Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Tahiti gyöngy nyaklánc 14 K arany kapcsolóval


120.000 HUF 399.79 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2021. március 05.
Termékkód: 3325355
Megtekintések: 173
Megfigyelők: 11
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

Leha (771)    
Heves megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 95%-ban, 4 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 21:09
Regisztráció: 2016. október 25.
Terméktípus:nyaklánc, függő
Anyag:gyöngy
Kő:nincs
Szín:többszínű
Nem:női
Állapot:hibátlan

Valódi tahiti gyöngy nyaklánc ,14 K tömör sárga arany kapcsolóval ( aranyozott bevonattal ).

A kapcsoló könnyen cserélhető nagyobbra ,díszesebbre.

A lánc hossza:45 cm.

A gyöngyök mérete:9-10 mm.

Ékszerbecsüsként garancia az eredetiségére!

Gyöngyök színe: többszínű ( zöld,szürke-barna-lila) árnyalaok.

Származási hely: Francia -Polinézia.

Kisebb foltok (élősködők nyomai) mutatják,hogy nem kezelt nem festett.

4000 éves gyönyörűség - A gyöngyökről:

Tahiti gyöngyök

Az igazgyöngy halászat az első világháborúig működött, a háború után létrejött az iparszerű gyöngytenyésztés. Mára már gyakorlatilag csak tenyésztett gyöngyökkel találkozhatunk, kivételt képeznek ez alól a régi, múzeumokban vagy magángyűjteményekben őrzött tárgyak.

Gyöngytermelésre kagylók (osztrigák), csigák és lábasfejűek is képesek, sós és édesvíziek egyaránt. A gyöngytermelés az úgynevezett köpeny két lebenye között megy végbe. Ez a köpeny a kagyló héja és a teste között helyezkedik el, ha a két lebeny közé idegen anyag kerül, a sejtek védekezésül konkint és gyöngyházat választanak ki, és ezzel az anyaggal körülveszik az idegen testet.

A gyöngyök fajtái

Déltengeri (csendes-óceáni) gyöngyök

Az ausztráliai, a cook-szigeteki, fülöp-szigeteki és indonéziai gyöngyök tartoznak ebbe a csoportba, de a tahiti gyöngyöket is a déltengeri gyöngyök közé sorolhatjuk. Ezek színei a fehértől a szürkéig változhatnak, tenyészkagylóik az úgynevezett „pinctada maxima” gyöngykagylók, melynek héjai közt keletkeznek a legdrágább tenyésztett gyöngyök. Méretük 8-22 mm közt változik, a legjobb minőségű gyöngyök Ausztráliából származnak és színük lehet fehér, aranysárga, ezüst szürke, rózsaszín vagy akár sötétszürke is.

Tahiti gyöngyök

A „pinctada margaritifera” gyöngykagyló belsejében tenyésztett gyöngyöket Tahiti gyöngyöknek hívjuk. Ezek igen különleges színekben pompáznak, általában az antracit különböző árnyalataiban.Előfordulnak irrizáló, úgynevezett „páva-színben”, zöldes-feketében, szürkés árnyalatokban és vannak sárgásak is.

A Tahiti gyöngyök természetes sötét színe

A Tahiti gyöngyök egyediek a természetes sötét színük miatt. A legtöbb fekete Tahiti gyöngy azonban igazából nem fekete. A színe változhat az ezüsttől, a sötétszürkén át egészen, a fekete árnyalatáig. A Tahiti gyöngyök szó szerint több színben játszanak. Minden szemszögből egy kicsit másképp hat a gyöngy. A legelterjedtebb színe a zöld. Valójában, a fekete Tahiti gyöngyök igazán ritkák.

Honnan származnak a Tahiti gyöngyök?

Biztosan Tahiti jut az eszébe. Ez azonban nem teljesen igaz, Tahtitin hiába keresne gyöngyfarmokat. Tahiti az egész régió üzleti központja, a farmok egész Francia Polinézia széles területén találhatóak, a Gambier-szigetek és Mikronézia között. Csak az innen származó igazgyöngyök nevezhetőek Tahiti gyöngyöknek. Igazgyöngyök tenyésztése folyik Délkelet-Ázsia egész területén, egészen Ausztráliáig, fekete, ill. sötét gyöngyöket ezeken a területeken is tenyésztenek, azonban ezek nem jelölhetőek Tahiti gyöngyökként.

A Tahiti gyöngyök a legszebb sósvízi igazgyöngyök közé tartoznak a világon.


E színek mélysége és fénye egyedülálló, a gyöngyök mérete 8-19 mm. A Tahiti gyöngyök annyira jó minőségűek, hogy mesterséges feljavításukra nincs szükség, ezért nevezik őket a „Gyöngyök Királynője”-ként.

Akoya gyöngyök

Az Akoya gyöngyök a klasszikus japán, kínai vagy koreai sósvízi tenyésztett gyöngyök, melyek kb. 2-9 mm-es nagyságúra nőnek. Ennek oka, hogy a tenyészkagylók viszonylag kicsik. Egy-két évig nőnek a gyöngyök a kagylók belsejében, a gyöngyház réteg az Akoya gyöngyöknél sokkal vékonyabb, mint a déltengeri vagy a Tahiti gyöngyöknél. Ezek a gyöngyök kezeletlenül nem alkalmasak ékszerkészítésre, eredeti színeik a krém, sárga és zöld, nem túl esztétikus, ezért majdnem mindegyik mesterséges kezelésen, fehérítésen esik át. Kezelés után szép fehér, rózsaszín, ezüst és pezsgő színekben pompáznak.

Édesvízi gyöngyök

Az édesvízi gyöngyök nem tengerben, hanem belső vizekben növekednek. Legismertebb a Japán Biwa gyöngy, mely a legnagyobb Japán beltengerről kapta a nevét. Formájuk, színeik és méreteik miatt az édesvízi gyöngyök nagyon népszerűek. Nagyságuk 2-8 mm között van, de előfordul 10 mm-es, vagy ritkán e feletti méretű is, amely már ritkaságnak számít. Színskálájuk igen széles, előfordulnak fehér, krém, pezsgő, narancs, rózsaszín, lila, világos ibolya és sötétbarna színekben is. Formájuk a tojásdadtól a gömb alakon át a csepp és burgonya formáig terjed. Napjainkban leginkább a legfeljebb 8 mm-es, kerek édesvízi gyöngyöket tenyésztik, népszerűségük e fajtáknak a legnagyobb.


Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Postázás1000 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.


Mások ezeket keresték még