Gyöngy-ametiszt-citrin 925 ezüst nyaklánc


32.300 HUF 87.31 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. november 18.
Termékkód: 4327720
Megtekintések: 112
Megfigyelők: 7
Eladó adatai

Leha (1345)  
Heves megye

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 18:15
Regisztráció: 2016. október 25.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Terméktípus:nyaklánc, függő
Szín:többszínű
Finomság:925 (sterling)
Kő:gyöngy
Téma:tengeri
Stílus:vintage
Nem:női
Állapot:hibátlan

Tenyésztett édesvízi gyöngy nyaklánc.

A lánc hossza: 45 cm.

A medál hossza:4 cm.

A kövek: ametiszt-citrin-gránát.

A gyöngyök mérete: 8-10 mm.

A nagy gyöngy: 2 cm.

925 ezüst, sárga aranyozva.

Ékszerbecsüsként garancia az eredetiségére!

Az igazgyöngy/természetes gyöngy emberi beavatkozás nélkül, természetes módon jön létre az érintetlen természetben. Egy karkötô több millió forint lenne igazgyöngybôl. Ha valaki pàr ezer forintért àrul igazgyöngy ékszert nem igaz!

Az igazgyöngy halászat az első világháborúig működött, a háború után létrejött az iparszerű gyöngytenyésztés. Mára már gyakorlatilag csak tenyésztett gyöngyökkel találkozhatunk.

Fontos tudni, hogy a jelenleg értékesített gyöngyök 99%-a a világon tenyésztett gyöngy, ami minőségben és tartósságban egyáltalán nem marad le az igazgyöngyök mögött

Honnan tudod megállapítani,hogy melyik a valódi gyöngy?

A legkönnyebben úgy ha végig simítasz egy gyöngyszemet és megnézed hogy mennyire szabályosan kerek és van-e benne redő. Ha tökéletesen kerek és redő nélküli, akkor az biztosan teklagyöngy vagy kagylógyöngy. A tenyésztett gyöngy szinte soha nem tökéletesen kerek és redők is találhatóak benne. Az egyetlen tenyésztett gyöngy, ami lehet tökéletesen kerek, az a tahiti gyöngy,aminek a színe sötét.

Gyöngytermelésre kagylók (osztrigák), csigák és lábasfejűek is képesek, sós és édesvíziek egyaránt. A gyöngytermelés az úgynevezett köpeny két lebenye között megy végbe. Ez a köpeny a kagyló héja és a teste között helyezkedik el, ha a két lebeny közé idegen anyag kerül, a sejtek védekezésül konkint és gyöngyházat választanak ki, és ezzel az anyaggal körülveszik az idegen testet.

A tenyésztett gyöngyöknek 2 nagy fajtája van, az édesvízi és a sósvízi. A sósvízi gyöngyökön belül van akoya, déltengeri és tahiti. A sós és édesvízi fajták között a tenyésztés helyszíne és a tenyésztés ideje, ami változik. Az édesvíziek 2 – 5 évig tenyésznek, míg a sósvíziek 6 – 18 évig is tenyészhetnek. Ez az évekbeli különbség az árban meg is mutatkozik, a sósvízi gyöngysor, sokszorosa az édesvíziekéhez képest. Megkülönböztetni ránézésre a csillogásából lehet, a sósvízi gyöngyök fényesebbek, mint édesvízi társaik. Másik megkülönböztetési módja a mérete, a sósvízi(akoya) gyöngyök 6 – 8 mm-nél nem nőnek nagyobbra, így, ha 12 mm-es átmérőjű akoya gyöngyöt próbálnak eladni nekünk, érdemes gyanakodni, hogy az valójában édesvízi. A déltengeri gyöngyök mérete már jóval nagyobb 10-19 mm, azonban áruk is magasabb, mivel a déltengeri gyöngyöket „készítő” osztriga kagyló jóval ritkább. A tahiti gyöngyöket, pedig sötét, vagy zöldes árnyalatáról könnyen meg lehet ismerni.

