HERKULES (Héraklész) kígyókkal harcolva antik fém dísztál mitológiai jelenettel


80.000 HUF 218.28 USD

Garancia: 7 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 09.
Termékkód: 3319054
Megtekintések: 236
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

corvinantiques (111)  
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 67%-ban2 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 10:31
Regisztráció: 2016. november 09.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Terméktípus:tál, tányér

Eladó a képeken látható antik fém (valószínűleg ón) dísztál. Középen Herkules ( Héraklész ) kisbaba kori ábrázolása, miszerint puszta kézzel ölte meg már akkor az ellene küldött kígyókat. (Lejjebb bővebb leírás Herkules mitológiai legendájáról) A figura erőteljesen plasztikus, kb. 4 cm-re emelkedik ki a tálból. Szélén kisebb peremhibával (fotózva)

Anyaga: valószínűleg ón

Tál átmérője: 20 cm

Tál teljes magassága: 6 cm

Herkules a középső medalionban: 10 cm

Herkules legendája:

"Héraklész – latin nevén Hercules, nagyerejű hős, Amphitrüón tirünszi király feleségének, Alkménének a fia. Zeusz nemzette úgy, hogy a férj alakját öltötte fel; mivel azon az éjszakán a valódi férj is hált az asszonnyal, ~ egy halandó ikertestvérrel, Iphiklésszel együtt született. A férjére féltékeny Héra már a gyermek születésébe is beleavatkozott (lásd Nikippé1, Galanthisz), majd két kígyót küldött a bölcsőben fekvő csecsemőre, de az puszta kézzel megfojtotta őket. ~ életét a továbbiakban is minden módon megnehezítette az istennő, ám annak hősiessége épp a rákényszerített próbatétek révén nyilvánult meg, ezért jogosan kapta nevét, ami azt jelenti: 'Héra révén híres'. Amphitrüón kiváló nevelésről gondoskodott mostohafia számára: kardforgatásra Kasztór (lásd Dioszkuroszok), lantjátékra Eumolposz és Linosz, nyíllövésre Eurütosz1, bölcsességre Rhadamanthüsz oktatta. Mikor ~ hirtelen haragjában agyonütötte Linoszt, a király a Kithairón hegyre küldte nyájat legeltetni. Itt ~ megölt egy félelmes oroszlánt, és fiakat nemzett Theszpiosz ötven lányának..."


Bármely, a termékkel kapcsolatos kérdésre szívesen válaszolok.

Minden termékemről számlát adok. Kérem tekintse meg további eladó termékeimet is. Általában ritkább, egyedibb tárgyak értékesítésével foglalkozom. Időszakosan töltöm föl üzletem árukészletét és az új szerzeményeket!

Személyes átvétel az üzletemben, a VIII. kerületben lehetséges, de postázás is megoldható előzetes egyeztetés után.


A postaköltség megfelel a mindenkori legkedvezőbb postai díjszabásoknak, melyet befolyásol a csomagolás utáni súly, méret, illetve hogy a kedves vásárló milyen formátumban és szolgáltató által kéri a postázást.

Garanciális feltételek

Garancia: 7 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest VIII.
Postázás1 HUF
Postázás törékenyként1 HUF
Egyéb1 - 10000 HUF

Mások ezeket keresték még