Moissanit gyémánt 925 ezüst fülbevaló 1-1 ct


28.200 HUF 77.90 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. március 14.
Termékkód: 4900441
Megtekintések: 88
Megfigyelők: 12
Eladó adatai

Leha (1113)  
Heves megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 91%-ban4 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 12:06
Regisztráció: 2016. október 25.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Terméktípus:fülbevaló
Finomság:925 (sterling)
Kő:gyémánt
Szín:fehér
Téma:szerelem, barátság
Nem:női
Stílus:minimalista
Állapot:hibátlan

Moissanit gyémánt , 925 ezüst fülbevaló.

A kövek súlya: 1-1 ct

A kövek mérete: 6.5 mm.

A gyémánt színe: D.

Ékszerbecsüsként garancia a leírtakra!

A moissanit gyémánt:

50 000 évvel ezelőtt egy meteorit csapódott be Észak-Arizonába.

Az általa létrehozott hatalmas lyukon kívül, amelyet lazán Meteorkráterként emlegetnek, ez a meteor magával hozta a névtelen gyémántszerű kristálydarabokat.

A felfedezés

„Csillogó pompájuk” ellenére ezek az ásványok sok évezreden át észrevétlenek maradtak, mígnem 1893-ban felfedezte Henri Moissan, a híres francia vegyész és gyógyszerész . Dr. Moissan kiterjedt kutatásba kezdett, hogy megismerje lenyűgöző leletét, és arra a következtetésre jutott, hogy valójában a szilícium-karbidra, egy új ásványra bukkant.

Érdekes módon George Kunz, a Tiffany & Co. ásványkutatója az ő tiszteletére moissanitnak nevezte el.

Laboratóriumi újjászületés

Egyedisége ellenére a moissanite nem a várt módon híres lett. Ugyanakkor olyan hihetetlenül ritka volt, hogy a megtalálásának csekély eséllyel is alig lehetett volna fülbevalót készíteni belőlük. Így sokáig háttérbe szorultak; az 1980-as évek végéig szinte feledésbe merült.

A Cree Inc. (most nevén Wolfspeed, egy észak-karolinai székhelyű félvezetőgyártó cég) érdeklődést mutatott a szintetikus szilícium-karbid fejlesztése iránt, saját szabadalmaztatott módszereivel. Néhány évvel később egy gyémántvágó mester észrevette a gyémánt moissanit potenciálját, és a Charles & Colvard finom ékszergyártóját hozta a képbe. Évekig tartó kutatás és fejlesztés után megszületett az első laboratóriumi moissanit drágakő, amelyet 1998-ban mutattak be a világnak.

A moissanite nem változik az idő múlásával

A természetes moissanit rendkívül ritka

Ma már tudjuk, hogy a kereskedelemben kapható moissanitot laboratóriumból állítják elő.

Moissanit vs. gyémánt

ÁR

A moissanit talán legnagyobb előnye a gyémántokkal szemben az ára, hiszen a moissanit lényegesen olcsóbb, mint a gyémánt, ára körülbelül egytizede az azonos méretű és minőségű bányászott gyémánt árának.

Ha több karátos fehér drágakőre vágysz, de nincs pénzed gyémántra, a moissanit jó alternatíva. A legtöbb ember számára egy színtelen gyémánt, a legmagasabb tisztasági fokozattal teljesen elérhetetlen. Az alacsonyabb minőségű, kisebb gyémánt általában többe kerül, mint a jobb minőségű, nagyobb moissanit kő.

TARTÓSSÁG

A gyémántok tartósságukról ismertek. A gyémánt a legkeményebb anyag a Földön, szinte mindenféle kopásnak ellenáll, emiatt ideális mindennapi viseletre. A moissanit azonban nem sokkal marad le. Ez a második legkeményebb anyag a gyémánt után a Mohs keménységi skálán. Ezen a skálán a gyémánt értéke 10, a moissanité 9,25-9,5.

CSILLOGÁS

A legnyilvánvalóbb különbség a gyémánt és a moissanit között a ragyogásuk. Általánosságban elmondható, hogy a moissanit ragyogóbb, mint a gyémánt. A moissanit kettős törésű, a csillogás fokozása érdekében a gyémántoktól eltérően csiszolják.

A kövek forgatásakor szembetűnő, hogy míg a gyémántok fehérebb fényt tükröznek vissza, addig a moissanitnál ez a fény szivárványszerű.

SZÍN

A gyémánt és a moissanit egyaránt lehet színtelen, vagy valamilyen színű. A moissanit eredetileg sárgás vagy zöldes árnyalatú volt, azonban az idő előrehaladtával, ahogyan a gyártási folyamat tökéletesedett, képesek voltak teljesen színtelen moissanitot előállítani.


Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Postázás800 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.


Mások ezeket keresték még