Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Ajánlatok

Mit tegyek, ha ajánlatot kaptam?

Ha egy lehetséges vásárló ajánlatot küld a termékére, erről e-mailben értesítjük.
A beérkező ajánlatokat az ajánlatok oldalon találja, itt tekintheti át az alkufolyamat alakulását, illetve itt kezelheti az ajánlatot.

Az érdeklődő ajánlatára 48 órán belül kell válaszolnia úgy, hogy elfogadja vagy elutasítja azt. Harmadik lehetőségként viszontajánlatot küldhet az érdeklődőnek.

Ne feledje el megerősíteni az ajánlatra adott válaszát. A fenti három opció valamelyikét választva még jóvá kell hagynia a döntést.

Mennyi idő áll rendelkezésre, hogy válaszoljak egy ajánlatra?

48 óra áll a rendelkezésére, hogy megválaszolja az ajánlatot a Galéria Savaria rendszerén keresztül.
Az ajánlatok oldalon tud válaszolni egy ajánlatra úgy, hogy elfogadja a zöld gombra kattintva vagy elutasítja a piros gombot választva. Harmadik lehetőségként viszontajánlatot küldhet az érdeklődőnek.

Lejárt státuszba került az ajánlat? Tudja meg, hogy ilyenkor mi a teendő.

Köteles vagyok válaszolni egy ajánlatra?

Javasoljuk, hogy válaszoljon meg minden beérkező ajánlatot, még akkor is, ha az ajánlat összege messze elmarad az elképzeléseitől.
A Galéria Savarián mutatott aktivitása nagyon fontos ahhoz, hogy a Galéria Savaria online piactér közössége virágozhasson és úgy működjön, ahogy mindannyian szeretnénk.
Túl alacsony összegű ajánlat esetén tegyen egy próbát és küldjön viszontajánlatot az érdeklődőnek vagy utasítsa el az ajánlatot. Még az elutasítás is jobb egy megválaszolatlan ajánlatnál.

Lejárt állapotba került a beérkező ajánlat. Mit tehetek ilyenkor?

Ha 48 órán belül nem válaszol a beérkező ajánlatra, akkor az lejárt státuszba kerül. Lejárt ajánlatra már nem tud válaszolni, viszont az ajánlat beérkeztétől számított 16 napig, tehát a lejáratot követő 14 napon belül az eladónak lehetősége van viszontajánlatot küldeni az érdeklődőnek.

 1. Lépjen az Ajánlataim oldalra
 2. A megválaszolt ajánlataim táblában kattintson az ajánlat mellett található "Visszaajánlok" gombra

Ne feledje, hogy eladóként az ajánlat lejártát követő 14 napig érhető el ez a funkció.

Ezen felül eladóként üzenetben is felveheti a kapcsolatot egy olyan felhasználóval, aki korábban ajánlatot küldött Önnek.

 1. Lépjen az Ajánlataim oldalra
 2. A megválaszolt ajánlataim táblában kattintson az ajánlat mellett található "További opciók" gombra
 3. Ezt követően válassza az "Írok a felhasználónak" opciót
Eladói ajánlat csatolása üzenethez

Az eladó ajánlatot is csatolhat az üzenetéhez, ami pontosan úgy működik, mint egy hagyományos, vevő által indított ajánlat. Ha az üzenethez ajánlat tartozik, a vevő azt akár az üzeneten belül is elfogadhatja, de ugyanúgy megtalálja az Ajánlataim menüpont alatt is.

Mikor lehet hasznos az ajánlat csatolás az eladónak?

