Rubin 925 ezüst fülbevaló


11.300 HUF 30.77 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. október 03.
Termékkód: 3350087
Megtekintések: 250
Megfigyelők: 9
Eladó adatai

Leha (1348)  
Heves megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban4 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 18:20
Regisztráció: 2016. október 25.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Terméktípus:fülbevaló
Szín:vörös
Kő:rubin
Finomság:925 (sterling)
Nem:női
Állapot:hibátlan

Természetes rubin drágaköves 925 ezüst fülbevaló.

A fülbevaló mérete:1,5 cm.

A kövek mérete: 9x7 mm.

A rubin körül cirkóniák vannak.

Kövek kezelése: üveg töltés.

Kövek származási helye: Madagaszkár.

Ékszerbecsüsként garancia az leírtakra.

Rubin gyógyhatása:

színe: vörös.

Jellegzetességei: a rubin kiválóan hat az energiára. Életerőt, energiát és kiegyensúlyozottságot biztosít, de olykor túlingerelheti az érzékeny vagy ingerlékeny embereket. Fokozza az életszenvedélyt, de sosem önpusztító módon.
Serkenti a szívcsakrát, és egyensúlyban tartja a szívet. Arra bátorít, hogy a boldogságot kövessük. Erőteljesen páncélt biztosít az asztrális támadás és a szív energiájának vámpírjai ellen. Elősegíti a pozitív álmokat és a tiszta vizualizációt, élénkíti a tobozmirigy működését. A rubin a bőséget hozó kövek közé tartozik, valamint segít is megtartani a gazdagságot és a szenvedélyt.
Pszichológiailag: a rubin átalakítja a haragot és a negatív energiát, s eltávolít az utunkból mindent, ami negatív. Elősegíti a dinamikus vezetést.
Mentálisan: pozitív és bátor gondolkodásmódot biztosít. A rubin hatása alatt az elmét fokozott tudat és kitűnő figyelem–összpontosítás teszi még élesebbé. Védelmet nyújtó hatásának köszönhetően a vitákban erősebbé tesz.
Érzelmileg: a rubin dinamikus. Szenvedéllyel tölt fel, és lángra lobbantja az elragadtatást. Társaságkedvelő kő, vonzza a szexuális aktivitást.
Fizikailag: legyőzi az aggódást és a letargiát, potenciát és életerőt biztosít. Ellenben csillapítja a hiperaktivitást.
Gyógyhatása: a rubin méregteleníti a testet, a vért és a nyirkot; jótékonyan hat a lázra, a fertőző betegségekre és a nem megfelelő véráramlásra. Rendkívül előnyös a szívre, valamint a keringési rendszerre. Serkenti a mellékveséket, a veséket, az ivarszerveket és a lépet.

RITKA MINT A FEHÉR HOLLÓ: KEZELETLEN RUBIN:

Messze a legritkább és legértékesebb rubin drágakő. Ezeket a köveket csak kibányásszák a földből, csiszolják, polírozzák és már ki is kerülnek a piacra, ők azok az igen ritka drágakövek, amelyek önmagukban is élénk, szép színűek, és legalább szemtiszták. Ezeken a rubinokon nem végeztek semmilyen más eljárást, a csiszolás és a polírozás kivételével. Az áruk meghaladja a karátonkénti 5  000 dollárt!

HŐKEZELT (FŰTÖTT) RUBIN:

Ezt a technikát évszázadok óta használják a rubin drágakövek kezelésére. A rubin tisztaságának és színének javítására szolgál. A lényege, hogy extrém magas hőmérsékletre melegítik a követ, ennek hatására feloldódnak a kő belsejében lévő zárványok, ami javítja a tisztaságot és fokozza a színt. Nincs más adalékanyag a folyamatban. Az úgynevezett fűtött (heated) rubin, lényegében olyan erős és tartós, mint a fűtetlen változat. Az áruk nagyjából 2 000 dollár, karátonként.

LEAD GLASS FILLED VAGY ÜVEGGEL TÖLTÖTT RUBINOK:

Nagyon elterjedt kezelési mód. A gyengébb minőségű rubint, amely tele van repedésekkel, ezzel a technikával javítják fel, oly módon, hogy  hőkezelés közben, folyékony (régebben ólom)üveget adnak hozzá. Az üveg behatol a rubinba, és javítja a tisztaságot, valamint eltünteti a felületen található repedéseket. Árát tekintve ezek a rubinok a legolcsóbbak a piacon. Úgy is fogalmazhatnék, hogy a köszörű követ (korund) javítják fel ilyen módon, de néhány esetben a gátlástalan kereskedők sajnos kezeletlen rubinként, adják tovább a mit sem sejtő vásárlóknak.

Az üveggel való feltöltés tényét laikusként, nem mindig egyszerű kideríteni, ezért vásárláskor célszerű rákérdezni. Ha a válasz bizonytalan, vagy kétségeink merülnek fel, akkor inkább ne vegyük meg az adott ékszert. Mivel a rubinok árát drámaian befolyásolja a kezelés módja, ezért minden esetben elengedhetetlen, hogy megtudjuk milyen kezelésen esett át az adott kő.

Alapvetően tehát nem kell félnünk a kezelt rubintól, nem rossz dolog. Egyrészt mert a világon található összes rubin kevesebb, mint 1% -a olyan minőségű csak, ami kezelés nélkül kerül a piacra, mégis szép és eladható. Ezek a legértékesebb és legdrágább rubinok.

Másrészt viszont, ha a drágakőnek szánt rubinok 99% -a nem esne át kezelésen, akkor az átlag ember nem vásárolhatna rubint, mert a természetes, kezelés nélküli követ nem tudná megfizetni, a többi pedig, kezelés nélkül, esztétikailag nem lenne hordható.

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Postázás600 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még