Ezüst talán lőporadagoló


9.900 HUF 25.93 USD

Garancia: 3 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2022. június 23.
Termékkód: 4381195
Megtekintések: 20
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

bizniszman (2504)    
Somogy megye

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 11:50
Regisztráció: 2014. február 13.
Terméktípus:egyéb
Állapot:korának megfelelő

Eladó a fotókon látható és állapotban lévő ezüst talán lőporadagoló.

Minden termékemnél minden ajánlatott meghallgatok!

Mérete: 5 cm mindegyik a lánc az nem ezüst

Használt termék!

Minden termékem személyesen is átvehető!

Jelen termék szállítási költsége:

Sima csomagként házhoz: 1.855,-Ft

Értékbiztosítva: 3.720,-Ft

Postán maradóra sima csomagként: 1.600,-Ft

Mpl csomagautomata: 995,-Ft

Ha ideje engedi kérem nézze meg a többi hasonló termékeimet is a lap alján található kirakatomban,illetve minden Csütörtökön lejáró 1,-Ft-ról indított aukcióimat,mert minden Csütörtökön a lejártakkal egy ütemben újabb 1,-Ft-os aukciók indulnak!

Átvehető személyesen vagy kérhető szállítással gondosan csomagolva!

Tanulmányai, élete, munkássága[szerkesztés]

Iskoláit magánúton végezte, vizsgáit Budapesten tette le. 1913-ban Münchenben művészeti tanulmányokat kezdett. Az első világháború kitörése után Budapesten a Haris-közben működő, Kernstok Károly, Rippl-Rónai József, Vedres Márk által vezetett Képzőművészeti Szabadiskolában tanult tovább. Kernstok egyik legkedvesebb tanítványa volt, lelkesen segített az iskola életének megszervezésében. Gyakran látogatta a Lukács György és Balázs Béla nevével fémjelzett Vasárnapi Kör nevű progresszív idealista társaság összejöveteleit.

1918-tól közvetítő szerepet vállalt a Kommunisták Magyarországi Pártja vezetői és a Katonai Tanács tagjai között, majd a letartóztatott és illegalitásban levő baloldali vezetők összekötője volt. 1919-ben a Tanácsköztársaság idején a mestere, Kernstok által Nyergesújfalun létrehozott művésztelepen élt és dolgozott. Szerelmi kapcsolatban volt Szamuely Tiborral, akit már a Tanácsköztársaság előtt, az illegalitásban is bújtatott.[1]

Az 1917–19 között készült festményei, szén- és tusrajzai, illeszkednek a korszak képzőművészeti szemléletéhez. Alkotásait a formai lényeglátás, biztos, energikus vonal- és színkezelés jellemzik.

A Tanácsköztársaság bukása után Szamuely Tiborhoz fűződő kapcsolata miatt menekülnie kellett. Egy évet töltött Villachban, majd 1920-tól hosszabb ideig élt Olaszországban, Firenzében, Assisiben, Perugiában és Rómában. Tanulmányozta a rézkarckészítést és a freskófestészetet, Cimabue, Pinturicchio, Giotto művészetét.

Assisiben kötött ismeretséget az ott élő dán katolikus íróval, Jörgensennel, akinek a hatására Assisi Szent Ferenc eszméit követve a vallásos hitben talált támaszra. 1923-ban hazatérhetett Bárdibükkbe, ahol kápolnát építtetett és azt saját freskóival díszítette. A bárdibükki Porciunkula kápolnát XI. Pius pápa 1926-ban búcsújáróhellyé nyilvánította.

1928–31 között Rómában elvégezte a Képzőművészeti Akadémiát, majd 10 évig műtermet tartott fenn a Villa Borghese mellett művésztelepen. Szárnyasoltárokat festett, freskókat alkotott olaszországi templomokban valamint a szlovákiai Kocsócban illetve Veszprémben. Assisiben kiállítása is volt.

A 30-as évek közepétől barátnőjével, Josipovich Idával Olaszországban Vietri Sul Mare-ban, Firenzében, Derutában, Salernoban kerámiaművészettel foglalkoztak. Kezdetben az itáliai alkotásokat másoltak és azokat árulták Budapesten. A 40-es években Bárdibükkön műhelyt rendeztek be, ahol a később hozzájuk csatlakozó unokatestvérével, Goszthony Sárival hármasban tevékenykedtek. Sajátos stílust alakítottak ki a klasszikus habán stílus, a magyar fazekas művészet hagyományos motívumai és modern elemek ötvözésével, de főleg az itáliai reneszánsz hagyományokra támaszkodva. Alkotásaik Goszthony Mária neve alatt kerültek forgalomba az Iparművészeti Vállalaton és a Képcsarnokon keresztül.

Goszthony Mária elsősorban festőnek vallotta magát, az 1960-as évek végéig festett posztimpresszionista olajfestményeket, akvarelleket. Főként Somogyban készült plein aire tájképeivel érte el legnagyobb művészi sikereit. A képek egy része a Londoni Királyi Akvarell Társaság útján Angliába került.

A kortárs képzőművészeti eseményekbe már nem kapcsolódott bele. Magányos művészként, de sok barát szeretetét élvezve tevékenykedett haláláig. Budapesten és Kaposváron voltak kiállításai. 1982-ben megkapta a Somogy Megyei Tanács Művészeti díját. 1989. március 27-én halt meg Mezőcsokonyán. Hamvait a bárdibükki kápolnájában helyezték örök nyugalomra.

Termékeimet csak a Magyar postával vagy postán maradóra vagy MPL automatába vagy házhoz szállítással tudom küldeni,illetve kisebb tárgyakat mint például a termékeim között található ékszereket vagy ami elfér egy borítékban elsőbbségi értékbiztosított ajánlottan tudom küldeni,csak ezt a két formátumú szállítást használom!

Illetve lehet kérni nagyobb értékű és törékeny termékeimnél a MPL értékbiztosított,törékeny szállítási lehetőséget,de annak a szállítási díja elég magas!Csak ennél a formátumú szállításnál vállalók felelősséget egy esetleges szállítási sérülésnél vagy törésnél!A sima csomagnál semmilyen felelősséget nem vállalók egy esetleges szállítás közbeni sérülésért vagy törésért!

Aki az általam felkínált szállítási módot nem tudja elfogadni,kérem ne licitáljon,köszönöm.

Nem küldök vagy szállítatok semmit foxposttal vagy akármilyen automatába.Ezt kérem figyelembe venni,mert utólagos reklamációt nem áll módomban elfogadni!

Kivéve az MPL postaautomata!

Ha ideje engedi kérem nézze meg a többi érdekes és értékes termékemet is,megéri,köszönöm.

A terméket számlával adom át!

A termékfeltöltés folyamatos!

Garanciális feltételek

Garancia: 3 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételKaposvár
Postázás1855 HUF
Postázás törékenyként3720 HUF
MPL - csomagautomata995 HUF
Külföldi szállítás
Európai Unión belül10000 HUF


Mások ezeket keresték még