 • Miután a vevő minden kérdésére megkapta a választ, az eladó egy ajánlattal saját maga is kezdeményezheti az üzlet megkötését.
 • A vevő üzenet formájában tette meg az ajánlatát? Ha megegyeztek a végső árban, az eladónak nem kell átírnia a termék árát, hogy aztán a vevő azon az áron vásárolhassa meg vagy megvárnia, hogy az alkurendszeren keresztül tegye meg az ajánlatát. Egyszerűen ajánlatot csatolhat az üzenethez, amit a vevő könnyedén elfogadhat.
 • Életszerű, hogy az eladó utólag dönt úgy, hogy mégis hajlandó megválni a terméktől egy alacsonyabb áron. Ilyenkor az eladó egy ajánlat csatolással tudathatja a vevővel, hogy kész megkötni az üzletet. A vevőnek már csak el kell fogadnia az ajánlatot.
 • Ha egy kezdő, internetes vásárlásban még nem járatos felhasználó nehézségekbe ütközik, a tapasztaltabb eladó kézen ragadhatja és segíthet neki a vásárlás teljesítésében. Mivel a csatolt ajánlat az üzenőfelületen belül is megjelenik, a vásárló másodpercek alatt elfogadhatja. Ezzel megtörténik a vásárlás.

A funkció nemcsak az alkuképes, hanem a fix áras termékek esetén is használható. Ennek köszönhetően az eladó egy nem alkuképes termék esetén is megspórolhatja a termékszerkesztést.

Emlékeztetőül, az üzeneten belüli ajánlat csatolás kizárólag az eladó számára érhető el, ő dönti el, hogy él-e az ajánlatküldés lehetőségével. A vevő tehát továbbra sem küldhet ajánlatot egy nem alkuképes termékre, emiatt a visszaajánlás funkció sem használható ebben az esetben.

Hogyan csatolhatok ajánlatot az üzenethez?

 1. Eladóként akkor tud ajánlatot küldeni egy érdeklődőnek, ha beszélgetést folytat vele.
 2. Nyissa meg a felhasználóval folytatott beszélgetést az Üzenetekben.
 3. A Küldés gombbal egy sorban található ikonok közül kattintson a -ra.
 4. Az alul megjelenő sávba gépelje be az ajánlatát. Fontos: ajánlatot nem lehet üres üzenet mellé csatolni.
 5. Kattintson a Küldés gombra.
Mi az a második vásárlási lehetőség?

A második vásárlási lehetőség aukció típusú hirdetések esetén használható. Ennek segítségével az eladó felkínálhatja a terméket - a nyertes licitálón kívül - bárkinek, aki az aukción licitált.

A második vásárlási lehetőség elküldésével az eladó lehetőséget ad a licitálónak arra, hogy megvásárolja a terméket azért az összegért, amelyet ő licitként megajánlott az aukció során.

Mikor használható a második vásárlási lehetőség?

Az alábbi esetekben küldhet második vásárlási lehetőséget:

 • Lejárt aukció licittel (minimálárat nem érte el)
  Az aukcióra érkezett licit, de sikertelenül zárult, mivel a legmagasabb licit nem érte el a minimálárat.

  Képzeljük el azt az esetet, amikor az eladó pl. 20.000 Ft-os minimálárat határoz meg az aukció során, de mivel a legmagasabb licit 18.000 Ft-on áll meg az aukció sikertelenül zárul, hiszen nem éri el a 20.000 Ft-os határt. Ebben az esetben az eladó dönthet úgy, hogy lehetőséget ad a legmagasabb licitálónak arra, hogy 18.000 Ft-ért megvásárolja a terméket.
 • A nyertes licitálóval nem jött létre az üzelet
  Megeshet, hogy a nyertes licitálóval valamilyen oknál fogva nem sikerül megkötni az üzletet. Ha a termékből 1 darab érhető el, ilyenkor nyomatékosan felhívjuk az eladó figyelmét arra, hogy csak abban az esetben ajánlja fel a terméket másik licitálónak, ha a nyertes felhasználó lemond a termék átvételéről.

