajánlatot vagy hogy egy bizonyos összeg felett biztosan elfogadja az ajánlatot. Ez az opció megkönnyíti az ajánlatok kezelését, használata viszont nem kötelező.

Fontos: jól fontolja meg az értékhatárokat, különösen az automatikus elutasítás esetén. A rendszer által automatikusan elutasított ajánlat utólagos elfogadására nincs lehetőség.

Lejárt termékek: meddig lesz látható a termékem a Galéria Savarián?

A feltöltött termékek időtartama az eladási formától függ. Aukció esetén maximum 14 napig hirdetheti meg termékét. A fix áron feltöltött termékek esetén nem kell időtartamot meghatározni, azok minden esetben 1 évig elérhetők.

Ha a termékek nem kelnek el a fent jelzett időtartamon belül, azok lejárt státuszba kerülnek és kizárólag a termékeket feltöltő eladó számára lesznek elérhetők. A lejárt termékek 30 nap után törlésre kerülnek, ezt követően már nincs lehetőség az újraindításukra.
Fontos: a fix áras termékek akár menet közben is megújíthatók újralistázással vagy leárazással. Tapasztalatok szerint érdemes legalább 4-5 havonta újralistázni a termékeket.

A folyamatos termékkezelés fontos, nemcsak a vásárlók, hanem az eladók érdekét is szolgálja. A látogatók azokat az eladókat részesítik előnyben, akik "rendben tartják a boltjukat", akik rendszeresen kezelik, frissítik meglévő termékeiket és minden igyekezetükkel arra törekednek, hogy a vásárlóikat kivételes szolgáltatásban részesítsék. Az új feltöltési dátummal rendelkező termékek előbb felkeltik a látogatók figyelmét.

Az eladó könnyedén figyelemmel kísérheti azon fix áras tételeit, amelyek hamarosan lejárt státuszba kerülnek, így még annak lejárta előtt könnyedén újralistázhatja a terméket. Az eladó termékeim oldalon sárga csíkkal jelöljük az 1 hónapon belül lejáró termékeket.
Számos lehetőséget biztosítunk az eladóknak a fix áras termékek megújítására: az újralistázás és a leárazás funkció is új feltöltési dátumot rendel a termékhez. Emellett az eladó természetesen dönthet a termék kézzel történő újbóli feltöltése mellett is.

Mi az a Raktár?

A termékfeltöltés során eldöntheti, hogy a hirdetése azonnal megjelenjen a publikus oldalon vagy később szeretné elérhetővé tenni azt.
A funkciót érdemes akkor használni, ha egyszerre több termék feltöltésére is tud időt szánni, de nem szeretné azonnal elérhetővé tenni a hirdetéseket.

A raktárba töltött termékeket csak az eladó érheti el a Termékeim menüponton belül a Raktár fület választva, és a termékindítás funkciót használva teheti publikussá a hirdetést vagy a rendszer automatikusan elvégzi ezt, ha időzítette a termékfeltöltést.

Mik azok az eladási limitek?

A Galéria Savarián fontosnak tartjuk, hogy az eladók és a vásárlók is elégedettek legyenek az itt kötött adásvételekkel. A Galéria Savaria és így az eladók is akkor lehetnek eredményesek és sikeresek, ha a vevők pozitívan vélekednek az itt megvásárolt termékekkel és az itt megtapasztalt vásárlói élménnyel kapcsolatban.

Annak érdekében, hogy a vevőknek magas színvonalú szolgáltatásban legyen részük, eladók esetén feltöltési limitet aktiválhatunk.

A termékfeltöltési limit segít abban, hogy az eladók kezelhető ütemben tudják növelni eladói forgalmukat úgy, hogy mindeközben vevőiknek magas színvonalú vásárlói élményt tudjanak nyújtani.

Milyen eladási limitek vannak?

 • Egy termék összegére vonatkozó limit
  Ebben az esetben a feltöltött termék ára nem haladhat meg egy bizonyos összeget. Azaz az eladó számára például maximum 10.000 Ft értékű termék feltöltését engedélyezzük.

