Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

U13 JADE


286.500 HUF 948.65 USD

Garancia: 7 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2020. december 21.
Termékkód: 3353171
Megtekintések: 122
Megfigyelők: 0
Eladó adatai
 

FINCSIFORMI (573)   
Győr-Moson-Sopron megye

Válaszadás: 88%-ban, 13 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 18:48
Regisztráció: 2011. november 19.
Terméktípus:egyéb
Állapot:korának megfelelő

U13


-AZ AUKCIÓ LEÍRÁSA: 

 GYŰJTŐI IGAZI UNIKÁLIS CSODÁS ANTIK KÉZIMUNKA REMEKMŰ RITKASÁG!

EZ A CSODÁS JÁDE ANTIK ÉKSZERTARTÓ RITKASÁG ÖTVÖS REMEKMŰ KURIÓZUM ELADÓ.

Alulról a fény felé fordítva a középső betétrésze maga az elefánt drága vagy féldrágakő berakással  van díszítve, illetve  beépítve

ami szinte átlátszó ,és szépen mutatja a piros,a zöld,és a sárgásbarna stb ,stb színeket

7,5-cm átmérőjű 3-cm magas

Érték-biztosítva postázom

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez
Részlet a Museo dell'Opificio delle Pietre Dure, Florence gyűjteményéből. 1882

Pietra dura, vagy ahogy Dél-Ázsiában nevezik, parchin kari, egy intarziatechnika, amellyel kivágott és felszeletelt, rendkívül finomra csiszolt színes köveket illesztenek szintén kő alapba, és ezek segítségével festmény hatású képeket hoznak létre dekorációs céllal. Neve a pietre dure (olasz: „kemény kövek”) egyes száma, néha „firenzei mozaik” néven is említik.[1]

A kőfaragás után a kivágott darabokat a sík kőlapon az előzőleg a mintának megfelelően kimélyített vágatokba helyezik és odaragasztják. A megfelelő csiszolás után az egyes szakaszok illesztési rései gyakorlatilag láthatatlanok. A stabilitás fokozható, ha az egyes köveket olyan formák szerint illesztik össze, hogy azok öntartóak maradjanak. Általában a keletkező panel teljesen sík, de ismert néhány munka, ahol a kép kidomborodik, vagy lesüllyed a környező alapréteghez képest.

Különböző típusú és színű köveket használtak erre a célra, különösen kedveltek voltak a színes márványok, de féldrágaköveket, drágaköveket, kagylókat és igazgyöngyöket is felhasználtak ehhez a technikához. Speciális eszközökre van szükség ilyen anyagok megmunkálásához, hasonlókhoz, mint amelyeket a gyémánt vágásakor használnak.

Bár a mozaiktechnikát az ókori görögök és rómaiak is alkalmazták a díszítőművészetben, kifinomult, intarziás kő- és féldrágakő-berakásokkal először Rómában találkozni a 16. században, majd a reneszánsz idején Firenzében éledt újjá, és fejlődött ki teljes szépségében a 17-18. században.

 1588-ban a Ferdinánd de 'Medici létrehozta az Opificio delle Pietre dure („Kemény kövek műhelye”) intézetét. Ez vált ismertté Európa-szerte a maga képi elemeivel, jellemzően madarakkal és virágokkal vagy tájakkal díszített tárgyaival.[2]

 Olasz iparművészek a 17. században az indiai mogulok udvarában is meghonosították, ahol temetkezési épületek, udvari épületek, paloták kedvelt díszítőeleme lett (→Tádzs Mahal).[3]

Jellemzően épületek belső és külső felületeit dekorálták ezzel az eljárással, de kőből készült berendezési tárgyak díszítései között is gyakran előfordul, így kádak, aasztalok, vázák, urnák, tálak és különböző belsőépítészeti megoldások (lépcsők, oszlopok, elválasztóelemek) kedvelt technikája a modern korban is.

KÉREM TEKINTSE MEG A TOVÁBBI SZÍNVONALAS, JÓVAL TÖBB MINT EZERÖTSZÁZ  DARAB  ÉRDEKES, RITKA , ÉRTÉKES,IGÉNYES  TERMÉKEIMET A HONLAPOMON.    

Bal oldalon lent a lap alján  ’Az eladó összes terméké’-re

 kattintva át -illetve meg lehet nézni ,-a nagyszámú feltett 

áruféleségeimet, sok-sok érdekes  gyűjteményes  ritkasággal.

Több db vásárlásánál  gazdaságosabb a posta ktsg.is.Garanciális feltételek

Garancia: 7 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Postázás22700 HUF


Mások ezeket keresték még