Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Urbán Gábor Vajdahunyadvár évszázada, utoljára


Most olcsóbb!

A leárazás június 23. 08:21-ig tart.

190.000,- HUF
76.000 HUF 263.20 USD

Garancia: 30 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: Tegnap, 08:21
Termékkód: 1001182
Megtekintések: 343
Megfigyelők: 2
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

Nagyhohoho (137)  
Heves megye

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 22:45
Regisztráció: 2014. június 28.
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal.
Művész:Urbán Gábor
Téma:egyéb téma
Technika:olaj
Hordozó:fa
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:nem

Urbán Gábor Vajdahunyadvár évszázada 1995. utoljára...

Mérete: 69,5x48

1 cm-es fatáblán, olaj

Urbán Gábor

1946-ban született Szabadkán. Már fiatal korában elkötelezte magát a képzőművészet mellett. Festészeti tanulmányait 1964-ben kezdte az Újvidéki Tanárképző Főiskolán, majd később Balázs G. Árpád festőművész tanítványa lett. 1983-tól szabadfoglalkozású képzőművész. 1984-ben a Q képzőművészeti csoport, majd 1994-ben a Pegasus Art Galéria alapító tagja.

Elsősorban figurális festészettel foglalkozik, színvilága eleven; képein az elemek tudatos elhelyezésével ritmust teremt.

Lírai alkat, alkotásain mély humánum és emberszeretet tükröződik. Legtöbbször képzeletének gazdag világa, a természet valamint az emberi élet motívumai elevenednek meg a keze nyomán. Gyakran fest sokalakos kompozíciókat, képeinek visszatérő szereplői a lovak. Versillusztrációi (Kosztolányi Dezső, Nagy László) szürrealista látomások. 1998-ban a Baross Gábor megjelenítése a magyar képzőművészetben és az Akt a képzőművészetben című kiállítások jelentettek számára izgalmas illusztratív feladatot. Szívesen fest szakrális témájú festményeket és falképeket (Paulinum, Szabadka; Kelebiai templom; Hajdújárási templom), illetve monotípiákat (portrékat).

Több mint négy évtizede aktívan részt vesz a képzőművészeti életben. Folyamatosan dolgozik és kiállít - a művészi alkotás hivatása és választott létformája.

Korábban önálló kiállításai voltak Szabadkán, Zentán, Horgoson, Kanizsán, Újvidéken, Eszéken, Zomborban, Szegeden, Budapesten, Gödöllőn, Bécsben, New Yorkban és Wallingfordban (USA). Az utóbbi néhány évben a Pegasus Art Galéria, a Pataky Galéria, az Aranytíz Művelődési Központ, a Kongresszusi Központ, a Hotel Nemzeti, a Casino Hilton, a Gundel Étterem, az Etyeki Vendégfogadó Fogadó Galériája, a Violin 2000 Zenestúdió, a Máriaremetei Ökomenikus Iskola, a Rókusfalvi Pince biztosítottak számára kiállítási lehetőséget. Állandó meghívottja az Etyeki Pincefesztiváloknak, de bemutatkozott már Stari Gradban, Hvar szigetén (Horvátország) is.

Urbán Gábor a kilencvenes évek elején megtagadta részvételét a délszláv háborúban, ezért el kellett hagynia hazáját. Családjával együtt Budapestre költözött, majd évekig élt és alkotott Stari Gradban, Hvar szigetén, Dalmáciában.

,Festményein sok esetben a szürrealisztikus álomvilág elevenedik meg. Szimbolikus ábrázolásmódja hagyományos festői technikával párosul. Megfestett már jónéhány szakrális témájú képet, valamint több templomi faliképet 'al secco' technikával. Monotípiával is foglalkozik. Művészetének legfőbb ihletői és tárgyai: a görög mitológia és mondavilág alakjai (Dionüszosz, Szilénosz, Héliosz, Pegazus, Bakkhánsnők, Nereidák), a borászat gazdag és változatos tematikája (a szüret, pincemesterek és borkóstolók), a zenészek, hangszerek világa és nem utolsósorban a lovak.

Figurális festészete, eleven színvilága, az alkotásait tápláló élményanyaga művészivé válását, legfogékonyabb éveit meghatározó közeg. A tárgyi világ által felkeltett emlékképekkel és képzetekkel, képzettársításokkal dolgozik, ez utóbbiban közvetlenül az emberi figura a főszereplő. Képein eltávolítja magától a sivár világot, és harcol az emberi lét metafizikus magánya ellen. A humanizált értékeket keresi."

Angyal Mária művészettörténész (1997)Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
FutárA pontos szállítási díjról érdeklődjön az eladónál.
Postázás890 - 2500 HUF
Külföldi szállítás
Európai Unión belül4400 HUF


Google+