  Ezzel a limitálás típussal akkor találkozhat az eladó, ha azt tapasztaltuk, hogy egy vagy több nagyobb összegű adásvétele rendre sikertelenül zárul. A sikertelen adásvétel az eladó és a vásárló számára is csalódással jár. Annak érdekében, hogy az eladó jövőben eredményesebben tudja teljesíteni eladói kötelezettségeit, ideiglenes limitet állítottunk be a feltölthető termékek összegére vonatkozóan.
 • Mennyiségre és összegre vonatkozó havi limit
  Ebben az esetben az eladó bizonyos mennyiségű és értékű terméket tölthet fel. Azaz az eladó számára például maximum 100 db vagy 200.000 Ft értékű termék feltöltését engedélyezzük. Az eladó folyamatosan figyelemmel kísérheti, hogy az adott hónapban még mennyi vagy milyen összegű termék feltöltésére van lehetősége. A limit az aktív, eladó státuszú termékeket és az eladott tárgyakat veszi figyelembe.

  Ezzel a limitálás típussal többek között akkor találkozhat az eladó, ha egynél több eladói fiókkal rendelkezik a Galéria Savarián. Több eladói fiók karbantartása nagyobb figyelmet igényel a felhasználótól és előfordulhat, hogy nem tudja valamennyi fiókja alatt naprakészen tartani kínálatát, illetve eladói kötelezettségeinek sem tud maradéktalanul eleget tenni. A termékfeltöltési limit segít abban, hogy kezelhető ütemben tudja növelni eladói forgalmát úgy, hogy mindeközben vevőinek magas színvonalú vásárlói élményt tudjon nyújtani. Továbbá egyéb biztonsági okokból is aktiválhatunk ilyen típusú limitálást az eladó fiókján, például akkor, ha kevés eladói értékeléssel rendelkező felhasználó esetén szeretnénk meggyőződni arról, hogy eladásai sikeresen zárulnak.

Hogyan oldható fel az eladási limit?

Az eladási limittel rendelkező felhasználótól azt kérjük, hogy jelen beállítások mellett sikeresen értékesítse néhány termékét. Ezzel igazolva, hogy eladói kötelezettségeinek olyan színvonalon tud eleget tenni, amelyet a vevők már megszokhattak a Galéria Savarián. Ezt követően ügyfélszolgálatunkat felkeresve kérheti a limit növelését.

Új regisztráció indítása annak érdekében, hogy a felhasználó az ideiglenes limitet megkerülje nem engedélyezett. Ez esetben az új regisztráció megörökli a limitbeállításokat.

Csoportos szerkesztő

Mi az a csoportos szerkesztő?

A csoportos szerkesztő egy olyan felület, amely az eladók számára egyszerűbbé teszi hirdetéseik kezelését. A szerkesztőt megnyitva az eladó hirdetései egyetlen táblázatban jelennek meg. Olyan, mint egy átlátható, könnyen használható táblázatkezelő a saját termékeivel.

A szerkesztőben pár kattintással módosíthatja a termékek adatait, akár egyesével, akár - több hirdetést kijelölve - tömegesen.

A csoportos szerkesztő nemcsak a hirdetések gyors és tömeges szerkesztésében nyújt segítséget. A kialakításnak köszönhetően ideális eszköz a nagy termékszámmal rendelkező eladók számára is, mivel így egyszerűen átláthatják termékkínálatukat.

Különösen hasznos azoknak az eladóknak, akik kereskedéssel, antik bolttal rendelkeznek. Ők terméknyilvántartásként is használhatják a felületet és a megerőltető adminisztratív munkát elkerülve könnyedén naprakészen tarthatják kínálatukat.

A csoportos szerkesztőben egyszerre 1000 termék kezelhető.

Hogyan működik a szerkesztés a csoportos szerkesztőben?

A hirdetés legalapvetőbb adatait közvetlenül a táblázatban is szerkesztheti. Ilyen a megnevezés és az ár.

Fontos: Akármilyen módosítást végez el a csoportos szerkesztőben, az ideiglenesen kerül tárolásra. A módosítások elmentéshez a táblázat alatti zöld Módosítások véglegesítése gombra kell kattintania. Ezzel tudja beküldeni, azaz véglegesíteni a módosításokat.

Táblázaton belüli gyorsszerkesztés

 1. Kattintson a módosítható mezőre (ha egy mező táblázaton belül szerkeszthető, fekete betűvel jelenik meg a tartalma)
 2. Gépelje be a módosított értéket
 3. Az Enter billetyű lenyomásával vagy más cellába való kattintással tudja menteni a módosítást.

A további szerkesztési opciókhoz kattintson a 'további mezők szerkesztése' gombra a táblázat felett.

