DT/106 - Henryk Kossowski – Musique – spiáter szobor


35.000 HUF 95.50 USD

Garancia: 7 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 23.
Termékkód: 4495616
Megtekintések: 170
Megfigyelők: 2
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

Hellboy1 (1422)  
Békés megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 94%-ban3 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 10:16
Regisztráció: 2019. augusztus 03.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Terméktípus:figurális, szobor
Kor:1850-1899
Állapot:sérült

Eladásra kínálom ezt az egykor szebb napokat látott bronzírozott spiáter, vagy zamak szobrot. Anyagát illetően kicsit bizonytalan vagyok, mert a majd 3,5 kg-os súlyával először antik ónra gondoltam, de nem vagyok szakértő. A gyártó a híres lengyel Henryk Kossowski műhelye, a szobor címe pedig MUSIQUE. Hosszú hajú nőalak, derékba kötött övvel lefutó köntösben, mezítláb , kitekert tekercsen sétál, mellette libatoll hever. Felemelt bal kezében egy feltekert papírlapot tartott egykoron. Oldalán szikla, rajta jelölés „KOSSOWSKI”. A szobor gyönyörű kidolgozású, néhány kicsit hiányos darabot is lehet látni aukciókon, de aukciókra kerülnek a hiányos darabok is, mivel így is jelentős értéket képviselnek. Az általam kínált darab ütött-kopott, a bronzírozását már szinte teljesen elvesztette, szépsége felületkezeléssel jelentősen emelhető lenne. Elvesztette a fatalapzatát is, akárcsak az egyik karját, a másik kezéből a hangszert, vagy a ruhájának a fej mögött futó részének letört részét is. Erősen hiányos szecessziós darab. Mégis a múlt egy izgalmas darabja. Valószínűleg a hiányosságai egy leejtésből származhatnak, amire az alján látható repedésnyomok és némi deformáció is utal. Igazi kihívás a megszépítése. A szobor valamikor az 1800-as évek végén, az 1900-as évek elején készülhetett. Antik ritkaság a századfordulóról.

Márka: Henryk Kossowski

Téma: Musique

Anyaga: spiáter, zamak (antik ón?)

Kora: 1900. körül

Szignó, jelzés: van

Magassága: 49 cm

Szélesség: 17 cm

Mélység: 16 cm

Talp méret: 13,5 x 11 cm

Súlya: 3,43 kg

Állapot: a képen látható állapotban

A postázás a vevő igényével egyeztetve a mindenkor aktuális díjak szerint történik, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva, törékeny csomagként.

Kérem, amennyiben van még kérdése a termékről, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!

Pár mondat a művészről:

Ifj. Henryk Kossowski (született1855-ben Krakkóban) lengyel szobrász.

Henryk Kossowskinak és krakkói képzőművészeti iskola professzorának a fia volt, aki egyben az első szobrásztanára is volt, művészetet Marceli Guyski-től tanult. A Képzőművészeti Főiskola elvégzése után Párizsban folytatta tanulmányait. Franciaország fővárosában részt vett lengyel művészek ott rendezett kiállításain, kiállított Bécsben, Varsóban, Krakkóban és Lvivben is. Kortársai népszerűségét a bronzból, patinás gipszből és terrakottából készült műfaji szobrok, portrék hozták meg. Alkotásai többször is felbukkannak aukciókon, több ezer dolláros árakon, a művész aukciós rekord ára 15.541,- USD, amit a VICTORY munkájával ért el, amelyet 2015-ben a Sotheby's árverésén, Londonban adtak el. A művész 1921-ben halt meg.

Garanciális feltételek

Garancia: 7 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételGyula
Egyéb2500 - 5000 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még