Rubin 925 ezüst fülbevaló


11.300 HUF 31.00 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. március 18.
Termékkód: 4232240
Megtekintések: 31
Megfigyelők: 13
Eladó adatai

Leha (1341)  
Heves megye

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2024. március 27.
Regisztráció: 2016. október 25.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Terméktípus:fülbevaló
Szín:vörös
Finomság:925 (sterling)
Kő:rubin
Téma:szerelem, barátság
Stílus:minimalista
Nem:női
Állapot:hibátlan

Valódi rubin drágaköves 925 ezüst fülbevaló.

A fülbevaló mérete: 8x6 mm.

A kövek mérete: 5x3 mm.

A kő származási helye: Madagaszkár.

A kő kezelése. üveggel töltés.

Ékszerbecsüsként garancia a leírtakra.

Rubin gyógyhatása:

A rubin a július drágaköve és egyben az oroszlán jegyhez is társítják. A ragyogó vörös színű korund (aluminium-oxid) a gyémánt után a második legkeményebb ásvány, Mohs skálán 9. A vörös átható színét a króm nyomelem adja, olyan mint maga a lángoló tűz, amikor teljesen átlátszó a drágakő. Neve tüzet jelent, a rubeus szóból ered.

A rubin üzenete: megengedem az életem iránti szenvedély fellángolását és az életerő szabad áramlását!

A rubin maga a szenvedély, viselőjét intenzív kreatív energiával tölti fel, felderít és segít új utakra lelni. Bátorsággal tölt fel és fellobbantja az életkedvet. A rubin ereje határozott, előrevivő, így hasznos lehet új feladatok elinidításakor is hiszen támogat saját erőnk kifejezésre juttatásában, és plusz erőt nyújt amikor még több kitartásra van szükségünk.

Testi szinten a rubin elsősorban a reproduktív szervekre van hatással , és természetesen a vérképzésen és keringésben is jelentős szerepe van. A rubin a tűz erejével átmelegít, segíti az életerő megfelelő áramlását. Magas vérnyomás és gyulladás esetén kerülni kell.

A rubin a gyökércsakrához kapcsolható, különösen a nem átlátszó nyers kövek esetén. A rubin arra inspirál, hogy legyőzzük kishitűségünket és élvezzük az életet.

A rubin kristálytiszta rezgésére tudatosan ráhangolódva és energiájának irányításával a gyökércsakra erejét felemelhetjük a szívünkbe és így átalakíthatjuk odaadássá, mély tiszteletté. A rubinvörös fénysugár a bennünk élő Isteni akarat fellángoltatásában is segítkezik.

RITKA MINT A FEHÉR HOLLÓ: KEZELETLEN RUBIN:

Messze a legritkább és legértékesebb rubin drágakő. Ezeket a köveket csak kibányásszák a földből, csiszolják, polírozzák és már ki is kerülnek a piacra, ők azok az igen ritka drágakövek, amelyek önmagukban is élénk, szép színűek, és legalább szemtiszták. Ezeken a rubinokon nem végeztek semmilyen más eljárást, a csiszolás és a polírozás kivételével. Az áruk meghaladja a karátonkénti 5  000 dollárt!

HŐKEZELT (FŰTÖTT) RUBIN:

Ezt a technikát évszázadok óta használják a rubin drágakövek kezelésére. A rubin tisztaságának és színének javítására szolgál. A lényege, hogy extrém magas hőmérsékletre melegítik a követ, ennek hatására feloldódnak a kő belsejében lévő zárványok, ami javítja a tisztaságot és fokozza a színt. Nincs más adalékanyag a folyamatban. Az úgynevezett fűtött (heated) rubin, lényegében olyan erős és tartós, mint a fűtetlen változat. Az áruk nagyjából 2 000 dollár, karátonként.

LEAD GLASS FILLED VAGY ÜVEGGEL TÖLTÖTT RUBINOK:

Nagyon elterjedt kezelési mód. A gyengébb minőségű rubint, amely tele van repedésekkel, ezzel a technikával javítják fel, oly módon, hogy  hőkezelés közben, folyékony (régebben ólom)üveget adnak hozzá. Az üveg behatol a rubinba, és javítja a tisztaságot, valamint eltünteti a felületen található repedéseket. Árát tekintve ezek a rubinok a legolcsóbbak a piacon. Úgy is fogalmazhatnék, hogy a köszörű követ (korund) javítják fel ilyen módon, de néhány esetben a gátlástalan kereskedők sajnos kezeletlen rubinként, adják tovább a mit sem sejtő vásárlóknak.

Az üveggel való feltöltés tényét laikusként, nem mindig egyszerű kideríteni, ezért vásárláskor célszerű rákérdezni. Ha a válasz bizonytalan, vagy kétségeink merülnek fel, akkor inkább ne vegyük meg az adott ékszert. Mivel a rubinok árát drámaian befolyásolja a kezelés módja, ezért minden esetben elengedhetetlen, hogy megtudjuk milyen kezelésen esett át az adott kő.

Alapvetően tehát nem kell félnünk a kezelt rubintól, nem rossz dolog. Egyrészt mert a világon található összes rubin kevesebb, mint 1% -a olyan minőségű csak, ami kezelés nélkül kerül a piacra, mégis szép és eladható. Ezek a legértékesebb és legdrágább rubinok.

Másrészt viszont, ha a drágakőnek szánt rubinok 99% -a nem esne át kezelésen, akkor az átlag ember nem vásárolhatna rubint, mert a természetes, kezelés nélküli követ nem tudná megfizetni, a többi pedig, kezelés nélkül, esztétikailag nem lenne hordható.


Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Postázás700 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még