Hirdetések szerkesztése egyesével vagy tömegesen

 1. Válassza ki a szerkeszteni kívánt egy vagy több termékét
 2. Kattintson a 'További opciók szerkesztése' gombra és válassza ki a szerkeszteni kívánt opciót
 3. A megjelenő ablakban egyesével vagy akár egyszerre is módosíthatja a termékeket.
  Az egyesével és csoportosan történő szerkesztés között a megjelenő ablakban az 'Így szerkesztem a terméket' melletti lenyiló menü segítségével tud váltani.
 4. Ne felejtse el menteni az elvégzett módosításokat az ablakban található zöld Mentés gombra kattintva.
Mit módosíthatok a csoportos szerkesztőben?

Megnevezés és alcím

 • Egyesével
  - A kijelölt termékek megnevezését és alcímét módosíthatja egyesével.
 • Csoportosan
  - A kijelölt termékek megnevezését és alcímét tudja egyszerre módosítani.
  Az itt megadott megnevezés az összes termék megkapja.Használati tipp: Hasznos lehet akkor, ha több ugyanolyan terméket árul és a hirdetések megnevezése csak minimálisan tér el egymástól. Pl.: numizmatika, bélyeg, képeslap esetén. Módosítsa tömegesen a kijelölt termékeket. Ezt követően egyesével végiglépkedve már csak a megkülönböztető szövegrészletet kell megadnia (pl. sorszám).

Ár, alkuképesség, mennyiség

 • Egyesével
  - Fix áras hirdetés: A kijelölt termékek árát, alkuképességét - hogy fogad-e ajánlatokat a termékre - és mennyiségét módosíthatja egyesével.
  - Aukciós hirdetés: A kijelölt termékek kikiáltási árát, villám- és minimálárát módosíthatja egyesével.
 • Csoportosan
  - Fix áras hirdetések esetén a kijelölt termékek árát, alkuképességét és mennyiségét, illetve aukciós hirdetések esetén a kikiáltási, a villám-, és a minimálárat tudja tömegesen módosítani.

Használati tipp: Például ha szeretné alkuképessé tenni az összes fix áras hirdetését, válassza a “hozzáadás az összesnél" lehetőséget az alkuképesség opciónál. Így a kijelölt termékek adatlapján megjelenik az “ajánlatot teszek" gomb, amely lehetővé teszi, hogy az érdeklődők ajánlatot tegyenek a termékére.

Kategória

 • Egyesével
  - A kijelölt termékek kategóriáját tudja módosítani egyesével.
 • Csoportosan
  - A kijelölt termékek kategóriáját tudja csoportosan módosítaniTermékleírás

 • Egyesével
  - A kijelölt termékek leírását tudja egyesével módosítani.
 • Csoportosan - Szöveg hozzáadása
  - Ezzel a funkcióval lehetősége van hozzáfűzni valamilyen szövegrészletet a termékleírások végére. Hasznos lehet, ha egy ideiglenes akció keretében ajánl valamit a vásárlóinak.
  Pl.: 10.000 Ft feletti vásárlás esetén a következő vásárlásából 10%-ot engedek.


 • Csoportosan - Szöveg cseréje
  - Ezzel a funkcióval a termékleírásban szereplő kifejezéseket vagy teljes szövegrészletet cserélhet valami másra vagy távolíthat el.Fizetési mód

 • Egyesével
  - A kijelölt termékek esetén vállalt fizetési módokat tudja módosítani egyesével.
 • Csoportosan
  - A kijelölt termékek esetén vállalt fizetési módokat tudja csoportosan módosítani.Szállítási mód

 • Egyesével
  - A kijelölt termékek esetén vállalt szállítási módokat tudja módosítani egyesével.
 • Csoportosan
  - A kijelölt termékek esetén vállalt szállítási módokat tudja csoportosan módosítani.Előfordulhat, hogy valamelyik opció szerkesztése nem engedélyezett az adott terméknél. Ez többnyire aukciós hirdetés esetén fordulhat elő.
Egy aktív aukciós hirdetés módosítása két tényezőtől függ:

 • 1. Mennyi idő van hátra az aukció lejártáig
 • 2. Érkezett-e licit a termékre

Ha egy hirdetés adott opciója nem szerkeszthető, azt a módosítás során jelzi a csoportos szerkesztő.
Tudjon meg többet az aktív aukció módosításáról.