Az édesvízi gyöngyök 90%-a Kínából származik, ugyanis ott őshonos az a kagylófaja, ami ezeket a gyöngyöket tenyészti. Az Akoya (sósvízi) gyöngyök Japánból származnak főként. A déltengeriek nagy része Ausztrália partjainál tenyészik. A Tahiti gyöngyök, pedig Francia-Polinéziából származnak. Így más válasz esetén érdemes utána járni, rákeresni, hogy azon a területen, amit válaszként kaptunk, van-e egyáltalán gyöngytenyésztés.

4000 éves gyönyörűség - A gyöngyökről:

A gyöngyök fajtái

Déltengeri (csendes-óceáni) gyöngyök

Az ausztráliai, a cook-szigeteki, fülöp-szigeteki és indonéziai gyöngyök tartoznak ebbe a csoportba, de a tahiti gyöngyöket is a déltengeri gyöngyök közé sorolhatjuk. Ezek színei a fehértől a szürkéig változhatnak, tenyészkagylóik az úgynevezett „pinctada maxima” gyöngykagylók, melynek héjai közt keletkeznek a legdrágább tenyésztett gyöngyök. Méretük 8-22 mm közt változik, a legjobb minőségű gyöngyök Ausztráliából származnak és színük lehet fehér, aranysárga, ezüst szürke, rózsaszín vagy akár sötétszürke is.

Tahiti gyöngyök

A „pinctada margaritifera” gyöngykagyló belsejében tenyésztett gyöngyöket Tahiti gyöngyöknek hívjuk. Ezek igen különleges színekben pompáznak, általában az antracit különböző árnyalataiban.Előfordulnak irrizáló, úgynevezett „páva-színben”, zöldes-feketében, szürkés árnyalatokban és vannak sárgásak is.

E színek mélysége és fénye egyedülálló, a gyöngyök mérete 8-19 mm. A Tahiti gyöngyök annyira jó minőségűek, hogy mesterséges feljavításukra nincs szükség, ezért nevezik őket a „Gyöngyök Királynője”-ként.

Akoya gyöngyök

Az Akoya gyöngyök a klasszikus japán, kínai vagy koreai sósvízi tenyésztett gyöngyök, melyek kb. 2-9 mm-es nagyságúra nőnek. Ennek oka, hogy a tenyészkagylók viszonylag kicsik. Egy-két évig nőnek a gyöngyök a kagylók belsejében, a gyöngyház réteg az Akoya gyöngyöknél sokkal vékonyabb, mint a déltengeri vagy a Tahiti gyöngyöknél. Ezek a gyöngyök kezeletlenül nem alkalmasak ékszerkészítésre, eredeti színeik a krém, sárga és zöld, nem túl esztétikus, ezért majdnem mindegyik mesterséges kezelésen, fehérítésen esik át. Kezelés után szép fehér, rózsaszín, ezüst és pezsgő színekben pompáznak.

Édesvízi gyöngyök

Az édesvízi gyöngyök nem tengerben, hanem belső vizekben növekednek. Legismertebb a Japán Biwa gyöngy, mely a legnagyobb Japán beltengerről kapta a nevét. Formájuk, színeik és méreteik miatt az édesvízi gyöngyök nagyon népszerűek. Nagyságuk 2-8 mm között van, de előfordul 10 mm-es, vagy ritkán e feletti méretű is, amely már ritkaságnak számít. Színskálájuk igen széles, előfordulnak fehér, krém, pezsgő, narancs, rózsaszín, lila, világos ibolya és sötétbarna színekben is. Formájuk a tojásdadtól a gömb alakon át a csepp és burgonya formáig terjed.

A kagyló gyöngy nem más, mint egy mesterségesen előállított gyöngy, ami kagylóhéj őrleményből készül.. Ezek a ma kapható legjobb gyöngy imitációk, azonban tökéletes kereksége miatt, könnyen meglehet állapítani róla, hogy csak imitáció. Aki nem szán magasabb összeget ( értéke 1000Ft körül) , gyöngy ékszerre, annak a shell pearl tökéletes választás. Azonban azt tudni kell róla, hogy akárcsak a közönséges tekla gyöngynél, ez a kagylóporos réteg egy idő után kopásnak indul.


Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Postázás700 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még