Antik 50 cm mozgatásra dörmögő Szalmás Mackó -kezei lábai mozgathatóak 70-es évekből


14.000 HUF 37.68 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. január 01.
Termékkód: 3947165
Megtekintések: 189
Megfigyelők: 3
Eladó adatai

Evelin1 (165)  
BUDAPEST

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 23:28
Regisztráció: 2019. december 30.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek

https://jatekmuzeum.blog.hu/2020/02/27/brummogo_macko?layout=5

idézet"

A brummogós mackók és más hasonló elven működő játékok igazán a 70-es években voltak népszerűek. A kellemes tapintású figurák extra funkciója volt, hogy hangot adtak ki magukból.

A brummogós mackók filozófiai megközelítésébe most nem mennék bele, de az tény hogy a gyerekek nagyon kedvelték ezeket a bolyhos, puha szőrmókokat, amelyeket akár az ágyba is el lehetett vinni.
A mackó evolúció egyik érdekes lépcsőfoka volt a brummogós maci, aminek a működésével magam sem igazán vagyok tisztában. Az biztos, hogy valami mechanikus úton keletkezett a nyöszörgő hang, amit az állatka kiadott.

A ma bemutatásra került darab Andrea elmondása alapján a 70-es évekből származik. Természetesen igényesen kidolgozott darabról van szó, ami annyit jelent, hogy a felhasznált anyagok minősége, a mackó kidolgozása is olyan volt, amivel a gyerek szívesen töltötték az időt.
A mackó végtagjai mozgathatóak, így akár ülő, akár álló testhelyzetben el lehetett helyezni és a karjait is be lehetett állítani tetszőleges állásba.
Persze az igazi attrakció akkor történt ha a macit mozgattuk vagy éppen elfektettük, ekkor ugyanis a játék hangot adott ki.
Mint említettem ezekben a játékokban még mechanikus megoldással oldották meg ezt, így nem volt szükség elemre és mint a bemutatásra kerülő játéknál is tapasztalhatjátok a tartóssággal sem volt semmi probléma.

A játék méreteit tekintve olyan 46 cm magas és az anyagot sem sajnálták ki belőle, legalábbis erre utal a közel 1 kg-os súlya is.
A töltelék a játékot nyomkodva leginkább szalmára vagy valami ahhoz nagyon hasonló anyagra emlékeztet.
Ahogy említettem a kidolgozás egészen igényes. A macinak vannak szépen csillogó gombszemei, a mancsán és a tappancsán látszanak a karmok és szája is mosolygósra lett megalkotva.
A barna bundájú maci egészen biztosan sok gyerek kedvence volt és ezt meg is tudom érteni. Egyszerűen kedves, szerethető és jó tapintású játékról van szó, amit tényleg sokan még az ágyba is magukkal cipeltek gyerekként.

Persze manapság már más játékokkal fekszenek le a kicsit aludni, de szerintem a 40-es, 50-es korosztály számára örök emlék marad majd a brummogó mackó, amit a múzeumban a tervek szerint meg is csodálhattok majd.
Amíg azonban nem tudom bemutatni nektek a játékot, jönnek a megszokott fényképek."


Átvehető Bp. V.ker. vagy XVIII-XIX.ker. Kolozsvár utcában, vagy bármilyen posta megoldható a vevő választásának megfelelően (MPL,Foxpost,postán maradó,stb) a hozzá tartozó díjszabással bankszámlára történő utalás után.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest
Postázás915 HUF

Mások ezeket keresték még