Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Antik afrikai majom maszk Gabon Kamerun Elefántcsontpart Afrika


27.000 HUF 87.18 USD

Garancia: 7 nap  
Személyes átvétel
Termék információk
Feltöltés ideje: 2020. október 10.
Termékkód: 3208403
Megtekintések: 27
Megfigyelők: 1
Eladó adatai

antikdekor (3)  
Pest megye

Válaszadás: 91%-ban, 2 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 19:44
Regisztráció: 2020. szeptember 15.
Állapot:korának megfelelő

Legújabb divat szerint igényesen berendezett lakások nagyon dekoratív, mutatós, értékálló, patinás, szép, régi művészeti alkotásai.

Antik patinás afrikai fa maszk a népcsoportra jellemző forma- és motívumvilággal.

Magasság: 28 cm.

Mivel nem nehéz, nem nagy méretű tárgyról, bútorról van szó, megegyezés alapján, előre utalás után postázás is lehetséges Magyarország területére a mindenkori aktuális Magyar postai csomag tarifával. 

GS-v V.

Majom ábrázolás

 

Kamerun, Gabon és Elefántcsontpart őserdő közeli településeinek népművészeti faragványain, szobrain, maszkjain gyakran fordul elő majomábrázolás. A majom az őserdőt jelképezi, ahol az emberek ősei éltek.

Ezen országok népei között él az a hagyomány, hogy őseik az őserdőkből menekültek a sík, növényzettel és élelemmel kevésbé ellátott területekre az erdőkben lakó gonosz elől. De az őserdőkben maradt őseik szellemei az erdőlakó majmokon keresztül még ma is védelmezik őket az erdőből fenyegető gonosz szellemektől. Pl. a Kameruni majmot ábrázoló szobrok kezében labda van. Veszély esetén a majmok az őserdőből kiszaladnak a nyílt területre és a kezükben lévő labdákkal megdobálva visszakergetik az erdőbe az embereket bántani akaró gonoszt. Hiedelmük szerint a sikeres védelemhez az is elég, ha csak megfenyegetik a labdával, s a gonosz félelmében máris visszaszalad az őserdőbe.

A majmokat gyakran nagy terhes pocakkal vagy gyerek majommal ábrázolják, s a szertartásokon, mint termékenységi szimbólumok vagy a szülést segítő jó szellemek vesznek részt.

Garanciális feltételek

Garancia: 7 nap  

Fizetési opciók

Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvételPilisszentiván


Mások ezeket keresték még