Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés
A hirdetés lejárt, a termék nem kelt el. Látogasson vissza később, elképzelhető, hogy az eladó újra meghirdeti a terméket.

Főniciai üveggyanta fej!!26gr


7.000 HUF 23.09 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2018. december 30.
Termékkód: 2277098
Megtekintések: 126
Megfigyelők: 2
Eladó adatai

moha123 (72)    
BUDAPEST

Válaszadás: 100%-ban, 35 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2019. december 17.
Regisztráció: 2015. november 21.
Terméktípus:egyéb

Főniciai üveggyanta fej!26gr

Az ékszerek közül az üvegpasztából készült gyöngyöket, óriási mennyiségben állították elő. Ezenkívül az üvegművesek fő termékei az ember- vagy démonfej alakú függők, amelyek isteneket ábrázoltak, köztük Baált és Astartát. A fej alakú függőknek bajelhárító erőt tulajdonítottak. Az üvegfüggők legnagyobb része a nagy föníciai városokból származik, Türoszból, Szidónból, Arvadból, ezenkívül a Cipruson lévő kolóniáról.

Az üvegnek háromféle típusát különböztették meg. Az első a színtelen, áttetsző fajta, amit olcsó, hétköznapi tárgyak készítésére használtak. Színes üvegből létezett áttetsző és porcelánszerűen sötét üveg is. A színes díszítéssel ellátott üvegtárgyakat azután a mediterrán térség különböző területein értékesítették. Egyik legnépszerűbb termékük volt a színes üvegpasztából készült kenőcsös edény. Az ásványi anyagokból nyert oxidokkal változatos színű edényeket tudtak kialakítani, a formákat a görög agyagművesség termékei az amphorák, az arüballoszok stb. ihlették. Az ékszerek közül az üvegpasztából készült gyöngyöket, óriási mennyiségben állították elő


Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvételBudapest XI.
Postázás600 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.