  Ebben az esetben az eladónak az eredeti tranzakciót sikertelenként kell értékelnie, azonban ilyen esetben sem kell lemondania a sikeres üzletről, hiszen felajánlhatja a terméket a második legmagasabb ajánlatot tevő licitálónak.
 • Az aukciós termékből több darab is elérhető
  Ha az aukción indított termékből több teljesen megegyező darab is elérhető.

  Tegyük fel, hogy az eladó egy olyan tételt hirdet meg aukción, amelyből 4 darab is elérhető. Ilyen esetben az eladó a nyertes licitálón felül további 3 licitálónak is felajánlhatja megvásárlásra a terméket azért az összegért, amelyet az adott licitáló megajánlott az aukció során.
  Példa: a nyertes licitáló 20.000 Ft-ért nyeri meg a terméket. A további licitek így alakulnak: Andrea 19.000 Ft-ot, Péter 18.000 Ft-ot, Balázs 17.000 Ft-ot ajánlott a termékre licitáláskor. Ebben az esetben az eladó felajánlhatja a maradék 3 termékét 19.000 Ft-ért, 18.000 Ft-ért, illetve 17.000 Ft-ért.

Hogyan működik?

Amikor második vásárlási lehetőséget küld, a licitáló ajánlatot kap Öntől abban az összegben, amelyet a licit során megajánlott a termékért.

Például: ha a licitáló legmagasabb licitje 16.000 HUF volt, a licitáló 16.000 HUF-os ajánlatot kap Öntől és ezért az összegért megvásárolhatja a terméket.

A licitáló elfogadhatja, illetve elutasíthatja az ajánlatot, visszaajánlásra nincs lehetősége.

Második vásárlási lehetőség küldése

Az alábbiak szerint küldhet második vásárlási lehetőséget:

 1. Lépjen a Lejárt vagy az Eladott termékeim oldalra.
 2. Keresse meg az aukciót.
 3. A További opciók listában válassza a Második vásárlási lehetőség menüpontot.
 4. Adja meg, hogy hány termék áll a rendelkezésére, illetve hogy meddig érvényes az ajánlata. Ezt követően válassza ki, hogy kinek küldi a vásárlási lehetőséget.
 5. Kattintson a Küldés gombra.

Elérhető mennyiség
Ez a szám dönti el, hogy hány licitálónak tudja felajánlani a terméket. Például ha Önnek 3 darab áll a rendelkezésére ugyanabból a termékből, 3 licitálónak küldhet második vásárlási lehetőséget. A mennyiség nem haladhatja meg a 10 db-ot.

Ajánlat érvényességi ideje
Itt adhatja meg, hogy a licitálónak mennyi idő áll a rendelkezésére, hogy elfogadja az ajánlatát. Az érvényességi idő 1, 3, 5 és 7 nap lehet.

Fontos: az érvényességi idő meghatározásánál vegye figyelembe, hogy mindaddig nem küldhet új második vásárlási lehetőséget, amíg van függőben lévő elküldött ajánlat. Ha ugyanazt a terméket egyszerre több licitálónak ajánlja fel, fennáll a lehetősége annak, hogy többen is elfogadják az ajánlatot. Ez nemcsak kellemetlenséget okoz Önnek és az ajánlatot elfogadó vásárlóknak, de ezzel eladói státuszát is kockáztatja, hiszen a sikertelen adásvételek miatt felhasználói fiókja korlátozásra kerülhet.

Hasznos információk

 • Második vásárlási lehetőséget 60 napig van lehetősége küldeni.
 • Egy licitálónak csak egyszer küldhet második vásárlási lehetőséget.
 • Ha 1 darab áll a rendelkezésére a termékből, előbb a nyertes licitálóval próbálja meg megoldani a problémás ügyet és ha nem járt sikerrel, csak azt követően ajánlja fel a terméket más licitálónak.
 • Ne feledkezzen meg arról, hogy valamennyi adásvételt értékelnie kell, az eredeti aukciót, illetve azokat a további tranzakciókat is, amelyek a második vásárlási lehetőség révén jöttek létre.
Google+